Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Sunday, 05 April, 12:47

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 11 kl. 07:30

Bättre för kommuner än för landstingDet blir klart sämre men det kunde ha blivit värre ändå. Så kan man möjligen sammanfatta den rapport om kommunernas och landstingens ekonomi som publicerades på fredagen..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre för kommuner, änför , landsting
Politologerna - 05 sep 14 kl. 10:45

Svagt ansvarsutkrävande i kommuner och landsting?

Det ägnas förhållandevis mycket utrymme åt att diskutera olika former av medborgerligt deltagande vid sidan om de representativa kanalerna där syftet att stärka medborgarnas deltagandet mellan de allmänna valen  (såsom e-demokratiexperiment, direktdemokratiska inslag [folkomröstningar, t.ex.], deltagardemokratiska innovationer och medborgardialoger; se också tidigare blogginlägg om den nyaOhlssonska/Wästbergska demokratiutredningen).

Regeringen - 30 dec 11 kl. 09:30

Överenskommelser med Sveriges Kommuner och Landsting för 2012 klara

Staten och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ingår årligen överenskommelser om samarbete inom flera områden som rör vård, omsorg och sjukförsäkring. För 2012 är flera överenskommelser klara. Överenskommelser mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting inom hälso- och sjukvården Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om insatser mot hiv/aids Överenskommelser mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting inom sjukförsäkringen Socialdepartementet, 30 december 2011.

Regeringen - 18 sep 12 kl. 13:20

Ökade möjligheter för kommuner och landsting att möta svängningar i konjunkturen

Kommuner och landsting ska få förstärkta möjligheter att själva kunna utjämna intäkter över tid och därigenom möta svängningar i konjunkturen. Det föreslår regeringen i en proposition som lämnats till riksdagen.- Att ge kommuner och landsting ökade möjligheter att spara i goda tider är en del av det övergripande målet om god ekonomisk hushållning, säger finansmarknadsminister Peter Norman.

SR - 05 jul 13 kl. 07:22

Dystert år väntar kommuner och landsting

Det ekonomiska läget för kommuner och landsting ser kärvt ut inför nästa år. Då räknar drygt 100 kommuner och nästan alla landsting med underskott i budgeten, enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL..

BT - 08 mar 11 kl. 09:17

Stoppa rean i kommuner och landsting

Visste du att det kan skilja miljoner kronor för en anställd under ett arbetsliv när det gäller lön och avsatta pensionspengar, beroende på om man arbetar i en kvinnodominerad eller en mansdominerad bransch eller sektor? Det handlar om skillnader i lön samt värdet av kollektivavtalet där bland annat pensionsavsättningar ingår. Fackförbundet SKTF har jämfört två ekonomer, den ene med en medellön för en kommunanställd ekonom och den andra med en medellön för en privatanställd, i båda fallen med ett genomsnittligt kollektivavtal.

Dagensanalys.se - 23 mar 16 kl. 07:00

Ny bok om digital kommunikation på kommuner och landsting

Svenska myndigheter, kommuner och landsting har börjat ifrågasättas för sin iver att marknadsföra sin verksamhet istället för att satsa på information och medborgardialog. Konsulter och specialister tas in för stora pengar där skattebetalarna står för notan. Kriskommunkation, medieträning och digitala satsningar på besöksnäringen är i och för sig inget konstigt.

Nyheter 24 - 17 feb 12 kl. 13:26

S: Kommuner och landsting ska få säga nej till vinst i välfärd


Socialdemokraterna vill se över lagen om valfrihetssystem. STOCKHOLM. På onsdagen kallade Socialdemokaterna med Carin Jämtin, Anneli Hulthén och Ilmar Reeplau i spetsen till presskonferens om förslag om vinster i välfärd.?

Magazin24 - 13 dec 12 kl. 16:05

Kommuner och landsting får dela på 121 miljoner

Västmanlands kommuner och landsting får en rejäl julklapp. Över 100 miljoner kronor är på väg. Över hela landet har ett arbete pågått med att minska andelen olämpliga läkemedelskombinationer för de mest sjuka äldre.

SR - 18 nov 15 kl. 05:30

Kommuner och landsting placerar pengar i oljebolag trots klimatmål

Svenska kommuner och landsting investerar pengar i stora oljebolag via sina fondplaceringar. Det rimmar illa med de mål som drygt hundra kommuner och landsting satt upp om att minska sin klimatpåverkan. Det visar Sveriges Radios granskning..

Regeringen - 03 nov 16 kl. 10:38

Ny utredning ser över kostnadsutjämningen för kommuner och landsting

Regeringen har idag beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att göra en översyn av systemet för kostnadsutjämning för kommuner och landsting. Utredare blir Håkan Sörman. Han har tidigare bland annat varit vd för Sveriges Kommuner och Landsting och tillrädde i oktober i år som landshövding i Jönköpings län..

Regeringen - 20 sep 17 kl. 16:00

Fördelning av tillskott till kommuner och landsting

Kommuner och landsting får ytterligare medel i årets budget. Utöver de tidigare presenterade 10 välfärdsmiljarderna får kommuner och landsting ytterligare över 11 miljarder kronor för 2018..

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Insändare: Varför så viktigt med 15 timmar i förskolan?

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Fira påsken hemma med god mat och dryck

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Två nya bekräftade coronafall i Värmland

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

24 timmar på sig att granska "coronalagen"

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

1177-sjuksköterskan: Mycket ilska och oro

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Hemarbete fick fler att köpa datorer

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

5 tips från Stinnerbom: "Bästa tv-serien för en matnörd"

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Rån och misshandel på Arvika torg

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Svårt med bemanning på äldreboenden

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Rivningen i gång på Grevgatan

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.