Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 06 April, 13:56

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 11 kl. 04:00

Rätt om vinterdäckFör drygt två veckor sedan publicerades en artikel om vinterdäck. Tyvärr innehöll den en felaktig uppgift. Så därför publicerar vi nu på Motor de regler som gäller för vinterdäck..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Motor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt om vinterdäck
YLE - 31 okt 15 kl. 13:00

Konkurrensutsätt vinterdäcken och spara 500 euro

Det är inte nödvändigt att skaffa vinterdäcken samtidigt som man köper en ny bil. Man kan beställa vinterdäck med fälgar i efterskott från däckaffärer på nätet och spara en ordentlig slant. I en offert på en Seat från VV-Autotalo ingår Continental-dubbdäck med aluminiumfälgar till priset 1 405 euro.

YLE - 25 okt 16 kl. 11:54

Första snön på kommande – ”Byt till vinterdäck nu”

På tisdag och onsdag faller den första snön på flera håll i landet. Däckföretagare Stig Lytz rekommenderar bilister att byta till vinterdäck så fort som möjligt. Meteorologiska institutet, FMI, varnar för att nederbörden leder till försämrat väglag de kommande dagarna.

Barometern - 28 nov 13 kl. 07:24

Polisen: Sätt på vinterdäcken

Från söndag är det lag på vinterdäck vid vinterväglag. Sätt på vinterdäcken redan nu, rekommenderar polisen. Från den 1 december till 31 mars är det krav på vinterdäck vid vinterväglag.

YLE - 23 okt 12 kl. 04:45

Vinterdäcken aktuella

Bilister i mellersta och norra Finland har redan en tid bytt till vinterdäck och nu har de första bilisterna i södra Finland också vaknat. Väderrapporterna lovar köldgrader och eventuellt snöfall eller snöblandat regn. - Telefonen har ringt hela dagen, säger bilmekaniker Magnus From i Sibbo.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 06:15

Vinterdäcken kvar några veckor till

Sädesärlor vippar omkring och vårblommorna har redan slagit ut i södra Sverige. Men trots den prunkande vintergäcken måste vinterdäcken sitta på ett tag till.
Om vägen är isig så måste vinterdäcken vara på fram till den 31 mars.

BT - 05 mar 14 kl. 06:15

Vinterdäcken kvar några veckor till

Sädesärlor vippar omkring och vårblommorna har redan slagit ut i södra Sverige. Men trots den prunkande vintergäcken måste vinterdäcken sitta på ett tag till. Om vägen är isig så måste vinterdäcken vara på fram till den 31 mars.

Barometern - 05 mar 14 kl. 06:47

Vinterdäcken kvar några veckor till

Sädesärlor vippar omkring och vårblommorna har redan slagit ut i södra Sverige. Men trots den prunkande vintergäcken måste vinterdäcken sitta på ett tag till. Om vägen är isig så måste vinterdäcken vara på fram till den 31 mars.

YLE - 13 okt 15 kl. 16:05

Däckexperten har inte ännu bytt till vinterdäck

Det är bra att byta till vinterdäck nu, säger Sjundeåbon Jari Alopaeus som jobbar på en däckfirma. Kalla nätter gör vägarna hala. Det är en hel del att tänka på innan man byter från sommar- till vinterdäck, säger däckexperten Jari Alopaeus.

YLE - 30 dec 15 kl. 13:59

Aamulehti: Vinterdäckstvånget kan slopas

I Sverige bedömer den regionala polisen när det är dags för vinterdäck. Ett lagförslag som nu bereds kan ge samma regler i Finland. Det rapporterar tidningen Aamulehti.

YLE - 30 dec 15 kl. 13:59

Vinterdäckstvånget kan slopas

I Sverige bedömer den regionala polisen när det är dags för vinterdäck. Ett lagförslag som nu bereds kan ge samma regler i Finland. Enligt den nuvarande lag måste man ha vinterdäck mellan första december och sista februari.

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 06:46

Varning för vinterdäck på sommaren

Att använda odubbade vinterdäck på sommaren är lagligt — men olämpligt. Forskning visar att däcken ger både sämre styrförmåga och betydligt längre bromssträcka, rapporterar TV4 Nyheterna.Enligt Statens väg- och forskningsinstitut som jämfört fem sommardäck med fem odubbade nordiska vinterdäck blev bromssträckan mellan 15 och 20 procent längre med vinterdäcken.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Företag skänker skyddsutrustning till kommunen

Hoppas kunna inspirera fler att göra likadant..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Värsta krisen sedan andra världskriget

Frankrikes ekonomi hotas av den värsta krisen sedan andra världskriget, varnar den franske finansministern Bruno Le Maire. Den sämsta BNP-siffran sedan 1945 var minus 2,2 procent 2009, i spåren av finanskrisen. – Vi kommer troligen hamna långt under –2,.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Blåljusramp stals från bil hos räddningstjänsten

Stulen blåljusramp kunde ha orsakat fara för allmänheten..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tingsrätten behöver nya unga nämndemän snarast

Corona gör att 15 nämndemän över 70 inte kan tjänstgöra..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Virusdrabbat kryssningsfartyg får lägga till

Det coronadrabbade kryssningsfartyget The Ruby Princess får lägga till 80 kilmeter söder om Sydney efter drygt två veckor till havs. Fartyget har tillåtits att komma in till hamn sedan 200 personer ur den cirka 1 000 personer stora besättningen börjat v.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kina oroar sig för importerade fall av corona

Kina kommer att jobba hårdare för att förhindra att coronaviruset tar sig in över landets gränser. Det meddelar regeringen efter ett möte lett av premiärminister Li Keqiang. Risken för att viruset förs in via landgränserna har ökat, enligt regeringen so.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Över 50 000 har dött av corona i Europa

Över 50 200 människor har avlidit sedan de har smittats av coronaviruset i Europa. Det framgår av en sammanställning som nyhetsbyrån AFP har gjort och som utgår från officiellt bekräftade fall. Det innebär att Europa är den kontinent i världen som har f.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

SvFF permitterar – förbundskaptenerna berörs

Svenska fotbollförbundet permitterar 90 medarbetare, meddelar SvFF på sin hemsida. Bland dem som omfattas av beslutet märks bland andra förbundskaptenerna och assisterande förbundskaptenerna för dam- och herrlandslagen. "Vi påverkas precis som alla andr.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Getinge ökar produktion av ventilatorer

Medicinteknikbolaget Getinge drar upp produktionen av ventilatorer ytterligare. Ventilatorer, eller respiratorer, används på intensivvårdsavdelningar och har kommit att bli en bristvara världen över i coronapandemin. Tillverkningskapaciteten landar nu p.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vattenkonferens i Stockholm ställs in

Flera tusen deltagare från över 130 länder väntades till vattenkonferensen World Water Week i Stockholm i slutet av augusti. Men nu ställs årets upplaga in, på grund av den globala spridningen av coronaviruset. I ett pressmeddelande konstaterar arrangör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.