Norrtelje Tidning > Nyheter

Wednesday, 08 April, 08:36

Norrtelje Tidning - 15 okt 11 kl. 18:06

Annorlunda fyndNr Ylva-Li Jirsj var ute och rastade hunden hromkvllen gjorde hon ett annorlunda och makabert fynd vid vgkanten..
Läs mer på Norrtelje Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annorlunda, fynd
Barometern - 05 okt 13 kl. 14:06

Många fynd när mykologer gick på svampjakt

Det är ont om svamp på Öland just nu men blir det lite värme och ingen frost så kommer de senare. Den bedömningen gör sällskapet Hospes bestående av 12?15 mykologer från hela landet.

Kristianstadsbladet - 11 mar 11 kl. 02:15

Nytt avlopp ger gamla fynd

Foto: Annica Jönsson
Just i det här fallet gav det kunskap om en gigantisk handelsplats från slutet av 700-talet.
Under 600-talet utvecklades handeln snabbt i södra Sverige. Kontakter knöts med exempelvis de brittiska öarna.

BT - 27 apr 13 kl. 16:37

Många gjorde fynd på Ekhagen marknad

Det är trångt. Människor och prylar överallt. Det är fyndläge på Ekhagen marknad.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 08:28

Arkeologiskt fynd talar för Växjö som vallfärdsort

Utgrävningarna vid Växjö domkyrka har resulterat i ett unikt fynd. Ett minst 600 år gammalt märke befäster staden som pilgrimsort, och symboliserar Sankt Sigfrids betydelse för de medeltida männi­skor som till helgonets ära färdats till Växjö. ?

YLE - 19 jul 15 kl. 08:00

Fantastiska fynd från stenålders-Vanda

I Vanda har arkeologer, både erfarna och mindre erfarna sådana, varit euforiska efter att ha gjort fynd efter fynd på utgrävningarna i Ånäs. Utgrävningarna som pågått i flera år ska avslutas i år för att sedan bli en bok. I en månad har omkring 160 amatörarkeologer från alla håll i Finland grävt i Ånäs i Vanda.

YLE - 11 aug 17 kl. 09:03

Nya arkeologiska fynd ställs ut i Åbo – härstammar från museets gård

Under sommaren 2017 har man grävt fram två förstörda stenhus på Aboa Vetus & Ars Novas innergård. Utgrävningarna avslöjade fynd från tiden innan Åbo brand. Sommarens utgrävningar har utförts på museets innergård som vetter mot Nunnegatan.

YLE - 11 feb 16 kl. 12:10

”Vi behöver inte vara rädda för det som är annorlunda”

I slutet av fjolåret flyttade sextio flyktingar in i de gamla arbetarbostäderna vid Strömfors bruk i Lovisa, och fler är på kommande. Mottagandet bland ortsborna har varierat, berättar kyrkoherde Karl af Hällström: - Såsom på många ställen i landet är det ganska delat. Det finns de som är väldigt för, och de som är väldigt emot.

Nyheter 24 - 01 apr 11 kl. 15:40

Husrannsakan ledde till nya fynd - hittade barnporr


Polisen hittade barnpornografiska bilder hos mannen som misstänks för sexuellt ofredande. KARLSKOGA. En man i Karlskoga som misstänks för sexuellt ofredande mot en blind man på äldreboendet kan nu åtalas för nya brott.

Nya Wermlands Tidningen - 19 maj 11 kl. 07:30

Intressanta fynd vid hällristningen

De fortsatta arkeologiska utgrävningarna i Valdersrud på Värmlandsnäs har resulterat i flera intressanta fynd. Flera fynd tyder på att det under bronsåldern kan ha pågått någon form av mentallhantering på platsen. ?

Västerbottens Folkblad - 28 jun 11 kl. 00:37

Bra bild av 1600-talet ? trots uteblivna fynd

UMEÅ Inga fynd från 1600-talet, men däremot en bättre uppfattning om den tidiga stadens utbredning. ? Nu har vi ett bra grundmaterial inför undersökningar i framtiden, säger arkeolog Jans Heinerud.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.