Opinionen.se > Opinion

Monday, 30 March, 18:37

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverige sämst på järnvägar
Jämfört med andra EU-länder satsar Sverige minst pengar på järnvägsunderhåll, uppger Göteborgs Posten.Det är en rapport från fackförbundet Seko som visar på att Sverige satsar långt under snittet inom EU, vad gäller järnvägsunderhåll.När det gäller så kallade reinvesteringar satsar Sverige näst minst pengar och vad gäller antalet tågresor i förhållande till banlängden satsar Sverige allra minst..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
EU, Sverige, Göteborgs Posten, Seko

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, sämst, järnvägar
GT - 07 jan 19 kl. 05:00

Vilka ska jobba med våra järnvägar?

Västra Sverige är en viktig de av de svenska satsningarna på järnvägen. Men en fungerande järnväg kräver mer än drift och underhåll. Inom fem år kommer 1 700 årsarbetare saknas till följd av främst pensionsavgångar, skriver Tanja Rasmusson och Andreas Brendinger..

Supermiljöbloggen - 18 mar 15 kl. 16:01

Dålig järnväg kan tvinga godstransporter ut på vägarna

Den undermåliga underhållningen av järnvägen kan nu orsaka allvarliga problem för skogsindustrin. Vissa banor är så dåligt underhållna att de kan tvingas stängas ned för att de inte klarar säkerheten. Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat är det här en konsekvens av att regeringens budget föll i september och som resulterat i mindre pengar till järnvägssatsningar, men problemet med dåligt järnvägsunderhåll är inget nytt.

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 09:09

Sverige har fått en ny regering

Vid klockan 09 på fredagsmorgonen presenterade Sveriges nya statsminister, Stefan Löfven (S), sin regeringsförklaring och sin nya regering.
Smp.se uppdaterar löpande.

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 15:46

Tåget kan aldrig mer konkurrera med det moderna flyget

1800-talsuppfinningen järnvägen kan aldrig mer på lika villkor konkurrera med det betydligt mer moderna flyget, i synnerhet inte på långa distanser eller i glest befolkade länder som Sverige. Situationen kommer bara systematiskt bli sämre för järnvägen och höghastighetståg är ingen lösning.
Ett flygplan från u-landet Etiopiens flygbolag Ethiopian på Kilimanjaro flygplats
Transporter bidrar till effektivisering av resursutnyttjande, specialisering och med det välstånd.

Barometern - 14 okt 13 kl. 07:46

Sydost en viktigport för handeln

infrastruktur. ?Trafikverkets planförslag fokuserar främst på åtgärder i de tre storstads områdena.

SmålandsPosten - 13 aug 14 kl. 06:57

Klimatberedskap i södra Småland

De senaste dagarna har stora delar av Sverige drabbats av flera väder­relaterade katastrofer. Västmanland upplever den värsta skogsbranden i modern tid. Branden har krävt människoliv, tusentals människor har tvingats fly från sina hem och stora områden har totalförstörts.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:46

Östersjöns framtid viktig valfråga

Fram till den 14 september kan du påverka vilken väg Kalmar län och Sverige ska ta in i framtiden. Folkpartiet har noggrant tillsammans med övriga allianspartier förberett sitt regeringssamarbete och Alliansen har hållit ihop. Genom två val, en svår finanskris och stora förändringar.

Skånskan - 15 mar 16 kl. 14:00

Snabbtåg eller storregioner

Krönika Hur Sverige ser ut i framtiden beror på ökningen av inkomsterna och det hänger samman med hur transporterna mellan orter fungerar. Det beror i liten grad på hur befolkningen är indelad i regioner. Regeringen har presenterat ett förslag om att dela in Sverige i storregioner bland annat för att lösa sjukvårdens problem.

Cornucopia - 14 nov 15 kl. 10:21

"Fransk patron ur"

Rykten, felaktigheter och rena spekulationer fortsätter att hagla runt terrordåden i Frankrike under fredagskvällen och natten. Nedan följer kompletterande slutsatser.

Under kvällen och natten valde jag att livepublicera på Twitter angående gårdagens terrordåd i Paris, därav inget liveblogginlägg denna gång.

Cornucopia - 13 aug 18 kl. 13:50

Välfärden måste ner till u-landsnivå - släpper ut 2 ton CO2 per svensk

Det svenska välfärdssamhället och den höga nivån av offentlig service är ohållbar. Denna genererar 2 ton CO2. Inte bara hushållen i Sverige måste sänka sig till u-landsnivå, utan välfärd och offentlig service måste också ner på u-landsnivå för att göra Sverige klimatsmart.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.