DN > Ekonomi

Monday, 30 March, 22:24

DN - 15 okt 11 kl. 07:48

Dagens förlorare kan märkas för livetArbetslöshet är ett gissel. Knappast något annat i ekonomin slår lika hårt mot enskilda människor och påverkar deras framtida möjligheter. Det skulle i så fall vara hög inflation, som innebär att tillgångar förlorar i värde..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, förlorarekan , märkasför , livet
Dagens PS - 10 sep 18 kl. 07:54

Ledarkollen: Vem vann egentligen?

Dagens ledarkoll handlar uteslutande om valet. Och så en kort dödsruna över en av Sveriges viktigaste idrottspersonligheter. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 09:35

Ledarkollen: Kul när Göran Greider blir arg

Ledarkollen handlar idag om handelspolitik, om hur kul det blir när Greider ser Moderaternas valfilmer, Socialdemokraternas förslag om en föräldraledig vecka till och så undrar vi vart feminismen tog vägen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Ingen handelspolitisk revolution DI skriver om Nafta-överennskommelsen: ”Drygt 60 procent av de delar som ingår i bilar som säljs inom Nafta tillverkas till exempel redan i Nordamerika .

BT - 27 okt 12 kl. 00:30

Flest timmar på dagis vinner?

De rödgröna i Borås satsar fyra miljoner kronor extra på förskolan och ser fram emot att barngrupperna därmed ska kunna minskas och det pedagogiska arbetet stärkas. I pressade tider är varje krona viktig, men frågan är hur dessa fyra miljoner ska orka bära sådana förväntningar på sina axlar. Några applåder möttes budgetbeskedet heller inte av.

YLE - 14 dec 15 kl. 16:27

Hur ska vi frångå den allt billigare oljan?

Enligt klimatavtalet som ingicks i Paris under veckoslutet ska vi nu börja frångå fossila bränslen på allvar. Samtidigt är råoljan billigare än på länge, och det känns i finländarnas plånböcker. Det är rusning kring den lilla macken i Köklax i Esbo.

Alliansfritt Sverige - 16 aug 12 kl. 07:43

Minister förutspår generationskrig och hånar 40-talister

Omslaget till eländet.BOKTIPS. Då var det dags igen.

HBL - 29 dec 13 kl. 06:06

"Jag känner mig maktlös varje dag"

Hennes parti har klättrat till toppen av galluparna. Själv har hon fyllt 30, förlovat sig, tagit examen och blivit ­allvarligt sjuk. 2013 blev ett år som Centerns framtidsnamn ­Annika Saarikko inte glömmer.

Skånskan - 18 feb 20 kl. 16:26

Låt Gunnar vara ifred

Välfärdsforskaren Andreas Bergh skriver i en kolumn i Dagens Nyheter om fiktive Bengt, som jobbat som truckförare hela sitt liv efter att ha börjat på företaget redan som tonåring. Bengt förlorar jobbet sent i livet, efter nedskärningar.
Bergh menar att vi får personer som Bengt att känna sig som förlorare genom att utsätta dem för ovärdigheter som kurser i cv-skrivning, trots att vi vet att personer i sextioårsåldern med smal arbetslivserfarenhet sannolikt inte kan få nytt jobb.

BT - 11 mar 13 kl. 00:30

Fler karriärbyten räcker inte

De nya moderata förslagen för att vi ska arbeta längre går ut på att underlätta karriärbyten genom att höja gränsen för studiemedelsberättigande samt sänka gränsen för det förstärkta jobbskatteavdraget till 64 år. Förslagen är goda och har god möjlighet att få avsedd verkan. Ska vi ha tio år längre arbetsliv än nu kommer karriärbyten mitt i livet att bli vanligare.

YLE - 19 jun 12 kl. 07:23

Självmord minskar drastiskt bland män

Finländarna begår mer sällan självmord än tidigare, rapporterar dagens Helsingin Sanomat. År 2010 tog 954 personer livet av sig. Det här är den lägsta siffran på tio år.

Kristianstadsbladet - 31 jul 13 kl. 22:10

Kollektiva problem löses bäst gemensamt

Foto: Gunnar Ask
Riad Aliefendic och Filip Roslund, SSU Skåne, ger sin syn på den skånska sjukvården. De skriver att vårdkrisen inte enbart är en fråga om de senaste årens försämring utan en konsekvens av ett marknadsekonomiskt experiment där för få välfärdsinvesteringar sker.
Att allting är politik visar den skånska vårdkrisen på ett tydligt sätt.

YA - 01 feb 14 kl. 04:00

Människan och maskinen

Foto: Eric Gay
Vilket yrke ska jag utbilda mig till? Det är det eviga dilemmat för unga människor som står inför ett vägval i livet.
Problemet är att de jobb som behövs i dag kanske inte efterfrågas i morgon.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

LO-beröm för a-kassepaketet: ”Lön även nästa månad”

Påtagligt nöjda tongångar hördes i LO-borgen i Stockholm när ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och hans förste vice ordförande Therese….

DN - 7 timmar sedan

Byggbranschen saknar utländsk arbetskraft - kan bli kritiskt efter påsk

Byggbranschen står inför brist på arbetskraft när utländska arbetare och underentreprenörer inte kan resa till Sverige..

DN - 10 timmar sedan

Tre modebolag om sitt hållbarhetsarbete: Vi ställer tuffa krav

Klädindustrin orsakar stora utsläpp av växthusgaser och kemikalier. Flera rapporter har visat att textilarbetare far illa och människor….

DN - 13 timmar sedan

Börsen vänder nedåt – åter på minussiffror

Stockholmsbörsen vände nedåt efter inledande uppgång..

DN - Igår: 13:21

Stängda bilfabriker kan betyda stora förseningar

Flera biltillverkare har tvingats stänga sina fabriker runtom i världen. För svenska bilkunder kan det betyda försenade leveranser av nya….

DN - I förrgår: 08:10

Rätt sommardäck viktigare än du tror

Tipsen när det är dags att välja däck • Testvinnare fungerar under flera förutsättningar..

DN - I förrgår: 08:11

Lär dig tolka däckens tecken

Viktig information på sidan..

DN - I förrgår: 08:11

Vattenplaning och älgar del i testet

Körning på vanliga vägar och flygfält..

DN - I förrgår: 21:57

Juristbyråer: Allt fler skriver testamenten

Flera juristfirmor märker en stor ökning av människor som vill skriva testamenten i samband med coronapandemin. – Vi ser en ökning med 50….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.