Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 07 April, 01:42

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rättegång mot Breivik i april
I april inleds rättegången mot Anders Behring Breivik, uppger VG. Var rättegången ska hållas är inte fastställt, eftersom det i dag inte finns någon rättssal i Norge som är tillräckligt stor för detta mål.Det måste rymmas minst 150 personer i själva rättssalen och dessutom ska rättegången direktsändas till en närliggande lokal, så att journalister kan följa rättegången från den salen.Tanken är att rättegången ska vara klar till sommaren..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Breivik, Anders Behring Breivik, VG, Norge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättegångmot , Breiviki , april
UNT - 09 jul 12 kl. 18:44

Kenya-rättegång i april 2013

Den internationella rättegången mot två av Kenyas mest framträdande politiker, William Ruto och Uhuru Kenyatta, kring våldsamheterna runt presidentvalet 2007, ska inledas i april 2013, fastslog domstolen ICC i dag. (TT).

BT - 11 jun 12 kl. 19:03

Norsk psykolog: "Att möta Breivik var nästan som att möta Hannibal"

Att intervjua Anders Behring Breivik var som att möta filmkannibalen Hannibal Lecter ? det säger en psykolog i Oslo tingsrätt. Trots det anser vittnet inte att Breivik är psykotisk.

Nyhetskanalen - 11 jun 12 kl. 08:43

Psykiatriexpert ändrar sig om Breivik

Den rättspsykiatriska undersökningen står i fokus när rättegången mot Anders Behring Breivik fortsatte. Psykiatri-
professor Einar Kringlen frågades ut. Han var från början övertygad om att Brevik var psykiskt sjuk, men efter att ha observerat massmördaren i rättssalen under den första rättegångsveckan i april tvärvände han.

YLE - 10 dec 12 kl. 10:03

Rättegång om Instrumentariums mutaffärer inleds

En förberedande rättegång inleds i dag mot det finländska företaget Instrumentarium. Bakgrunden är en jätteaffär i Costa Rica. Instrumentarium hade år 2003 sålt sjukhusapparatur till Costa Rica för 40 miljoner euro med hjälp av räntestöd från Utrikesministeriet.

Nyheter 24 - 19 jun 12 kl. 21:17

Breivik: "Rättspsykiatriker har kuppat in sig i rättegången"


Dag 40 i rättegången mot Breivik ägnades åt den viktiga rättspsykiatriska frågan: Är Breivik är tillräknelig eller inte. Under dagen berättade Breivik att han vill prata om offren och hur rättegången gått till på fredag. OSLO.

TA - 21 jun 12 kl. 15:13

Åklagare: Döm Breivik till psykvård

Foto: Junge Heiko/SCANPIX
Anders Behring Breivik bör dömas till psykvård krävde åklagarna när rättegången i Oslo tingsrätt mot den norske massmördaren i dag gick in på slutvarvet. Om inte bör han dömas till 21 års fängelse.
Både rättspsykiatrin och juristkretsar är splittrade när det gäller Breivik och nästan tio veckors rättegång har inte givit stor vägledning om hans mentala hälsa ?

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 14:18

Experter förklarar Breivik tillräknelig

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleddes i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. Törrissen och Aspaas har kommit fram till att Breivik lider av en antisocial och narcissistisk personlighetsstörning men att han är tillräknelig. Deras slutsatser har kritiserats eftersom duon inte träffade Breivik förrän i februari, långt efter dåden den 22 juli.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sista rättegångsdagen för Breivik

Den sista rättegångsdagen mot massmördaren Anders Behring Breivik inleddes med att Breiviks huvudförsvare Geir Lippestad höll sin slutplädering och sa att han skulle visa att den åtalade är tillräknelig, uppger SvD. Åklagarna har yrkat på vård för Breivik, eftersom de anser att det inte är orimligt att han lider av någon slags psykisk störning. Breivik själv anser att han är tillräknelig och kan svara för sina handlingar.

Sydsvenskan - 16 mar 16 kl. 06:14

Dags för Breivik att framträda

I dag ska Anders Behring Breivik framträda vid rättegången i målet mot den norska staten. Breivik anser att hans mänskliga rättigheter kränks under tiden i fängelset och har därför stämt den norska staten. I går framträdde bland annat hans advokat Øystein Storrvik och påtalade då att Breivik tagit skada av den långvariga isoleringen där han bland annat inte får träffa andra människor i fängelset än vakter och vårdpersonal.

Nyheter 24 - 20 jun 12 kl. 18:54

Breivik-vittnet: "Önskar han kunde bränna långsamt i helvetet"


På onsdagen hördes några av de sista vittnesmålen i rättegången mot terorristen Anders Behring Breivik. På torsdagen håller åklagarna sin slutplädering. OSLO.

Nyheter 24 - 30 maj 12 kl. 08:19

Breivikrättegången: Vem är Alpha Kallon?


Polisen har ännu inte fått svar på vad Breivik gjorde i Liberia eller till vem han skickade pengar. OSLO. Onsdagens rättegång mot massmördaren och terroristen kommer att fokusera på polisens undersökningar och analyser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.