Opinionen.se > Opinion

Friday, 03 April, 10:25

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sålde livsverk och blev miljardär - ger bort allt
Han sålde sitt livsverk och blev miljarder. Nu väljer han att skänka bort hela sin förmögenhet, skriver Dagens Industri. "Egentligen är det ekonomiskt vansinne.".
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Dagens Industri

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sålde, livsverkoch blev , miljardärger , bortallt
SvD - 16 feb 17 kl. 12:11

Utsläppsrätter: en miljard ska bort från marknaden

En miljard utsläppsrätter ska bort, enligt EU-parlamentets beslut. Men det är fortfarande långt från att klara Paris-avtalet, menar bland andra Fredrick Federley (C). – Den fria tilldelningen av utsläppsrätter är fortfarande på tok för generös, säger han..

GT - 15 okt 14 kl. 21:15

Därför ger miljardären bort sin förmögenhet

Han har levt i skymundan i 24 år, men nu ska finansmannen Per Arwidsson låta sina miljarder regna över Sverige. Västsvensken testamenterar nästan hela sin digra förmögenhet till stiftelsen som ska värna om Sveriges stadsutbyggnad. – Man måste bygga för framtiden på ett sätt som skapar trivsamma områden där människor verkligen vill bo, säger bohusläningen Per Arwidsson..

DN - 10 okt 14 kl. 07:56

Han skänker bort hela sin förmögenhet

Miljardären och byggmästaren Per Arwidsson skänker bort sitt livsverk värt minst en miljard. Pengarna ska gå till att öka trivseln i våra svenska städer. Det avslöjar han för Dagens Industri i den första intervjun på 24 år.

Dagens PS - 11 jan 19 kl. 10:18

Sålde sexleksaker – omsätter nu miljarder

Möt den svenska doldisduon som gått från 0 till 9 miljarder kronor i omsättning. Breakit berättar om Filip Sedics och Miroslav Slavics skönhetsbolag Foreo. De båda svenskarna är i stort sett okända men uppenbarligen väldigt framgångsrika på sin brokiga väg till succé.

Alliansfritt Sverige - 14 jul 11 kl. 09:52

Borg tar en miljard ur biståndsbudgeten


FÖRDELNINGSPOLITIK. I ett sällsynt drag av extrem fördelningspolitik har regeringen beslutat att minska biståndet med en miljard kronor. Pengarna ska istället gå till Anders Borgs finansdepartement.

Kristianstadsbladet - 25 apr 14 kl. 08:04

Nytt ljus över ett livsverk

Foto: Tommy Svensson
Särskilt intresserad av att synas var han inte. Det fanns heller inga ekonomiska aspekter på arbetet. Men ur röran växte ett livsverk fram, och nu vill Per Bjarme belysa det som var vännen Richard Batdorffs gärning.

Expressen - 24 sep 17 kl. 20:06

Nu tvingas sambon sälja "Loffes" livsverk

Det har snart gått en månad sedan Janne "Loffe" Carlsson gick bort, i sviterna av levercancer. Nu berättar sambon Gurianne Sandven om flytten till Spanien som aldrig blev av – och att hon tvingas sälja sitt och "Loffes" stora livsverk: gården i Kristianstad.  – Jag kommer ju inte kunna bo kvar i det här stora huset.

Länstidningen i Jämtland - 11 apr 18 kl. 10:27

Elden slukade Kim Anderzons livsverk: "Jag känner sorg"

En stor kulturskatt är borta. Branden i Krokvåg i måndagsnatt slukade arvet efter folkkära skådespelaren Kim Anderzon. – Hela hennes livsverk är borta.

VA - 15 apr 19 kl. 13:52

Amazon köpte hans livsverk: ”Whole Foods är min dotter som jag gift bort till den rikaste mannen i världen”

John Mackey fick Jeff Bezos att slanta upp 135 miljarder för hans livsverk Whole Foods. För Veckans Affärer berättar han om hur rekordaffären gick till – och hur ekopionjären ska behålla sin särart i Amazons ägo. .

Cornucopia - 16 jan 15 kl. 12:51

Vittnesbörd från ockuperade Lugansk: Skräck- och gangstervälde

Jag har personligen träffat och samtalat med en rysktalande ukrainsk flykting från det av Ryssland ockuperade Lugansk. Som alltid vid krig är det civilbefolkninge som drabbas hårdast. Sedan ockupationen inleddes har misär och armod spridit sig, och man lever nu under ett skräck- och gangstervälde där ingen civil går säker.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:24

Gorm fällde skog för hel miljard

HÄSSLEHOLM I Skåne fällde stormen Gorm 20 procent av den årliga avverkningen av skog. Drygt två miljoner skogskubikmeter föll i södra Sverige, till ett värde av cirka en miljard.– I våra bygder blev det en hel del skador på skogen på båda sidor om den gamla riksgränsen mellan Danmark och Sverige, säger Stig Hermansson från Verum, regional skadesamordnare på Skogsstyrelsen, placerad i Hässleholm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.