Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Sunday, 29 March, 07:02

Expressen Dina Pengar - 15 okt 11 kl. 13:49

Sverige satsar minst i EU på järnvägenSverige är på flera sätt sämst i klassen när det gäller underhåll av järnvägen jämfört med andra EU-länder, enligt en rapport som fackföreningen Seko presenterar nästa vecka. .
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
EU, Seko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, satsarminst i EU på , järnvägen
Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

BT - 25 sep 13 kl. 12:35

För låg investeringstakt i järnvägen

Trafikverket har på regeringens uppdrag överlämnat ?Förslag till nationell plan för transportsystemet 2014? 25?.

Cornucopia - 12 sep 16 kl. 10:55

Järnvägen faller sönder - hastighetssänkningar Stockholm-Göteborg, Göteborg-Malmö och Stockholm-Malmö

De svenska satsningarna på järnvägen fortsätter. Detta resulterar i hastighetssänkningar på de flesta större och många mindre sträckningar, inklusive mellan våra tre "storstäder". För att råda bot på problemet vill staten bygga nya, mer underhållskrävande höghastighetstågsträckor, som inte heller kommer underhållas.

BT - 29 jan 13 kl. 14:24

Har tappat greppet om järnvägen

Att den svenska järnvägen har stora behov av både ökad kapacitet och kvalitet är uppenbart sedan länge. Vintervädret har inneburit hårda prövningar för arbetspendlare och industrins godstransportköpare. Vi vill i motsats till regeringen tillföra de pengar som krävs, skriver Anders Ygeman.

Västerbottens Folkblad - 08 sep 12 kl. 01:31

Alliansen satsar på järnvägen

Alliansen satsar mer på järnvägen än någon tidigare regering skriver riksdagsledamot Edward Riedl (M). Isak From skriver i  Folkbladet 3/9 och beklagar sig över att [...].

Kristianstadsbladet - 15 dec 12 kl. 06:00

Järnvägen ska in på rätt spår

Kb anser: Pengarna till underhåll och ny järnväg måste användas bättre.
Ständiga förseningar. Dåligt underhåll.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Grattis Sverige – Nu blir den usla järnvägen kanske lite mindre usel

Chocken som uppstår varje gång det snöar lite är ett årligt problem som SJ måste handskas med. Men nu blir det bättre... typ.

Nya Wermlands Tidningen - 13 nov 13 kl. 06:00

Järnvägen styvmoderligt behandlad

Järnvägen och järnvägsfrågorna behandlas styvmoderligt i Sverige. Se på Storbritannien som ligger hästlängder före oss. Det är hög tid att politikerna agerar annars löper vi stor risk att drabbas av en trafik- och transportinfarkt i stora delar av landet.

LV - 08 sep 17 kl. 15:00

Östergötland vill satsa på vägar – inte järnvägen

I torsdags berättade region Östergötland om sin länstransportplan. Där satsar man 250 miljoner på Riksväg 35. Några pengar till järnvägen blir det inte.

Barometern - 06 feb 19 kl. 16:09

Kommunen vill ha upprustning av järnvägen

Trafikverket drar ned på underhållet på järnvägen mellan Nässjö och Oskarshamn. Samtidigt satsar kommunen på en kombiterminal..

Corren - 26 aug 19 kl. 10:03

Nu satsar de stort på järnvägen

En historisk dag för museijärnvägen..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 11 timmar sedan

Fler stockholmare rör sig ute – butiker öppna igen

Nu rör sig stockholmarna på stan igen.Efter att ha suttit hemma i några veckor valde flera personer att på lördagen besöka shoppingcentrum.– Livet kan inte helt stanna, säger Josefin Bergvall i Täby centrum..

Expressen Dina Pengar - 21 timmar sedan

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen Dina Pengar - 19 timmar sedan

Petter Stordalens förlorar en årsvinst – varje månad

Petter Stordalens hotellimperium är i gungning.Corona-krisen gör att han förlorar minst en årsvinst i månaden, kan Expressen berätta.– Det är en helt, helt förfärlig situation, säger hotellkungen i en av få nya intervjuer till norska Dagens Näringliv.

Expressen Dina Pengar - Igår: 14:04

”Svenska folket förstår inte helt riskerna vi ställs inför”

”Jag tror att stora delar av svenska folket ännu inte helt ut har förstått vilka risker vi står inför om vi fortsätter att begränsa som vi gör.”Det skriver Annika Winsth, chefsekonom vid Nordea.I fyra kommentarer i Expressen kommer hon utifrån sina bedömningar att förklara coronakrisens inverkan på ekonomin i stort och smått.

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:19

Värderade Voi-aktier till en miljard – branschen rasar

Coronakrisen slår hårt mot elscooter-branschen. Det drabbar inte minst Vois huvudägare Vostok New Ventures som i februari värderade sitt innehav till en miljard kronor, skriver Di Digital. Samtidigt arbetar Voi nu för att permittera sina 500 anställda i Europa.

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:57

Börsöppning väntas nedåt – efter tre dagar upp

Det är svajigt på börsen i och med coronautbrottet.Men efter flera fall, steg Stockholmsbörsen för tredje dagen i rad under gårdagen.Inför dagens öppning väntas dock en nedgång..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 23:25

Matjättarna under press: Ansträngt, men hanterbart

De svenska matjättarna är satta under stark press i samband med coronavirusets härjningar.Handeln på nätet har nämligen ökat explosionsartat de senaste veckorna.– Läget är ansträngt i hela branschen men situationen är hanterbar, säger Marcus Ahlmalm, chef för e-handeln på Ica..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 18:57

Ekonomen: 70-plussare klarar corona-kraschen

Är du över 70 år och är orolig för din pension mitt i coronakaoset?Det kan du faktiskt sluta med.– Som pensionär kan du sova lugnt, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 18:47

Tusentals unga missar feriejobb i nöjesparkerna

En tråkig konsekvens av coronautbrottet: Utlovade sommarjobb i nöjesparkerna dras in.På Gröna Lund och Kolmården berörs 1 000 säsongsanställda. Även på Liseberg har säsongsanställningar pausats.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 14:42

Så drabbas företagare i Sverige

För många företagare är det nu en kamp mot klockan. Livsverk står på spel när konsekvenserna av corona allt mer märks. På Expressen lyfter vi nu företagarnas berättelser i en serie artiklar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.