Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 03 April, 20:00

Västerbottens Folkblad - 15 okt 11 kl. 07:30

Kritik mot riktlinjer i Skellefteås förskolorSKELLEFTEÅ Förskolans pedagogiska inriktning försämras när bara 15 timmar avsätts till pedagogisk utvecklingstid för personalen. ? Det som skulle vara så bra har i stället inneburit en försämring, vilket är mycket allvarligt, menar Maria Wiksten, Kristdemokraterna. SKELLEFTEÅ Förskolans pedagogiska inriktning försämras ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Skellefteås, SkellefteÅ förskolans, Maria Wiksten, SKELLEFTEÅ Förskolans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , riktlinjeri , Skellefteås, förskolor
Västerbottens Folkblad - 14 okt 15 kl. 11:30

Nästan nio miljoner till Skellefteås förskolor

Statsbidrag ska ge mindre barngrupper och mer personal i förskolan. Skolverket har bevilja 8,8 miljoner kronor till Skellefteå kommun för att försöka minska och inte öka barngruppernas storlek i förskolan samt öka antalet medarbetare i förskolan. Det var i augusti som kommunen gjorde en ansökan om dessa statliga pengar för läsåret 2015/2016 och nu har Skolverket […].

Västerbottens Folkblad - 30 jan 14 kl. 06:15

Skellefteå löser brist med fasta anställningar

Vikarieförslaget ratades till fackets glädje. Istället blir det genom 30-35 tillsvidareanställningar man löser vikariebristen på Skellefteås förskolor. – Vi gör lokala pooler med barnskötare och förskollärare, säger Maria Marklund, Barn- och grundskolenämndens ordförande.

DN - 10 jan 18 kl. 14:52

Nya riktlinjer för förskolor – men inga kvadratmeterkrav

Stockholms stad ska ta fram en lekvärdesfaktor för förskole- och skolgårdar. Men vill inte sätta kvadratmeterkrav för gårdarna.  – Det är i princip omöjligt i Stockholm att ha exakta kvadratmeter per barn, säger Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd..

DalaDemokraten - 01 mar 17 kl. 08:00

C-kritik mot "centralisering" av förskolor

Oppositionsrådet Fredrik Jarl (C) anser att kommunledningens centralisering av förskolans sommarverksamhet till en plats är olycklig.
– Det ger föräldrar upp till tolv mils resa varje dag för att lämna och hämta barn, påpekar han..

Dalarnas tidningar - 01 mar 17 kl. 08:00

C-kritik mot "centralisering" av förskolor

Oppositionsrådet Fredrik Jarl (C) anser att kommunledningens centralisering av förskolans sommarverksamhet till en plats är olycklig.
– Det ger föräldrar upp till tolv mils resa varje dag för att lämna och hämta barn, påpekar han..

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 04:00

Politiska val förklädda till administration drabbar förskolor

Som föräldrar med barn i förskola är det lätt att känna oro över hur Malmö kommuns senaste budget kommer att påverka både förskolepersonalens arbetsmiljö och våra barn. I kommunbudgeten får Malmös kommunala verksamheter för lite medel för att kunna upprätthålla samma kvalitet som förra året. Malmö kommun har länge haft som princip att kompensera kommunens verksamheter vid ökade pris- och lönekostnader.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 13:00

Fullt i kommunens skolor och förskolor

MALMÖ Malmös nuvarande lokaler för förskola, grundskola och gymnasium utnyttjas väl och det finns få möjligheter att få plats för fler förskolebarn eller elever – om man inte struntar i kommunens egna riktlinjer för hur stora ytor som behövsDet framgår av en kapacitetsutredning som landar på politikernas bord i morgon.
Det är kommunens lokalenhet Lokaler i Malmö, Lima, har i undersökningen gått igenom stadens pedagogiska lokaler – runt 250 förskolor, 70 grundskolor och elva gymnasieskolor – för att se vilken kapacitet de egentligen har. Bra att veta när befolkningen ökar och staden behöver fler platser i förskola och skola.

GT - 16 dec 14 kl. 11:16

Praktikantstopp på förskolor efter sexdom

Borås stadsrevisorer riktar skarp kritik mot hanteringen av fallet med den förskolepraktikant som dömts för sexövergrepp mot barn. Enligt en rapport som presenterades på tisdagen har revisionen bland annat hittat brister när det gäller riskanalyser, riktlinjer och rutiner som är kopplade till förskolepersonal..

Skånskan - 07 nov 15 kl. 06:00

Underkänd städning på samtliga förskolor

kävlinge Fläckiga mattor, smutsiga toaletter och dammiga skåp och hyllor. Det är vardagen för förskolebarnen i Kävlinge kommun.
Det visar en färsk rapport från kommunens egen miljöavdelning, som underkänner städningen på samtliga förskolor.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 17:17

Smutsiga förskolor ökar städkostnaderna

Kävlinge I fjor underkände miljöavdelningen städningen på samtliga kommunens förskolor.
Nu tvingas politikerna köpa extra städning för 1,2 miljoner kronor om året för att klara att hålla skolor och förskolor rena.– Efter de synpunkter vi fick tog vi beslut om att göra en utvärdering av hur mycket mer städning som behövs.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 07:00

Ytterligare översyn efter kritik

Kommunens undersökning om att föräldrar överbokar förskolan resulterade i ett nytt bidragssystem och kritik från både personal och fack. Nu ska det ses över igen.
Våren 2013 undersökte Kristianstads kommun hur många av de beställda timmarna inom barnomsorgen som föräldrarna faktiskt utnyttjar.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.