Expressen > Nyheter

Wednesday, 03 June, 19:05

Expressen - 15 okt 11 kl. 08:11

Rättegången mot Breivik inleds i aprilRättegången mot terrormisstänkte Anders Behring Breivik inleds troligen direkt efter påsk. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Breivik, Anders Behring Breivik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättegångenmot , Breivik, inledsi , april
YLE - 04 aug 15 kl. 03:50

Talvivaararättegången börjar – Vem hade ansvaret?

Vem fattade besluten, vem bär ansvaret – och vem borde ha slagit larm om åtgärder tidigare? Det här är några centrala frågor som professor Jussi Tapani ställer inför Talvivaararättegången som inleds på tisdagen. Fyra chefer, bland dem bolagets tidigare verkställande direktör Pekka Perä åtalas för grov miljöförstöring.

HBL - 31 aug 14 kl. 08:24

Auers son måste inte vittna i mordrättegången

Sonen till Anneli Auer, som åtalas för mord på sin man – pojkens pappa – måste inte vittna i rättegången som inleds i Vasa hovrätt på måndag, påpekar huvudåklagaren Kalle Kulmala. Advokat Mika Haavisto avslöjar inte om sonen kommer att åberopa sin rätt att inte vittna i målet.Enligt planen ska sonen höras i hovrätten i slutet av september.

Kristianstadsbladet - 02 jun 13 kl. 10:27

Protester mot Manningrättegången


Protester har hållits i USA inför rättegången mot den amerikanske soldaten Bradley Manning, som ligger bakom den största läckan av hemliga dokument i USA:s historia, rapporterar flera amerikanska medier.En stor folkmassa samlades i helgen i Fort Meade, i Maryland, för att visa sitt missnöje över den kontroversiella rättegången som inleds där på måndag."Vi är alla Bradley Manning", löd ett av folkmassans slagord..

UNT - 07 maj 15 kl. 08:00

09.00: Live från rättegången

UNT är på plats vid Uppsala tingsrätt för att bevaka nazisträttegången som inleds i dag klockan 09..

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 07:36

Slutpläderingar inleds Breivik-rättegången

Efter nästan tio veckors rättegång med fruktansvärda vittnesmål inleds i dag slutpläderingarna i målet mot Anders Behring Breivik. Breivik har erkänt att han dödat 77 människor i Oslo och på Utöya den 22 juli förra året. På fredag är rättegången över, då håller Breiviks huvudförsvarare Geir Lippestad sin plädering, och domarna gör sin summering.

Nyheter 24 - 19 jun 12 kl. 21:17

Breivik: "Rättspsykiatriker har kuppat in sig i rättegången"


Dag 40 i rättegången mot Breivik ägnades åt den viktiga rättspsykiatriska frågan: Är Breivik är tillräknelig eller inte. Under dagen berättade Breivik att han vill prata om offren och hur rättegången gått till på fredag. OSLO.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 07:36

Slutpläderingar inleds Breivikrättegången

Efter nästan tio veckors rättegång med fruktansvärda vittnesmål inleds i dag slutpläderingarna i målet mot Anders Behring Breivik. Breivik har erkänt att han dödat 77 människor i Oslo och på Utöya den 22 juli förra året.På fredag är rättegången över, då håller Breiviks huvudförsvarare Geir Lippestad sin plädering, och domarna gör sin summering.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 07:36

Slutpläderingar inleds i Breivikrättegången

Efter nästan tio veckors rättegång med fruktansvärda vittnesmål inleds i dag slutpläderingarna i målet mot Anders Behring Breivik. Breivik har erkänt att han dödat 77 människor i Oslo och på Utöya den 22 juli förra året.På fredag är rättegången över, då håller Breiviks huvudförsvarare Geir Lippestad sin plädering, och domarna gör sin summering.

BT - 21 jun 12 kl. 07:28

Breivikrättegången mot sitt slut

I dag inleds den allra sista fasen i rättegången mot massmördaren Anders Behring Breivik i Oslo tingsrätt. Åklagarna Inga Bejer Engh och Svein Holden ska säga sitt om Breiviks mentala status och yrka på lämplig påföljd. Både rättspsykiatrin och juristkretsar är splittrade när det gäller Breivik och nästan tio veckors rättegång har inte givit stor vägledning om hans mentala hälsa - är han psykiskt sjuk eller inte?

BT - 18 jun 12 kl. 08:55

Slutspurt iBreivikrättegången

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleds i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. De båda psykiatrikerna kom i sin undersökning fram till att massmördaren är tillräknelig, till skillnad från Torgeir Husby och Synne Sörheim, som vittnade i fredags. Husby och Sörheim har fått hård kritik för sin slutsats att Breivik är psykiskt sjuk.

NSD - 18 jun 12 kl. 08:40

Slutspurt i rättegången mot Breivik

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleds i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. De båda psykiatrikerna kom i sin undersökning fram till att massmördaren är tillräknelig, till skillnad från Torgeir Husby och Synne Sörheim, som vittnade i fredags. Husby och Sörheim har fått hård kritik för sin slutsats att Breivik är psykiskt sjuk..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Laura, 26, ordnar protest: ”Tänker inte sitta hemma”

Hundratusentals protesterar i USA mot polisens våld mot svarta sedan George Floyd dödades under ett gripande.Nu vill Laura Doumad, 26, att Sverige ska visa stöd på Malmös gator.– Jag tänker inte sitta hemma när mina vänner och familj riskerar sina liv i USA, skriver hon på Facebook..

Expressen - 1 timme sedan

Rysk atomubåt till Östersjön i sommar

Atomubåten ”K-266 Orel” har två kärnreaktorer och plats för 24 kryssningsmissiler.Det ryska jättefartyget är av samma klass som ”Kursk” - ubåten som sjönk efter en explosion ombord. I sommar ska ”Orel” passera danskt farvatten för vidare färd till Östersjön.

Expressen - 1 timme sedan

Många människor vid manifestation i Stockholm

Mot bakgrund av oroligheterna i USA anordnas en demonstration på Sergels torg i Stockholm under onsdagskvällen.Polisen har inlett en särskild händelse.– Vi har en resurs för att se till att den allmänna sammankomsten kan genomföras utan ordningsstörningar, säger Mats Eriksson vid polisen..

Expressen - 1 timme sedan

En till sjukhus efter olycka – livshotande skador

En moped och en personbil har kolliderat vid Furutorpsgatan i Helsingborg. Enligt uppgift till Helsingborgs Dagblad ska en person ha förts till sjukhus med livshotande skador. .

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbilshaveri på E22 - stor påverkan på trafiken

En lastbil har havererat på E22 i höjd med Fjälkinge. Stor påverkan på trafiken. .

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftigt jordskred i Norge – hus och stuga dragits med

Ett kraftigt jordskred har inträffat i Alta i Norge, skriver Dagbladet. Polisen uppger att ett hus, en stuga och en hund ska ha dragits med – men det är oklart om någon person har kommit till skada.– Det är stor rasrisk, säger Torfinn Halvari, operationsledare, till NRK.

Expressen - 2 timmar sedan

Stor studie: Säkraste sätten för att minska coronasmitta

En ny stor forskningsöversikt har undersökt de säkraste sätten för att minska smittspridning bland allmänheten.Den visar att social distansering är effektivt.Samtidigt drar man flera slutsatser kring att bära munskydd..

Expressen - 3 timmar sedan

Brand i McDonaldspåse – stor utryckning till lägenhet

Det brinner i en lägenhet i centrala Halmstad. Enligt uppringaren startade branden i McDonaldspåse, skriver Hallandsposten. .

Expressen - 3 timmar sedan

Finns det ens en svensk coronastrategi?

Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson möts i veckans avsnitt av Expressens podd Verkställande utskottet.Och de pratar bland annat om hur det är att leva tillsammans med Socialdemokraterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.