Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 09 April, 05:02

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

Militären ockuperar sjukhusStridigheterna i Somalia drabbar de svagaste också i landets huvudstad Mogadishu..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Somalia, Mogadishu, SOS Barnbyars, Mogadishus, shabaab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Militären, ockuperar, sjukhus
BT - 14 aug 13 kl. 19:14

Militären har kontroll över lägren

Minst 149 människor har dödats vid säkerhetsstyrkornas röjningsaktion mot protestläger i Kairo, enligt Egyptens hälsodepartement. Muslimska brödraskapet talar om mångfalt fler. Nu sprider sig oroligheterna, undantagstillstånd är utlyst och militären tar över.

Barometern - 14 aug 13 kl. 19:14

Militären har kontroll över lägren

Minst 149 människor har dödats vid säkerhetsstyrkornas röjningsaktion mot protestläger i Kairo, enligt Egyptens hälsodepartement. Muslimska brödraskapet talar om mångfalt fler. Nu sprider sig oroligheterna, undantagstillstånd är utlyst och militären tar över.

BT - 22 maj 14 kl. 16:55

Militären tog makten i Thailand

Thailands arméchef säger att militären tar kontrollen över landets regering, enligt Reuters. Armén kommer att återställa ordningen och genomföra reformer, säger han. Kritiker till regeringen har demonstrerat i månader i Bangkok och sedan premiärministern Yingluck Shinawatra avgick nyligen har landet befunnit sig i politiskt dödläge.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 16:49

Militären lovar att överlåta makten

Burkina Fasos nye ledare, överstelöjtnant Isaac Zida, säger att militären inte har ambitionen att behålla makten.Militären säger sig vara beredd att presentera en samlingsregering.
"Regeringsmakten ska innehas av ett övergångsorgan inom ramen för grundlagen.

BT - 03 nov 14 kl. 16:49

Militären lovar att överlåta makten

Burkina Fasos nye ledare, överstelöjtnant Isaac Zida, säger att militären inte har ambitionen att behålla makten. Militären säger sig vara beredd att presentera en samlingsregering."Regeringsmakten ska innehas av ett övergångsorgan inom ramen för grundlagen.

Alliansfritt Sverige - 28 aug 13 kl. 13:35

Kommunalråd tycker att militären i Egypten har handlat rätt ? LUF kräver nu hans avgång

Essam El-Naggar har uttalat sig om den minst sagt kaotiska situationen i Egypten och har bland annat sagt att militärens agerande när de dödade regimkritiska motsåndare är ?olyckligt men oundvikligt?. Han har även tagit ställning för militärens agerande då han anser att det var rätt av militären att avsätta president Mursi, eftersom han menar att Mursi inte styrt med demokratiska metoder.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mursi trotsar militären

Egyptens nya president Mohammed Mursi ska åter sammankalla parlamentet, som upplöstes av det styrande militärrådet förra månaden, uppger Ekot.Generalerna i militärrådet har samlats för att diskutera det som nu händer. Att det skulle uppstå en konflikt mellan militären och den nytillträdda presidenten var väntat.

BT - 27 dec 13 kl. 19:44

Militären vill "inte bli inblandad"

Den turkiska militären lovar att inte blanda sig i det politiska tumult som uppstått när en korruptionsutredning nått regeringens innersta krets. Men på Taksimtorget i Istanbul kräver folket hela regeringens avgång.Militären lade ut ett uttalande på sin webbplats sedan Yalçin Akdogan - en nära medarbetare till premiärminister Recep Tayyip Erdogan - i en kolumn i en regeringsvänlig tidning skrivit att korruptionsskandalen kan vara en förevändning för att iscensätta en militärkupp.

Cornucopia - 29 nov 17 kl. 10:45

Ryssland lägger 27% av statsbudgeten på militären

Ryska Federationen ("Ryssland" oftast kallat, trots alla icke-ryska delrepubliker) lägger mer än var fjärde rubel av sin statsbudgeten på sin militär. Detta enligt de officiella siffrorna, oräknat den svarta budget där pengar sägs budgeteras till t ex vård, skola, omsorg men en ospecificerad del kan omfördelas till militären.
Projekt 20381 RFS StojkijDen Ryska Federationens diktator i Kreml, den mediokre tidigare KGB-agenten Vladimir Putin, har gett order till ryska försvarsindustrin att förbereda sig för krig och en mycket snabb ökning av produktionen av vapensystem och ammunition.

YA - 25 jun 14 kl. 20:30

Militären stänger väg och stoppar hängflygarna

Foto: Hanna F.Ellborg
Försvarsmakten i form av P 7 har stängt bilvägen i Hammar mot backarna. En väg som används av hundratals häng- och skärmflygare varje år.

SmålandsPosten - 26 aug 17 kl. 01:04

Trump: Stopp för transpersoner i militären

USA:s president Donald Trump har skrivit under ett dokument som stoppar den amerikanska militären från att anställa transpersoner. Trump instruerar militären att "återvända till den långvariga politiken och förfarandet inom militären för transsexuella individer från före juni 2016".(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Rysk Napoleonexpert inför rätta för styckmord

En berusad professor ramlar i en flod med ett par kvinnoarmar i sin ryggsäck. I och med det avslöjas ett makabert mord som chockar hela Ryssland. Nu inleds rättegången mot mannen – som tidigare mest var känd som en av världens främsta Napoleonexperter..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Blandad kompott på Asiens börser

De ledande börserna i Asien fortsätter att gå åt olika håll i torsdagens handel, efter en kraftig uppgång tidigare i veckan. I Tokyo vände både Nikkei 225-index och det bredare Topixindexet nedåt vid öppning, efter starka uppgångar dagen före. Nikkei 22.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Halv miljard hotas av fattigdom efter viruset

Coronakrisen kan tvinga 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam. För att inte förlora decennier av effektiv fattigdomsbekämpning vill organisationen se kraftfulla åtgärder från världens rikaste länder. Mellan sex och åtta.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Smittorisk påverkar nästan allas beteende

I undersökningen uppger 98 procent av de 1 832 tillfrågade personerna att de ändrat sitt beteende på ett eller annat sätt.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Lufthansa förlorar elva miljoner i timmen

”Detta pågår natt och dag och kommer sannolikt att fortsätta i månader.”.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Studie: Oklart om skolstängning stoppar corona

Sverige har kritiserats för att grundskolorna hålls öppna..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Covid-19 på två äldreboenden i Malmö

Två personer har konstaterats smittade • Isoleras nu i sina lägenheter..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Fritt fram att läsa alla svenska dagstidningar

Kungliga biblioteket har skrivit unikt avtal under coronakrisen..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Ny upptäckt: Därför är doften av jord livsviktig – för vissa varelser

Forskare tog reda på vad jordens doft är bra för..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Tegnell tror inte på publikfotboll i juni

Om den allsvenska fotbollen ska starta i juni får det nog bli utan publik. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell. – Om du pratar seniormatcher med mycket åskådare så tycker jag att det låter ganska optimistiskt, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.