SvD > Nyheter

Friday, 10 April, 04:23

SvD - 15 okt 11 kl. 02:00

?Vattenfall ska inte vara någon slagpåse?Lars G Nordström får svara på vad han tänker göra åt villaägarnas oro för vinterns elpriser..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Nordström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfallska inte vara någon , slagpåse
SVT Debatt - 25 okt 13 kl. 06:00

Regeringen bör tvinga Vattenfall att ta miljöansvar

ENERGI Under fredagen ska finansmarknadsminister Peter Norman svara på flera interpellationsfrågor i riksdagen om kolkraften och det statliga bolaget Vattenfall. Är den nuvarande regeringen allvarliga med att de vill öka den förnybara energiproduktionen, bör de sätta ner foten, och tvinga Vattenfall att ta mer miljöansvar. Stäng ner kolkraftverken och kolgruvorna nu ?

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 07:33

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Löfven att sätta ner foten om Vattenfall”

Klimatvärstingen Vattenfall är inne på en såväl ekonomisk som ekologisk kollissionskurs. Köpet av Nuon tvingade företaget till stora nedskrivningar, och satsningar på kolkraft gör det svårt för Vattenfall att leva upp till sina hållbarhetskrav. Inför riksdagsvalet i september krävs därför tydlighet från de två regeringsalternativen kring hur de avser att styra Vattenfall.

Supermiljöbloggen - 26 apr 16 kl. 14:51

Klass 7A uppmanar Vattenfall: ”Låt kolet ligga!”

Jonna Andersson med klasskompisar från klass 7A i Stenstorpskolan i Halmstad vill att Vattenfall låter kolet ligga och vill att DU skriver på deras protestlista. Kära invånare i Sverige. Det händer igen.

Supermiljöbloggen - 18 jun 16 kl. 17:13

Vattenfall kritiseras för egenproducerad artikel om brunkolsförsäljningen

Publicerades nu i veckan, samtidigt som ett regeringsbeslut rycker allt närmare.  I onsdags gick Vattenfall ut med en egenproducerad artikel på sin hemsida som finns i en svensk, engelsk, dansk och holländsk version - men dock inte på tyska. Det är Vattenfall News som har talat med Sabine Froning, chef för Public and Regulatory Affairs & Stakeholder Relations på Vattenfall.

Opinionen.se - 29 okt 13 kl. 10:37

Løseth släpper rodret på Vattenfall


Vattenfalls vd Øystein Løseth förlänger inte sitt kontrakt och styrelsen har redan börjat söka en efterträdare. "Ett personligt beslut", skriver han själv. Vattenfall studsar samtidigt tillbaka från brakförlusten under tredje kvartalet 2012.

SVT Debatt - 08 apr 14 kl. 08:54

Styrelsen i Vattenfall bär ansvaret för Nuonaffären

NUONAFFÄREN Vattenfalls styrelse saknade kompetens och lät sig vilseledas av Nuon. Om nu styrelsen under ledning av den erfarne Lars Westerberg saknade kompetens att sätta stopp för köpet, så kan man inte förvänta sig att den ansvariga ministern Maud Olofsson ska ha den kompetensen. I de senaste förhören i konstitutionsutskottet har det uttryckts tveksamheter om kvalitén i min analys inför statliga Vattenfalls förvärv av holländska Nuon.

Supermiljöbloggen - 21 apr 16 kl. 10:36

TT-uppgift om pris på Vattenfall-försäljning felaktig

Skrev att det tjeckiska bolaget EPH är berett att betala ungefär 12 miljarder kronor för brunkolsverksamheten i Tyskland. Men Vattenfall tillbakavisar uppgifterna. I veckan stod det klart att Vattenfall avser att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet till det tjeckiska energibolaget EPH och dess finansiella partner PPF Investments.

Sydsvenskan - 05 apr 11 kl. 06:30

Fridolin öppen för att sälja tyska delar av Vattenfall

Kolkraft, kärnkraft och dyra fallskärmsavtal i Tyskland gör att Gustav Fridolin (MP) kan tänka sig att sälja utländska delar av Vattenfall för att koncentrera bolaget till den svenska verksamheten.
Miljöpartiet har tillsammans med övrig opposition stoppat regeringen från att sälja aktier i Vattenfall. Men Gustav Fridolin, industripolitisk talesperson för Miljöpartiet och föreslagen som nytt språkrör, menar att det inte hindrar att vissa delar av den statliga koncernen knoppas av.?

SVT Debatt - 27 sep 13 kl. 05:51

Klimatsmart politik borde börja med värstingen Vattenfall

KLIMATPOLITIK Vattenfall är helägt av staten, men har visat en häpnadsväckande ohörsamhet inför de krisbesked som FN:s klimatpanel förser oss med. Regeringen har både möjlighet och ansvar att påverka företagets investeringar. Om de menar allvar med sitt klimatarbete borde de börja med vårt lands största klimatplåga, skriver Annika Jacobson och Emma Petersson, från Greenpeace Sverige.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 11:51

Vattenfall stoppar expansionen av tyskt brunkolsdagbrott

Avbryter förberedelserna att flytta tyska byar. Många i Sverige har haft åsikter om huruvida det statliga energibolaget Vattenfall har rätt eller inte att bestämma vad som ska hända med de tre brunkolsdagbrott och två så kallade framtidsfält som bolaget har möjlighet att öppna i östra Tyskland. Möjligen har frågan blivit tydligare nu.

Supermiljöbloggen - 27 apr 16 kl. 07:32

Greenpeace: ”Regeringen både får och bör ställa miljökrav på Vattenfall”

På Vattenfalls bolagsstämma idag den 27 april lämnar Greenpeace över ett direktiv till Vattenfall å det svenska folkets vägnar. Med anledning av detta skriver Greenpeace idag ett debattinlägg på Supermiljöbloggen.  I oktober 2014 bestämde Vattenfall att försöka sälja sina brunkolskraftverk och gruvor i Tyskland.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.