Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 02 April, 20:45

Aftonbladet - 15 okt 11 kl. 14:31

Svensk professor har mött ökända monsterHandels-höjdaren Micael Dahlén träffar massmördare i sin senaste bokKannibalen som blev porrstjärna: ?Var inte rädd, jag äter bara kvinnor.?.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Micael Dahlén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk professorhar , mött, ökända, monster
DN - 29 okt 11 kl. 01:30

Professor bland monster och mördare

Från en värld som ekonomiprofessor och haussad föredragshållare till en tillvaro befolkad av samvetslösa mördare. Under arbetet med nya boken Monster tvingades Micael Dahlén att dyka ner i de mörka delarna av sitt eget inre..

YLE - 02 apr 17 kl. 08:00

Mark Levengood: Alla mina föreställningar om Luther har ställts på ända

Det året när jag åkte på konfirmationsläger var popgruppen Boney M mycket populär. När vår väldigt lutherska präst förstod att jag tagit med ”Marys Boy Child” som singelskiva skakade han förtrytet på skägget. Jag försvarade skivan lite lamt med att säga att det ju faktiskt var en kristen sång men prästen menade att till dessa rytmer var det inte lämpligt att prisa vår Herre.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 17 mar 17 kl. 17:03

Professor: Om antalet privata sjukförsäkringar ökar har vårdreformen misslyckats

Det är inte längre bara barnfamiljer som skaffar privat sjukförsäkring. Också den vuxna befolkningen litar i allt större utsträckning på privata försäkringar då det gäller hälsa. Men vilken roll kommer privata sjukförsäkringar att ha efter att den nya vårdreformen träder i kraft?

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 14:15

Professor: Bussterminal Slussen/Katarinaterminalen ej konstruerad för explosioner eller terrorism

Professor Bo Janzon till lika expert inom bl a explosioner har granskat Slussenterminalen i Katarinaberget och kommit fram till att man ignorerat explosionshotet från gasbussar, och helt struntat i risken för terrordåd inne i bergsterminalen, samt förutsätter att inget ska skadas vid en explosion eller brand, och att bussbrand sprider sig till andra bussar trots det begränsade utrymmet. Slussens nya bussterminal kan bli en dödsfälla med tusentals dödade och skadade. Den officiella riskanalysen tar oacceptabla risker med kollektivtrafikresenärernas liv, och frågan blir om någon som läst professor Janzons analys kommer vilja sätta sin fot i Katarinaberget?

YLE - 02 dec 14 kl. 15:05

Guggenheimjuryn: Kända arkitekter gör tråkiga byggnader

Av fyra talare på Guggenheim-presskonferensen är det bara en som berör det faktum att det inte finns ett bygglov ännu. Juryordföranden Mark Wigley lovordar finalbidragen som nya och fräscha.
En välkänd arkitekt gör tråkiga byggnader.

YLE - 26 mar 13 kl. 04:38

Vårdvetenskapen vid ÅA utan professor

Vårdvetenskapen vid Åbo akademi i Vasa saknar en ledande professor.
Professor Terese Bondas som tog emot professuren i början av året har avsagt sig uppdraget. - Jag kom snabbt underfund med att arbetet skulle ge väldigt lite tid för min patientnära forskning, säger Teres Bondas som är professor i sykepleijevetenskap vid universitetet i Nordland i Bodö i Norge.

YLE - 26 mar 13 kl. 04:59

Professor vid ÅA sa upp sig på grund av nedskärningar

Vårdvetenskapen vid Åbo akademi i Vasa saknar en ledande professor.
Professor Terese Bondas som tog emot professuren i början av året har avsagt sig uppdraget. - Jag kom snabbt underfund med att arbetet skulle ge väldigt lite tid för min patientnära forskning, säger Teres Bondas som är professor i sykepleijevetenskap vid universitetet i Nordland i Bodö i Norge.

YLE - 13 jul 16 kl. 20:20

Professor: Bra om en utomstående utreder misstankar om ofredande

Utrikesministeriets interna kontrollenhet har utrett Finlands Sverigeambassadör Jarmo Viinanen, som misstänks för sexuellt ofredande. Interna utredningar är enligt professor Seppo Koskinen inte alltid oproblematiska. Enligt Yles uppgifter har utredningarbetet bland annat gått ut på intervjuer bland de anställda på Finlands ambassad i Stockholm.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:33

Årets professor: Det finns oändligt med snuttifierad information

Att vara professor i en internetera innebär både utmaningar och fördelar. Det har årets professor, Ekenäsbördiga Erik Bonsdorff, märkt under sina år som professor. Marinbiolog Erik Bonsdorff har noterat hur samhällets syn på forskning har förändrats.

YLE - 13 okt 14 kl. 17:45

Hur ska man få den ekonomiska utvecklingen att vända?

I dag ställer många sig frågan om vad som borde ske för att den ekonomiska utvecklingen ska vända. De ekonomer som Yle Nyheter har talat med bedömer att effekterna av det sänkta kreditvärdighetsbetyget är marginella. Finland får fortfarande lån på fördelaktiga villkor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.