Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 03 April, 21:06

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 11 kl. 04:00

Fortsatt hopp trots allt för estetiskaDet finns nytt hopp för det estetiska programmet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt hopptrots allt för , estetiska
Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musical" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:14

Reflexer ? en utställning som inger hopp

Alldeles nyligen visade Sveriges Television den gripande dokumentären Bieffekten. En betraktelse över hur lantbrukets monokultur och insektsbekämpning alltmer tränger undan bin och andra pollinerare. Budskapet var att vi behöver mer ängsmarker och större växtvariation.

Barometern - 10 apr 14 kl. 06:42

Estetiska program hotas

Kulturpolitik. ”Ungdomar har rätt till utveckling, och det är vårt gemensamma uppdrag att visa ­möjligheter till rikedom med ett värde som varar som finns inom estetik och kultur.” Estetiska lärprocesser i skolan har varit i fokus under ett par års tid.

Kristianstadsbladet - 15 jun 13 kl. 16:53

Fridolin i Vittsjö: "Estetiska ämnen till alla elever"

Foto: Malin Palm
På lördagen höll miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin sitt årliga sommartal. Han passade på att komma med ett nytt politiskt förslag om estetiska ämnen i skolan.
Passande nog var det Gustav Fridolins gamla pianolärare som var en av de första att ta emot språkröret när han anlände till sin uppväxtort Vittsjö.

DN - 05 sep 13 kl. 17:49

?Estetiska skolämnen underlättar teoretiska studier?

Robert Weil skriver den 31/8 på DN Debatt att humaniora och estetiska ämnen är nödvändiga för ett kreativt näringsliv. Vi välkomnar debatten, eftersom fler lektionstimmar med estetiska ämnen i skolan inte bara är positivt för allmänbildning och kreativitet. Forskning visar att undervisning i estetiska ämnen även leder till att eleverna lär sig teoretiska ämnen bättre, skriver debattörer från Tom Tits Experiment och Karolinska Institutet..

Kristianstadsbladet - 19 jan 20 kl. 05:00

Debatt: Estetiska ämnen stimulerar till kreativitet

Caroline Dahlman svingar återigen sitt svärd mot det estetiska programmet. Det är långt ifrån första gången. Dahlman verkar tro att på estetiska programmet finns bara utsikten att bli konstnär och det vet vi ju hur sådana är, de livnär sig på olika typer av statliga bidrag, skriver Tony Ivarsson, rektor på C4-gymnasiets estetiska program.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jun 16 kl. 21:10

Nytt hopp för gymnasiesärskolan

I veckan beslutade Karlstads- Hammarö gymnasienämnd att återremittera ärendet för fortsatt utredning gällande gymnasiesärskolans program för estetiska verksamheter..

Norrtelje Tidning - 18 okt 11 kl. 03:00

Estetiska linjen lever

I våras tog utbildningsnämnden beslut att stoppa intagningen till de estetiska programmen bild och musik på Rodengymnasiet. Nästa år blir det dock möjligt att söka igen. Vid utbildningsnämndens sammanträde förra veckan togs beslutet att åter öppna för antagning till de estetiska programmen..

Newsmill - 02 sep 12 kl. 10:35

Alliansen missar målet med sitt förakt för estetiska studier

http://www.newsmill.se/trackback/46526Musiker och konstnär: Den borgerliga Alliansen utgår felaktigen ifrån att estetiska studier på gymnasiet leder till arbetslöshet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

En till sjukhus efter slagsmål i Södertälje

En person fick föras till sjukhus efter ett slagsmål utanför en restaurang i Södertäljestadsdelen Saltskog på fredagskvällen. Den skadade ska ha blivit slagen med ett tillhygge under bråket. – När vi kom till platsen var personen vid medvetande och gick.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Coronadöda tros vara fler än rapporterat

Nederländska statistiker befarar att dödstalet i covid-19 är betydligt högre än vad som hittills rapporterats. Invånarna säger sig följa regler och rekommendationer – trots att få tror att de kommer att smittas. Inom EU har bara Italien, Spanien och Fra.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Pappan om nätdrogsdom: Ett varningens finger

Hans son är en av alla hundratals människor som dött av nätdrogen fentanyl i Sverige de senaste åren. Nu har den man som sålde drogen till Tommy Janssons son fällts för vållande till annans död av Högsta domstolen. – Domen blir en riktlinje: håll inte p.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

EU stöder USA-förslag om ny regim i Venezuela

EU ställer sig bakom ett förslag från USA om en övergångsregering i Venezuela. EU:s utrikeschef Josep Borrell konstaterar i ett uttalande på fredagen att EU:s samtliga länder ser positivt på försöken att bryta dödläget i Venezuela. USA har bytt taktig g.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Succéklubben hotad i coronakrisen

Högsbo damer gjorde succé som nykomlingar i basketligan när laget tog SM-silver i fjol. Men nu kämpar föreningen för sin överlevnad på grund av coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten. Coronavirusets spridning slår hårt mot idrottsvärlden.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ingen äggapromenad vid Mölledammarna på långfredag

Friluftsfrämjandet ställer in för att minska smittrisken..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Uppgifter: Regeringen vill få mer makt

För att bekämpa coronasmittan vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter, rapporterar Expressen. Ett utkast till lagrådsremiss har tagits fram som regeringen vänt sig till oppositionen för att få stöd för. Regeringen vill att den nya lagen inf.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Anhöriga trotsar besöksförbud hos äldre

För några dagar sedan infördes ett nationellt totalförbud mot besök på äldreboenden. Men i Östersunds kommun har anhöriga tvingat sig in på boenden, rapporterar SVT Nyheter Jämtland. – Det är vid några tillfällen som det har skett, säger Anders Wennerbe.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sweden Rock överväger datumbyte

Arrangörerna bakom Sweden Rock Festival överväger att förlägga festivalen vid ett annat datum än tidigare planerade 3–6 juni, skriver Aftonbladet. Ett definitivt besked om hur, var och när festivalen ska äga rum dröjer av logistiska skäl, meddelar festi.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Max fem personer på norska fotbollsträningar

Svenska fotbollförbundet säger att det är fritt fram att spela träningsmatcher. I Norge är reglerna tuffare. På träning får det max vara fem personer per grupp och inga närkamper är tillåtna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.