Dagen > Nyheter

Monday, 30 March, 08:23

Dagen - 15 okt 11 kl. 13:00

Jehovas Vittnen anmält till diskrimineringsombudsmannenEn kvinna i Värnamo kommun har anmält Jehovas Vittnen i Arboga till diskrimineringsombudsmannen.

Nättidningen Värnamo.nu skriver att kvinnan, som är i 55-årsåldern, har begärt utträde ur Jehovas Vittnen och att hon därmed betraktas som en avfälling.
I tidskriften Vakttornet står det enligt Värnamo.nu bland annat att "En avfälling är sjuk i sinnet och försöker smitta andra".
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Vittnen, Värnamo, Jehovas Vittnen, Arboga, Vakttornet,  En, SVT, Ottestig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jehovas, Vittnen, anmälttill , diskrimineringsombudsmannen
Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 13:12

Jehovas-man ville inte sälja lotter


Den bohuslänske mannen, som är medlem i Jehovas Vittnen, ville inte sälja lotteriprodukter eftersom det stred mot hans religiösa övertygelse.Då stängdes han av från Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti och blev utan ersättning i 45 dagar, skriver Bohusläningen."Indirekt diskriminering", anser Diskrimineringsombudsmannen och stämmer Arbetsförmedlingen.

BT - 01 jul 14 kl. 13:12

Jehovas-man ville inte sälja lotter

Den bohuslänske mannen, som är medlem i Jehovas Vittnen, ville inte sälja lotteriprodukter eftersom det stred mot hans religiösa övertygelse. Då stängdes han av från Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti och blev utan ersättning i 45 dagar, skriver Bohusläningen."Indirekt diskriminering", anser Diskrimineringsombudsmannen och stämmer Arbetsförmedlingen.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 14 kl. 13:17

Jehovas-man ville inte sälja lotter

Den bohuslänske mannen, som är medlem i Jehovas Vittnen, ville inte sälja lotteriprodukter eftersom det stred mot hans religiösa övertygelse. Då stängdes han av från Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti och blev utan ersättning i 45 dagar, skriver Bohusläningen. "Indirekt diskriminering", anser Diskrimineringsombudsmannen och stämmer Arbetsförmedlingen..

News55 - 30 nov 15 kl. 17:02

Ica-butik anmäld för lapp om ”blattar”

Efter en misshandel inne på Ica Nära i Mörarp i början av juli satte butiken upp en lapp där man meddelade att man hade stängt ”på grund av våld mot personalen av blattar”. Flera kunder blev upprörda av lappens rasistiska ordval och polisen fick in åtminstone fyra anmälningar om hets mot folkgrupp. I ett mejl till Aftonbladet gav Ica-handlaren sin syn på det inträffade: ”Direkt efter stängde vi butiken och satte upp en lapp som skrevs i vredesmod och som bara satt uppe en kort stund.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:00

Föräldrar anmäler diskriminering

MALMÖ Föräldrar till en sjuårig pojke med funktionshinder tycker privatskolan han går på inte ger honom det stöd han behöver och att han dessutom utsätts för diskriminering.
Nu har föräldrarna gjort en anmälan till diskrimineringsombudsmannen (DO).Föräldrarna har tidigare gjort en anmälan till skolinspektionen om förhållandena på skolan och uttryckt sin oro för att sonen inte kommer att få det stöd han behöver för att nå kunskapsmålen – och att skolan diskriminerar honom.

News55 - 21 jun 16 kl. 15:25

Sveriges Radio DO-anmäls av icke-engelskspråkig

I anmälan till Diskrimineringsombudsmannen anger den anmälande Munkedalsbon ett inslag i Studio Ett där största delen av en intervju med USA:s svenska ambassadör återgavs på engelska. Anmälan har beräknat att inslaget till 75% var på engelska och menar i sin anmälan att av intervjuarens frågor och ambassadörens svar fick anmälaren bara tillgång till en fjärdedel beroende på att han inte behärskar engelska.       LÄS MER: Pappa till skolbarn anmäler Jonas Gardell-bok ”Hade gått att lösa” ”Redaktionellt hade detta enkelt gått att lösa genom att spela in intervjun innan sändning och översätta både intervjuarens frågor och ambassadörens svar tili svenska för en senare sändning”, skriver mannen i sin anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Västerbottens Folkblad - 31 dec 16 kl. 09:00

Umeåskola utreds av Diskrimineringsombudsmannen

En grundskola i Umeå kommun ska utredas av Diskrimineringsombudsmannen, sedan en vårdnadshavare anmält för trakasserier. En grundskola i Umeå kommun utreds av diskrimineringsombudsmannen, sedan en vårdnadshavare anmält att dennes dotter utsatts för trakasserier under flera års tid. Trakasserierna ska enligt DO-anmälan ha bestått i att flickan återkommande tvingats stå ut med kränkningar och diskriminering utifrån hennes […].

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärarkandidat fick inte vara med i klassrum: "För att jag är svart"Anmälan till DO

SKÅNE. En lärarkandidat har anmält en skola till diskrimineringsombudsmannen för en händelse som ska ha skett när hon hade verksamhetsförlagd utbildning på platsen.Upprinnelsen ska ha varit att hon under en dag frågade en lärare på skolan om hon fick vara på plats under en lektion som en del av utbildningen.

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 18:14

Skolpersonal anmäld för rasism

På en gymnasieskola i Kristianstad har skolpersonal anmälts till Diskrimineringsombudsmannen av en elev för kränkning.
Eleven, som är muslim, uppger i anmälan till Skolinspektionen att han under en längre period har blivit kränkt av skolans matsalspersonal på grund av sin utländska och muslimska bakgrund. Bland annat skriver eleven i anmälan att personal ska ha kallat honom för gris och sagt att om man bor i Sverige ska man lära sig att äta griskött.

YLE - 02 aug 19 kl. 18:16

Också Sveriges Ishockeyförbund anmält till Diskrimineringsombudsmannen – Generalsekreteraren Boustedt pekar på skillnad i de två fallen: "Vår absoluta målsättning är att vi ska vara jämlika"

För en knapp månad sedan var det Sveriges Fotbollsförbund som blev anmälda. Nu är också svenska Ishockeyförbundet anmält till Diskrimineringsombudsmannen för könsdiskriminering. Pia Sterner, en pionjär inom damhockeyn i Sverige, är den som har gjort anmälan..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 26 mar 20 kl. 14:59

De sjunger under de äldres balkonger

Göta Eriksson, 96: Jag önskar så att ni hade kunnat komma in.

Dagen - 14 timmar sedan

Begravningspersonal larmar om brist på skydd

Brist på handskar, masker och handsprit i Italien..

Dagen - 16 timmar sedan

Paulus ord i modern tappning: Här är Första Coronabrevet

"Låt er uppfyllas av Ande och tala till varandra – på balkonger och i fönster".

Dagen - 17 timmar sedan

Nya tv-programmet "Hopp" vill ingjuta mod i coronatider

Trossamfundet Pingst samarbetar med Kanal 10 och TBN Nordic i tv-satsning med premiär måndag..

Dagen - 17 timmar sedan

Librisförfattare prisas - skriver om funktionsnedsättning

Anna Pella får Folke Bernadotte Stiftelses stipendium för böcker om barn med funktionsnedsättning..

Dagen - 21 timmar sedan

De vill hjälpa utsatta småföretag

Succé för stödgrupp på sociala medier – här finns tips om hur du kan stötta.

Dagen - 20 timmar sedan

Svekdebatt efter israelisk regeringsbildning

Efter tre val på mindre än ett år har Israel nu fått en regering. Denna gång efter att Benjamin Netanyahus ärkerival, Benny Gantz gett med sig och går in i en koalitionsregering med sittande premiärministern..

Dagen - 21 timmar sedan

Grönland inför alkoholförbud

"Kärnan är att skydda barnen".

Dagen - Igår: 16:48

SKR till kyrkorna: Hjälp till att stoppa smittspridningen

Uppmanar kyrkor att följa regeringens förbud och hitta alternativa sätt att mötas.

Dagen - Igår: 14:55

Ärkebiskopen: Vi stänger inte

"Vi följer rekommendationerna - men gudstjänstlivet fortsätter".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.