Dagen > Nyheter

Wednesday, 08 April, 08:29

Dagen - 15 okt 11 kl. 11:30

Kongolesisk pastor kan utvisas på tisdagMigrationsdomstolen beslutade på fredagen att avslå begäran från advokaten till den kongolesiska pastorn Jean Kabuidibuidi, att han ska släppas fri. Det skriver Stefan Swärd på sin blogg.

Tidigare i veckan grep svenska migrationsmyndigheter den kongolesiske pastorn Jean Kabuidibuidi. Enligt planerna ska han skickas tillbaka till Kongo på tisdag med ett chartrat flygplan, men efter fredagens beslut skickade Kabuidibuidis advokat Claes Strömvall ett fax till Migrationsverket där han kräver att verket omedelbart stoppar utvisningen avvisningen. 
Stefan Swärd skriver på sin blogg att advokaten har talat med TV4 och att Sveriges Radio har också börjat intressera sig för frågan.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Jean Kabuidibuidi, Stefan Swärd, Kongo,  kabuidibuidis, Claes Strömvall, Migrationsverket, Swärd, TV4, Sveriges Radio, Kabuidibuidi, Sverige, Ottestig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kongolesisk, pastorkan , utvisas, tisdag
Dagen - 17 okt 11 kl. 17:17

Swärd och Gardell i protest mot att pastor utvisas

Stefan Swärd och Jonas Gardell har skrivit en gemensam protest mot att en kongolesisk pastor har gripits av svensk polis. Hans utvisning måste förhindras, menar de.

Stefan Swärd, pastor i Elimkyrkan i Stockholm, har följt fallet med sin kollega Jean Kabuidibuidi intensivt de senaste dagarna.

Dagen - 23 feb 12 kl. 20:55

Nya uppgifter: Pastor Jean utvisas i natt

Pastor Jean Kabuidibuidi har i kväll hämtats av polisen från flyktingförvaret i Flen för att utvisas under natten. Det skriver Stefan Swärd, pastor i Elimförsamlingen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgift på Stefan Swärds blogg har polisen också beslagtagit pastor Jean Kabuidibuidis mobil och vägrat meddela hans advokat Claes Strömvall om vart han nu befinner sig.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Migrationsverket tror inte på pastor Jean

Enligt demonstranterna svävar han i livsfara vid en utvisning. Men Migrationsverket har på en rad punkter misstrott berättelsen som pastor Jean kommit in med vid sin asylansökan.

Polisen har spärrat av ingången till Migrationsverkets lokaler i Solna.

Dagen - 21 mar 12 kl. 09:17

Vänsterpartist frågade Billström om pastor Jean

- Vad hjälper det pastor Jean att han fått en individuell och rättssäker prövning om han ändå utsätts för tortyr. Den frågan ställde Christina Höj Larsen (V) i en interpellationsdebatt med migrationsministern Tobias Billström (M) i går.

När Christina Höj Larsen ifrågasatte regeringens asylpolitik i tisdagens interpellationsdebatt använde hon pastor Jean som ett av flera exempel där hon anser att Sverige har misslyckats.

Dagen - 22 jun 11 kl. 03:00

Är pastor Jansson död?

Hela Sveriges humorikon Hasse Alfredsson fyller 80 år på tisdag. Det väljer Dagens Nyheter att celebrera med att lägga upp sketchen "Ringaren" på sin hemsida, den om "pastor Jansson". Den har snart 50 år på nacken, men kyrkvaktmästarens fråga "Varför kommer ni inte när jag ringer, för?

SVT - 16 jul 19 kl. 15:57

Första bekräftade eboladödsfallet i kongolesisk miljonstad

En pastor i miljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa har dött efter att han smittats av ebola. Det är första gången det dödliga viruset når en storstad i landet, vilket får hälsoarbetare att oroa sig för den vidare spridningen. Ebola har redan dödat drygt 1600 människor i landet i det näst största utbrottet av sjukdomen någonsin..

Kristianstadsbladet - 16 maj 12 kl. 15:27

Misstänkta tjuvar riskerar utvisas

Åklagaren yrkar att två av tjuvarna, som åtalats för flera villainbrott i trakten, ska utvisas.
En tisdag i slutet av april drabbades tre villaägare i Gärds Köpinge av inbrott. I en villa stals saker för 50?

Världen Idag - 08 jan 19 kl. 07:59

Rekordmånga deltagare på årets Pingst Pastor

I dag, tisdag, inleds Pingst Pastorskonferens i Stockholm med fler deltagare än någonsin. För första gången är även alla nordiska pingstsamfundsledare inbjudna. De intervjuas ikväll på scenen av pastor Urban Ringbäck..

SvD - 14 jan 11 kl. 23:27

Omtalad kvinna i Norge ska utvisas

25-åriga Maria Amelies advokat uppger att hon måste packa sina väskor för att utvisas av norska myndigheter på måndag eller tisdag. Kvinnans öde har gripit norrmännen. Hon har skrivit boken "Ulovlig....

Nyhetskanalen - 01 okt 11 kl. 19:04

Ganna, 91 år, ska utvisas till Ukraina

Ganna Chyzhevska är 91 år, senil, hjärtsjuk och kraftigt synskadad. På tisdag utvisas hon till Ukraina, där hon står helt utan anhöriga och socialt skyddsnät. Och i Jakobsberg, norr om Stockholm, finns Ganna Chyzhevskas förtvivlade dotter och barnbarn.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 14 timmar sedan

Andreas Nielsen: Vi kan ta påsken till alla dem som längtar

Jag förundras över ledarskapet hos dem som lyckas ställa om och anpassa sig..

Dagen - 13 timmar sedan

Det är bara bra om det skaver lite!

Vi befinner oss i stilla veckan. De senaste veckorna på Dagen Debatt har dock inte varit stilla, skriver debattredaktör Frida Park..

Dagen - 14 timmar sedan

WHO ber trossamfund motverka diskriminering

Världshälsoorganisationen oroas över ökad social stigmatisering.

Dagen - 13 timmar sedan

Även svenskar måste integreras

Integration innebär att nya delar ska fogas ihop till något nytt. Svenskfödda har alltså ett lika stort ansvar som de invandrade att integreras, skriver Birgitta Hägg..

Dagen - 19 timmar sedan

Riksdagen behövs även i akuta lägen

Riksdagen behövs även i akuta lägen.

Dagen - 12 timmar sedan

Hälsning: Det går åt rätt håll för Roland Utbult

Det ser ljusare ut för den kristna profilen Roland Utbult, som vårdas på sjukhus för covid-19. Det berättar hans hustru Marie Nylén Utbult för Dagen..

Dagen - 13 timmar sedan

Förundersökning mot Love and Hope läggs ned

Polisen avskriver brottsmisstankar i arbetet mot barnsexhandel i Nepal..

Dagen - 17 timmar sedan

Troende som påstår att de inte kan bli smittade

Kristna, muslimer och judar, alla har de grupper som menar att just de har Guds beskydd från coronaviruset..

Dagen - 17 timmar sedan

Ministern frågade ut feministpastorn

Ardalan Shekarabi (S) sökte upp pastor Esther Kazen för att samtala om coronakrisen. Samtalet sändes live på Instagram..

Dagen - 17 timmar sedan

Jättekatedral blir fältsjukhus i New York

200 personer ska kunna vårdas i nio sjukvårdstält som ska resas inne i kyrkan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.