SvD > Nyheter

Thursday, 09 April, 02:55

SvD - 15 okt 11 kl. 10:46

?Bortglömda kvinnor måste ges en chans?M-politiker: Samhället ska inte orsaka mer isolering..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bortglömda, kvinnormåste , gesen , chans
DN - 25 nov 15 kl. 14:39

Nytt lexikon ska lyfta fram bortglömda kvinnor ur historien


Under två år framöver ska en forskargrupp vid Göteborgs universitet bygga upp ett digitalt kvinnobiografiskt lexikon för att lyfta fram glömda och förbisedda insatser gjorda av kvinnor..

Skånskan - 30 jan 17 kl. 14:00

Kyrkospel lyfter fram glömda kvinnor

villie Kyrkospelet Katharina von Bora med musik och sång på Villie kyrka i söndags blev en finstämd historielektion om Martin Luthers hustru och andra bortglömda kvinnor i reformationens centrum. ERWP.fif(0)I pjäsen fick publiken möta inte bara Katharina Luther, utan också hennes mor och dotter, vännerna Else Agricola och fru Elisabeth Cruciger med flera.

SVT - 25 nov 15 kl. 11:27

Upprättelse för forskningens bortglömda kvinnor

Forskningens framstående kvinnor skrevs ut ur historien: Nu lyfts de fram i nytt kvinnobiografiskt lexikon från Göteborgs universitet..

YLE - 24 feb 15 kl. 04:45

Uttermossaborna vill inte bli bortglömda

Vi kommer att bli bortglömda i ett stort Vasa. Bland annat så tänkte några av de Uttermossabor som i går diskuterade kommunutredningen och framtiden. Det var den första träffen i Medborgarforums kommunrunda i Kristinestad.

Kristianstadsbladet - 08 nov 12 kl. 10:19

Fritidshemmet, den bortglömda länken

Den fackliga organisationen, Kommunal, har aktualiserat ett ämne som vi inom Lärarförbundet också brottas med, fritidshemmen ? den bortglömda länken. Kommunals undersökning bekräftar med tydlighet att fritidshemmet har hamnat i strykklass när det gäller resurser och andra förutsättningar.

HBL - 17 maj 13 kl. 08:55

TS: Tiotals miljoner på bortglömda konton

Det finns tillgångar på tiotals miljoner euro på bortglömda bankkonton i Finland, skriver Turun Sanomat. Enligt en utredning som Finansministeriet gjort finns det 50?80 miljoner euro på bortglömda konton.

GT - 09 mar 18 kl. 08:09

Lyfter fram kvinnors bortglömda historier

Professorn Lisbeth Larsson menar att historieskrivningen allt för länge missgynnat kvinnor.Nu är hon en av upphovspersonerna till att Göteborgs universitet i dag har publicerat ett webblexikon för att lyfta fram kvinnors bortglömda historier, skriver SVT..

Västerbottens Folkblad - 25 nov 15 kl. 09:15

Glömda kvinnor samlas i nytt lexikon

Framstående kvinnor har genom historien fått stå i skuggan av sina manliga motsvarigheter. Nu ska det bli ändring på det. Forskare på Göteborgs universitet ska bygga upp ett digitalt kvinnobiografiskt lexikon, tänkt att lyfta fram bortglömda svenska kvinnliga konstnärer, filosofer, vetenskapsmän, politiker och författare.

Nyheter 24 - 29 jun 12 kl. 15:26

Efter ett år i fångenskap är Schibbye och Persson bortglömda


Gripna, fängslade och straffade i Etiopien. Men svenskarna har dålig koll på de terrordömda journalisterna. STOCKHOLM.

GT - 25 nov 15 kl. 09:40

Glömda kvinnor ska samlas i nytt lexikon

VETENSKAP. Framstående kvinnor har genom historien fått stå i skuggan av sina manliga motsvarigheter. Nu ska det bli ändring på det.

Dagens PS - 30 nov 16 kl. 07:30

”Fem bortglömda men väldigt stora låtar”

Efter en kort och mindre lyckad karriär som bloggare har jag på något sätt ändå lyckats övertyga Dagens PS om att det vore en bra idé att låta mina tankar om musik flöda fritt på denna sida varannan vecka. What could possibly go wrong..? Well, helt lätt är det inte.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.