Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 29 March, 08:26

Kristianstadsbladet - 15 okt 11 kl. 06:30

Globala mönster bakom svensk bokutgivningÖVERSÄTTNINGAR. Tidskrift.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Karavan, Viktorsson, ÖversÄttningar, Yvonne Lindqvist, Europa, Millenniumtrilogin, Lindqvist, Ariel, Rámus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Globala, mönster, bakomsvensk , bokutgivning
Dagens Media - 31 okt 19 kl. 15:34

”Globala streamingtjänster ökar pressen på den lokala produktionsindustrin”

Magnus Svensson, streamingexpert på Eyevinn Technology, menar att intåget av globala streamingtjänster sätter stor press på produktionsleden med högre krav på kvalitet och säkerhet samtidigt som branschen är under stark prispress. Det kommer krävas förändringar och effektivisering om man skall lyckas, skriver han..

YLE - 11 aug 15 kl. 15:30

"Dåliga digitala taxitjänster bakom Ubers framgång"

All förändring gör ont, säger Alf Rehn, professor vid Åbo Akademi angående taxibranschens oro över konkurrensen från den amerikanska taxitjänsten Uber. Ubers framgång beror i första hand på att taxibranschen i hela världen har varit dålig på att skapa nya digitala lösningar för sina kunder. Alf Rehn använder själv taxitjänster från uberförare.

Resume - 19 sep 13 kl. 09:24

Svenska Britny bakom ?drömfångar?-tjänst åt KLM


Holländska flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines introducerar en lösning för ett skrädddarsytt resande ? ?MY DREAM CATCHER?.

Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 06:30

Nu svänger New York åt vänster

Det finns ryska miljardärer i bakgrunden när Bill de Blasio på tisdagen väljs till New Yorks nye borgmästare. Där finns även Charles Dickens och hans berättelse ”Två städer”.När han gav sig in i borgmästarkampen var han ett okänt namn och de som visste något om honom trodde han stod för långt till vänster för att ha en chans.

Dagensanalys.se - 22 dec 16 kl. 13:51

Ett bra år för globala streamingjättar i Norden

De nordiska marknaderna för strömmade TV-tjänster har vuxit snabbt de senaste åren, både sett till abonnenter och omsättning, och SVOD (subscription video on demand) tar allt större andelar av hushållens totala utgifter för TV och video. Det är dock de globala jättarna som är de stora vinnarna. Vid slutet av 2016 abonnerar ca 3,8 miljoner nordiska hushåll på en eller flera strömmade betal-TV-tjänster.

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 15:30

Forskare: Skräckscenario bakom Afrikahettan

Experterna befarar det värsta bakom värmeböljan.
”Det är mänsklighetens mardröm om planeten går från att vara vår bästa vän till att bli en fiende, det vill säga att gå från att dämpa den globala uppvärmningen som idag till att själv bidra till utsläpp av växthusgaser”, säger Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och en av författarna bakom en ny studie om den globala uppvärmningen, till SVT. Förändringar av den så kallade jetströmmen är enligt flera forskare orsaken till sommarens extremvärme, vilket i sin tur förklaras av klimatförändringarna.

Cornucopia - 21 nov 14 kl. 11:21

Är du redo för det globala kärnvapenkriget? #detärallvarnu

Enligt den ryska statliga nyhetsbyrån TASS (tidigare ITAR-TASS, nu åter det gamla sovjetryska namnet TASS) har är NATO-landet Litauens presidents angrepp på Ryssland värre än extremister och nationella radikalers uttalanden i Ukraina. Så förmiddagens frågeställning denna extra müsiga fredag är om du är redo för det globala kärnvapenkriget?

TASS skriver:"On November 20, President Dalia Grybauskaite belched out a new set of rude verbal assaults on Russia in an interview with a local radio,” he said.

Dagensanalys.se - 15 mar 17 kl. 15:04

Mobilen driver på konsumtionen av annonsfinansierade videotjänster globalt

Ooyala publicerade idag rapporten Globala Videoindex för fjärde kvartalet 2016 som analyserar tittarbeteenden och videotrender världen över. Rapporten avslöjar att mobila enheter driver den ökade konsumtionen av annonsfinansierad video globalt och att mobilen fortsatt är den primära enheten för videokonsumtion online oavsett region. Fjärde kvartalet 2017 stod mobila enheter för 54 procent av all konsumtion av video online globalt.

Sydsvenskan - 17 mar 18 kl. 08:04

Globala jättar lurar bakom Spotify

Trots år av förluster dominerar Spotify bland världens musiktjänster. Men kan det svenska it-undret behålla sin ledarposition med huvudrivaler i globala jättar som Google, Apple och Tencent? Svenska Spotify har sedan starten 2008 utvecklats till världen.

Blekinge Läns tidning - 17 mar 18 kl. 08:04

Globala jättar lurar bakom Spotify

Trots år av förluster dominerar Spotify bland världens musiktjänster. Men kan det svenska it-undret behålla sin ledarposition med huvudrivaler i globala jättar som Google, Apple och Tencent?(TT).

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 00:05

Vårt ökade behov av en köttfri framtid

Peak meat – det första året då köttkonsumtionen minskade – inföll 2016, och efter det har alltfler valt att bli vegetarianer eller veganer. Samtidigt växer kritiken mot djurindustrin, som forskaren Tobias Linné menar kan vara ett av de största brotten i mänsklighetens historia. Leder den här utvecklingen till en helt köttfri framtid?

Kristianstadsbladet - Igår: 16:00

Ingen Askungen i sommar för Rickard Söderberg: ”Ett tungt beslut”

Kammaropera Syd ställer in sommarens stora operett ”Askungen” på Ystads teater med Rickard Söderberg och de andra operastjärnorna. Föreställningen flyttas fram ett år till sommaren 2021. ”Ett tungt beslut”, säger Rickard Söderberg..

Kristianstadsbladet - Igår: 15:30

Bokrecension: Fina utsnitt av verkligheten i Annika Norlins skönlitterära debut

Låtskrivaren, sångaren och musikern Annika Norlin begår här sin skönlitterära debut med en novellsamling. Det gör hon helt rätt i, tycker recensenten Maria Ehrenberg. .

Kristianstadsbladet - Igår: 11:28

Bokrecension: Aktuellt och träffsäkert om samtidens klimatångest

En träffsäker och underhållande skildring av drömmen om ett hållbart liv. Så kan Hanna Landahls senaste roman ”Ljuskällan” beskrivas, anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 22:00

Konstrundor på Österlen trots coronaviruset

Konstnärerna i Öskg meddelade i förra veckan att det inte blir någon konstrunda i år i konstnärsgruppens regi. Men det blir ändå konstrundor på Österlen i påsk. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 19:00

Linda Herrlin: ”Gärna mycket dekor och lite skevt, det gör allt mer levande”

I början av april flyttar Linda Herrlins keramik in i de båda rummen på Keramiskt Center i Höganäs – allt från små vaser till urnor och piedestaler. ”Allt jag gör bär mitt signum, och jag vill gärna ha mycket dekor. Och jag gillar när det är lite skevt, det gör allt vackrare”, säger hon när vi ses i hennes verkstad i Fjärlöv.

Kristianstadsbladet - 25 mar 20 kl. 01:00

Anne Swärd: ”Att bli recenserad är det värsta som finns i hela livet”

För något år sedan åkte Anne Swärd till Berlin med en halvskriven roman. När hon återvände hem var det med ett utkast till något helt annat, nämligen till det nära relationsdrama som nu släpps, ”Jackie”. ”Det hände saker i mitt privata liv som gjorde att jag kände mig tvungen att börja en ny berättelse.

Kristianstadsbladet - 23 mar 20 kl. 16:07

Kristianstad får en egen konstrunda

Konstrundorna ställs in i Skåne, men Kristianstad kommer att få sin egen runda i påsk. Med konst i stadens skyltfönster. .

Kristianstadsbladet - 23 mar 20 kl. 14:41

Småtrevlig hjärngympa som lätt glöms bort

Feelgood-deckare, trivseldeckare och mysdeckare – det vill säga pusseldeckare med humoristiska inslag och äldre huvudpersoner – har blivit vanligare de senaste åren. Här kommer en till..

Kristianstadsbladet - 23 mar 20 kl. 14:42

Nora Roberts vet vad hon gör

En både tramsig och förutsägbar roman, men Nora Roberts är luttrad som spänningsförfattare och vet exakt vilka strängar hon ska slå an på för att beröra. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.