Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Tuesday, 31 March, 14:45

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 11 kl. 07:30

Schemat är en kvinnofälla
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Schematär en , kvinnofälla
Ekonomistas - 18 mar 14 kl. 05:00

En kvinnofälla mindre: Låt makar dela på pensionen

På internationella kvinnodagen skrev litteraturvetaren Ebba Witt-Brattström på DN:s kultursida att “Frågan om kvinnors pensioner är akut”. Ack så rätt hon har! Pensionsstatistiken visar tydligt att dagens kvinnliga pensionärer har lägst pensioner.

SN - 09 dec 15 kl. 05:00

Julknytis –  en kvinnofälla

Jag har en stor släkt. I år ska alla äta lunch tillsammans på julafton. Tanken är knytis och för att inte alla ska ta med sig samma sak skapade min moster ett evenemang på Facebook.

Nya Wermlands Tidningen - 05 apr 18 kl. 06:00

Vad är det som är kvinnofälla, egentligen?

Så viktigt ämne du belyser - kvinnor måste få välja utifrån det biologiska behovet. Om du som kvinna i dag väljer att vara hemma eller jobba deltid för att ha tid och kraft åt barn/familj så ser många, särskilt vissa feminister, detta som en kvinnofälla..

YLE - 25 feb 16 kl. 15:08

Forskning: Regeringen skapar ny kvinnofälla

Regeringen vill höja dagvårdsavgiften med hela 25 procent från och med augusti i år.
Man har redan tidigare beslutat att förstora dagvårdsgrupperna för över treåringar och att ge kommunerna möjlighet att begränsa den subjektiva rätten till dagvård till 20 timmar i veckan. Nu vill regeringen att föräldrarna dessutom ska betala betydligt mer för den nedskurna dagvården.

YLE - 26 nov 12 kl. 06:09

Hemvårdsstödet - en kvinnofälla?

Trots att fler pappor tar ut föräldraledighet än tidigare så går förändringen långsamt. Nu vill både statsminister Jyrki Katainen och näringslivet ändra på det här. Målet är att få fler kvinnor ut i arbetslivet.

Blekinge Läns tidning - 16 maj 19 kl. 05:00

Det är följderna av era beslut som är en kvinnofälla

Tala inte om kvinnofällan i vården utan säg som det är: ni ska spara pengar. Detta resulterar att en redan hårt arbetande personal kommer att få arbeta ännu hårdare för att få ihop sitt livspussel..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 15 kl. 20:21

Hägglund skapade ingen fälla

"Sakpolitiskt är hans facit inte lika imponerande: ett vårdnadsbidrag som kan vara en ren kvinnofälla" skriver Tobias Lindberg, om Göran Hägglund (30/1). Att nämna vårdnadsbidraget som en kvinnofälla till skam för KD och Hägglund är djupt ohederligt.Landets socialistiska politiker har genom åren skapat ett högskattesamhälle.

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 20:21

Hägglund skapade ingen fälla

"Sakpolitiskt är hans facit inte lika imponerande: ett vårdnadsbidrag som kan vara en ren kvinnofälla" skriver Tobias Lindberg, om Göran Hägglund (30/1). Att nämna vårdnadsbidraget som en kvinnofälla till skam för KD och Hägglund är djupt ohederligt.Landets socialistiska politiker har genom åren skapat ett högskattesamhälle.

YLE - 12 mar 16 kl. 18:46

Kvinnoförbundet återvalde Jungner-Nordgren

Svenska Kvinnoförbundet har vid sitt årsmöte återvalt Anna Jungner-Nordgren till förbundsordförande. I ett pressmeddelande säger Jungner-Nordgren att hon hoppas att Kvinnoförbundet fortsätter vara påstridiga och besvärliga och att förbundet fortsätter att påminna regeringen och andra beslutsfattare om jämställdheten. I sitt tacktal sade Jungner-Nordgren att hon hoppas Kvinnoförbundet för en grundlig diskussion om vårdbidraget i sin nuvarande form.

Barometern - 16 okt 13 kl. 09:42

Se till att hålla koll på ditt ferritinvärde

Vill du förbli frisk, behålla ditt arbete och få en rimlig ålderspension?
Är du blodgivare eller presumtiv blodgivare bör du hålla koll på ditt serum ferritin (ett blodvärde), annars kan du riskera få den kroniska sjukdomen RLS (restless legs). Speciellt känsligt är det för fertila kvinnor.

SmålandsPosten - 26 jun 13 kl. 00:30

Genusfrågor ingen fälla

Ljungby kommun har valt att plocka bort möjligheten till vårdnadsbidraget. De hänvisar detta beslut till att det var för få män som valt att nyttja bidraget. I Markaryds kommun har tre män ansökt om vårdnadsbidrag på tre år.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Just nu:

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Tränarduo klar för Munkfors

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Besöksförbud på äldreboenden

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

13.30 LIVE: Statsministern håller pressträff

Nya Wermlands Tidningen - 21 timmar sedan

Purtech tvingas varsla och korttidspermittera

Nya Wermlands Tidningen - 21 timmar sedan

Håkansson drar ned till följd av pandemin

Nya Wermlands Tidningen - 20 timmar sedan

Arvikapersonal till Torsby sjukhus vid nödläge

Nya Wermlands Tidningen - 6 timmar sedan

Sommarens stora rallyfest blir inställd

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.