SvD > Kultur

Sunday, 05 April, 02:08

SvD - 15 okt 11 kl. 11:56

Leka med elden - Text: August Strindberg. Regi: Sofia Jupither.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Strindberg, Jupither

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekamed , elden, Text, August, Strindberg, Regi, Sofia, Jupither
SvD - 03 mar 11 kl. 01:00

Taklagsöl - Text: August Strindberg.

Skånskan - 19 okt 15 kl. 16:04

De har chans att vinna en August

Kultur och Nöje Skräckboksförfattaren John Ajvide Lindqvist är för första gången nominerad till ett Augustpris. Det var väl kanske den stora skrällen när årets Augustnomineringar presenterades på måndagen. Och att återväxten bland författarna är säkrad i Lund där Sofia Dorotea Svensson bor som nominerats med inte mindre än två bidrag till årets Lilla Augustpris.

Nyan - 05 jul 19 kl. 09:00

Kobba klintar-besökare lekte med elden

Någon lekte med elden i det gamla lotshuset på Kobba Klintar på onsdagen. Nu vill verksamhetsledare Rune Karlsson ha kontakt med den eller de som tände på och lämnade elden.
Man tror att det handlar om pojkar som rivit papper ur gästboken, sökt fram tändstickor och tänt på vid fyra-femtiden på onsdagseftermiddagen.

Västerbottens Folkblad - 21 nov 14 kl. 09:44

Pernilla August i Modiano-drama

Pernilla August spelar huvudrollen i en radiodramatisering av Patrick Modianos ”Lilla smycket”. Lördagen den 13 december sänder Radioteatern Nobelpristagarens verk i P1. — Det var spännande.

Expressen - 11 aug 17 kl. 14:40

Ubåtsexperten: "Det är inte att leka med"

En svensk ubåt kan klara sig i två månader under vattenytan.Peter Madsens hemmabygge klarar 30 minuter åt gången.–  Det är livsfarligt, det är så dåligt att leka med den elden, säger ubåtsexperten Håkan Beckius.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.