Opinionen.se > Opinion

Sunday, 05 April, 03:35

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

USA-soldater till Uganda
USA avser att hjälpa Uganda att bekämpa rebellrörelsen LRA, Herrens motståndsarmé, och ska försöka gripa dess ledare Joseph Kony, uppger Ekot.Det rör sig om en liten styrka på omkring hundra amerikanska soldater som sänds till Uganda, enligt USA:s president Barack Obama.I första hand ska den amerikanska styrkan bistå med utbildning och träning för de regionala afrikanska styrkorna och inte själva deltaga i direkta strider.LRA uppges ha plågat befolkningen i mer än 20 år med mord, plundring och genom att tvinga barn att bli soldater och sexslavar..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
USA, Uganda, LRA, Joseph Kony, Ekot, Barack Obama

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-soldatertill , Uganda
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 15:49

USA-soldater blir kvar i Afghanistan

Efter år av utdragna förhandlingar, kluriga omskrivningar och upprörda känslor är det till sist i hamn: Afghanistan och USA har skrivit under ett säkerhetsavtal.Totalt stannar 12 500 soldater när Natos styrkor dras tillbaka.
Överenskommelsen undertecknades av den afghanske säkerhetsrådgivaren Hanif Atmar och USA:s ambassadör James Cunningham i presidentpalatset i Kabul.

BT - 30 sep 14 kl. 15:49

USA-soldater blir kvar i Afghanistan

Efter år av utdragna förhandlingar, kluriga omskrivningar och upprörda känslor är det till sist i hamn: Afghanistan och USA har skrivit under ett säkerhetsavtal. Totalt stannar 12 500 soldater när Natos styrkor dras tillbaka.Överenskommelsen undertecknades av den afghanske säkerhetsrådgivaren Hanif Atmar och USA:s ambassadör James Cunningham i presidentpalatset i Kabul.

Nyhetskanalen - 25 mar 12 kl. 04:23

Inga USA-soldater riskerar disciplinära åtgärder efter flygräden i november då 25 pakistanska soldater dödades

Den amerikanska militären har beslutat att inga USA-soldater riskerar disciplinära åtgärder efter flygräden i november då 25 pakistanska soldater dödades, erfar New York Times.

Pentagons utredning kom fram till att både USA och Pakistan bar ansvar för händelsen, men att pakistanierna hade skjutit först, från gränsposteringar som inte var utsatta på Natos kartor. Pakistan avvisade slutsatserna..

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 17 kl. 05:17

Potatis på menyn för USA-soldater i Polen

Det är slutlyxat för amerikanska soldater som tjänstgör utomlands. Åtminstone för den Natostyrka som snart tar plats i Polen – där pizza och hamburgare byts ut mot potatis och ett mer spartanskt leverne. USA-soldater som varit stationerade på stora mili.

Sydsvenskan - 14 mar 17 kl. 05:17

Potatis på menyn för USA-soldater i Polen

Det är slutlyxat för amerikanska soldater som tjänstgör utomlands. Åtminstone för den Natostyrka som snart tar plats i Polen – där pizza och hamburgare byts ut mot potatis och ett mer spartanskt leverne. USA-soldater som varit stationerade på stora mili.

NT - 19 jun 13 kl. 01:25

USA-soldater dödade i rebellattack

Ett rebellangrepp har dödat fyra USA-soldater på en flygbas knappt fem mil norr om Afghanistans huvudstad Kabul. Rebellerna sköt med granater eller raketer, uppgav en tjänsteman vid USA:s militärledning i Washington på tisdagen..

DN - 24 okt 16 kl. 19:19

USA-soldater till Norge

En omstridd stationering av drygt 300 USA-soldater i Norge har fått grönt ljus av norska regeringen. Stortingets utrikes- och försvarskommitté informerades på måndagen om beslutet, skriver mediebolaget NRK på sin nyhetssajt..

DN - 12 jun 18 kl. 20:09

Norge vill dubbla antalet USA-soldater på norsk mark

Norge vill se mer än en fördubbling av den amerikanska marinkårsstyrkan som genom Natosamarbetet är baserad i landet. Ryssland har tidigare tydligt visat starkt ogillande av att det finns USA-soldater på norsk mark..

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 19:34

USA-soldater blir kvar i Afghanistan


USA är på väg att dra sig ur Afghanistan i slutet av året, men kommer att lämna kvar 9 800 soldater, enligt nyhetsbyrån Reuters. Tanken är att de kvarvarande soldaterna ska stanna ett extra år för att träna afghanska styrkor och bistå i "antiterror-operationer", därefter ska antalet halveras. I slutet av 2016 räknar USA med att ha en normal "ambassadsnärvaro" i landet.

BT - 27 maj 14 kl. 19:34

USA-soldater blir kvar i Afghanistan

USA är på väg att dra sig ur Afghanistan i slutet av året, men kommer att lämna kvar 9 800 soldater, enligt nyhetsbyrån Reuters. Tanken är att de kvarvarande soldaterna ska stanna ett extra år för att träna afghanska styrkor och bistå i "antiterror-operationer", därefter ska antalet halveras. I slutet av 2016 räknar USA med att ha en normal "ambassadsnärvaro" i landet.

BT - 22 jun 11 kl. 04:33

Källa: 10 000 USA-soldater tas hem

USA:s president Barack Obama ger i ett tal på onsdagen besked om hur många amerikanska soldater som ska tas hem från Afghanistan. En högt uppsatt källa inom försvaret säger att det att handla om 5 000 soldater i sommar och ytterligare 5 000 i slutet av året.
Ytterligare 20 000 - som utgör en del av den truppförstärkning på 30 000 soldater som gjordes i december 2009 - får åka hem till USA i slutet av 2012.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.