Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 29 March, 08:43

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 11 kl. 13:20

Höjd beredskap inför demonstrationPolisen har spänt musklerna inför lördagens demonstration med Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) i Malmö. Flera nätverk mot rasism planerar motdemonstrationer och hotar att stoppa SDU-arnas tåg från Stortorget till Gustav Adolfs torg vilket kan skapa stora störningar. Vid middagstid rensades cyklar bort utmed marschvägen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sverigedemokraternas, SDU, Malmö, Stortorget, Gustav Adolfs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, beredskapinför , demonstration
NSD - 15 okt 11 kl. 13:18

Höjd beredskap inför demonstration

Polisen har spänt musklerna inför lördagens demonstration med Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) i Malmö..

GöteborgsPosten - 20 dec 12 kl. 11:39

Höjd beredskap inför demonstration

Torsdagen har börjat lugnt men polisen är förberedd, om skolbråken i Göteborg skulle ta ny fart. En demonstration under parollen "vägra kallas hora" är planerad till klockan 16 på Gustaf Adolfs torg..

GT - 23 apr 16 kl. 13:54

Polisen rustade inför demonstration

"Folkets Demonstration" demonstrerar i dag i Göteborg. Men antalet motdemonstranter på plats är mångdubbelt fler. Polisen hade stor beredskap men behövde inte ingripa.

GT - 23 apr 16 kl. 13:54

Inga polisingripande under demonstration

"Folkets Demonstration" demonstrerar i dag i Göteborg. Men antalet motdemonstranter på plats är betydligt fler. Polisen hade stor beredskap men behövde inte ingripa.

NSD - 02 apr 11 kl. 11:43

Höjd beredskap i Mazar-eSharif

En demonstration i Mazar-e-Sharif urartade och minst sju utländska FN-anställda dödades i attacken mot FN-kontoret där. En av dem är 33-årige svensken Joakim Dungel. Utrikesminister Carl Bildt (M) beklagar djupt det inträffade..

GöteborgsPosten - 20 dec 12 kl. 11:39

Polisen har höjd beredskap

Polisen är förberedd, om skolbråken i Göteborg skulle ta ny fart. En demonstration under parollen "vägra kallas hora" är planerad till klockan 16 på Gustaf Adolfs torg. Redan nu samlas folk..

Cornucopia - 26 nov 16 kl. 09:33

Gästinlägg: Modernisera totalförsvarslagen om höjd beredskap

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Cristoffer Stockman.

Det är idag med anledning av ett försämrat omvärldsläge ett tilltagande samhälleligt intresse för krishantering, totalförsvar och samhällets robusthet. Det råder nog en ganska stor samstämmighet bland debattörer, bloggare, politiker, dystopiska författare, myndigheter och statliga utredare att de båda två delarna i totalförsvaret behöver stärkas i sin förmåga, både det militära och det civila försvaret.

Cornucopia - 16 apr 18 kl. 13:48

Personlig beredskap kontra prepping

Även om de två begreppen är nära besläktade och ibland kan innebära samma åtgärder, så bör man skilja mellan personlig beredskap och prepping. Det första handlar om att kunna hantera oönskade situationer och kriser som berör endast dig eller ditt hushåll, medan det andra handlar om att hantera kriser som drabbar stora delar av eller hela samhället eller där samhällets krishantering inte fungerar.Detta behöver en familj på fyra personer för att klara sig i sju dagar utan vattenförsörjning, elförsörjning, värmeförsörjning och matförsörjning.

PI - 11 mar 11 kl. 23:56

Handelsminstern deltog i islamistisk demonstration

ISLAMISTISK DEMONSTRATION Denna videosekvens filmades på Mynttorget utanför riksdagen i mitten av december. Islamister demonstrerade där talaren säger att islam omfattar alla delar av samhället, inte bara hemmet eller i moskén. ”Politik tillhör islam och islam tillhör politik” var ett av budskapen.

Politikerbloggen - 15 jan 13 kl. 14:50

God beredskap är nyckeln till ett starkt försvar


DEBATT. Den usla svenska beredskapen behöver förbättras omgående. Det viktigaste är att regeringen och försvarsministern ändrar inställning och börja förse försvaret med de medel som behövs.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Regeringen öppnar för digital virusövervakning

Flera länder har börjat spåra människors mobiltelefoner för att följa coronavirusets utbrott. Nu öppnar den svenska regeringen för att det kan bli nödvändigt, trots en oro hos kritiker om massövervakning. Länder som Kina, Singapore och Israel har alla i.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Almapriset flyttar hem till Astrid Lindgren

Vem får världens största barn- och ungdomslitteraturpris? Och kan det delas ut som vanligt? Det är dags för Almaprisets jury att tillkännage årets pristagare.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Krisande företag ställer om – hjälper vården

Sedan coronakrisens utbrott har företag efter företag ställt om sina verksamheter till att producera handsprit, munskydd och annan skyddsutrustning. Från Karolinska universitetssjukhuset i Solna hjälper lastbilstillverkaren Scania till att hantera, öka.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kylcontainrar står redo om många dör samtidigt

Exakt hur många och när vet vi inte. Men klart är att ett stort antal människor i Sverige, kanske tusentals, kommer att dö i sviterna av coronaviruset – i värsta fall många samtidigt. Så här förbereder sig sjukvård, bårhus, krematorier och religiösa sam.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Veteranen kuskar vidare: ”Jag har aldrig känt mig vinsttrött”

Möt travprofilen Thomas Uhrberg i en stor intervju..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ätandet av djur bakom pandemier – dags att ställa om till växtbaserad mat

Martin Smedjeback ser en väg att förebygga framtida virusutbrott..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Höganäs BK skjuter fram Kamratcupen och satsning på idrottsfritids

Först inställd vårmarknad – nu skjuts stor turnering till hösten..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brittiska lån till utländska vapenköpare

Storbritanniens regering inrättar "en ny fond på en miljard pund (motsvarande drygt 12 miljarder kronor) för att stödja utländska köpare av brittiskt försvars- och säkerhetsmateriel", avslöjar The Guardian. Beskedet har inte föregåtts av någon debatt el.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kerstin Behrendtz död i coronaviruset

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz har avlidit i sviterna av coronaviruset..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svenskar stannar i Spanien – trots karantänen

En mild vinter lockar tusentals svenskar att helt eller delvis bosätta sig i Spanien. Men golfrundor, vandringar och restaurangbesök förvandlades i en handvändning till strikt – polisbevakad – karantän. Trots detta stannar många, även de i riskgrupperna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.