Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 02 April, 11:13

Kristianstadsbladet - 15 okt 11 kl. 06:30

Frihet! Frihet?Kunskapskanalen visade en dokumentr om Tage Erlander under 1968 rs valrrelse..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frihet, Frihet
Västerbottens Folkblad - 19 aug 16 kl. 20:00

Frihet under ansvar under talltopparna

Frihet under ansvar är den princip som gällt i skogarna, nu vill staten öka sitt inflytande på skogsägarnas bekostnad. Det skriver Gunnar Heibring, Lena Ek och Katrin Perers. Principen om frihet under ansvar har stimulerat skogsägarna till stora miljöinvesteringar i naturvård och frivilliga avsättningar.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

Nyheter 24 - 07 sep 11 kl. 10:56

Alex Bengtsson: "Vad vi talar om när vi talar om frihet"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson: "Vill folk hata, gapa och skrika via tangentbordet så finns det gott om antisemitiska, antimuslimska, homofoba dynghögar på nätet där man kan hänga och där allt förutom just hat och rasism plockas bort." Vad är frihet?

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Steg mot frihet!

"Herren är uppstånden! Ja, han är verkligen uppstånden!" Så ropade vi en tidig påskdagsgryning för några år sedan, i miljonprogrammets Hallunda, söder om Stockholm.

Dagens PS - 15 maj 17 kl. 10:37

Krönika: Frihet nyckeln till arbetsglädje

Att skapa plattformen för arbetsglädje är chefens ansvar. Diktatorchefens tid är sedan länge förbi och ändå hänger de sig kvar. Det handlar om osäkerhet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 06:10

Tänk så mycket frihet jag har

Foto: Stewen Quigley
I april i år fick Uppsala en ny fristadsförfattare, den iranska juristen och författaren Sedigheh Vasmaghi. Efter att ha protesterat mot all fundamentalism efter presidentvalet 2009 i Iran tvingades hon fly. Till Dissidentbloggen har hon skrivit tre dikter, bland annat "Tänk så mycket frihet jag har" som Kristianstadsbladet idag publicerar.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

Barometern - 15 nov 13 kl. 07:05

Elevkår: Med frihet kommer ansvar

Datorn och mobiltelefonen ger frihet. Men med frihet kommer ansvar, menar elevkårerna. Oskar Kindberg är ordförande i Jenny Nyströmskolans elevkår.

BT - 11 jan 15 kl. 16:01

Paris marscherar för frihet

Jättemanifestationen för frihet har inletts i Paris. Flera världsledare har anslutit sig. - Det är viktigt att visa sitt stöd, säger statsminister Stefan Löfven.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnärens frihet innebär också ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bänder och bryter, och kan utifrån en skicklig konstnär uttrycka det som ligger bortom det talade språket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta är målet med konsten just själva reaktionen, eller debatten som följer.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kulturtidskrifterna hotas av coronakrisen

Försäljningen störtdyker och alla evenemang måste ställas in – coronakrisen kan bli slutet för Sveriges rika flora av kulturtidskrifter..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Nattsvart på flera svenska museer

Det är låst, mörkt och man har stängt av värmen. Stora och välbesökta museer hotas på grund av coronaepidemin. Museerna vädjar nu om extra anslag från staten.

Kristianstadsbladet - Igår: 13:26

Baek Heena får årets Almapris

Årets Almapris om fem miljoner kronor går till den sydkoreanska barnboksillustratören Baek Heena..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:24

Camus dotter: Hoppas "Pesten" väcker tankar

”Kanske kommer vi att ha mer tid över till att reflektera över vad som är viktigt på riktigt och bli mer mänskliga.” Det säger Catherine Camus efter att hennes pappas bok ”Pesten” fått många nya läsare. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:05

29 bokstäver som gör Kristianstadsbon stolt

Med hjälp av 29 bokstäver tar Per Erik Tell och Börje Berglund i sin nya bok ett grepp om Kristianstads historia och nutid. ”Tänk ändå så mycket den här lilla staden har presterat, och det är också vad vi hoppas att många ska inse. Att man som Kristianstadsbo kan känna stolthet.

Kristianstadsbladet - 30 mar 20 kl. 09:36

Almapriset flyttar hem till Astrid Lindgren

Vem får världens största barn- och ungdomslitteraturpris? Och kan det delas ut som vanligt? Det är dags för Almaprisets jury att tillkännage årets pristagare..

Kristianstadsbladet - 30 mar 20 kl. 09:25

Tonsättaren Krzysztof Penderecki död

Den polske tonsättaren och dirigenten Krzysztof Penderecki har dött, 86 år gammal..

Kristianstadsbladet - 29 mar 20 kl. 08:20

Corona: Svensk radiolegend död i coronaviruset

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz har avlidit i sviterna av coronaviruset, uppger familjen i sociala medier. I över 40 år valde hon ut musiken som spelades i Sveriges Radios program. "Alla våra tankar går just nu till Kerstins familj och allra mest till hennes två barn som förlorat en älskad mamma", skriver Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, i en kommentar som Ekot publicerat..

Kristianstadsbladet - 29 mar 20 kl. 11:34

Ulf Lundell ställer in – blir ingen utställning i påsk

Ulf Lundell meddelar att hans konstutställning i påsk blir inställd. Beskedet kom via hans blogg, där man också meddelar att en online-vernissage kommer hållas istället..

Kristianstadsbladet - 28 mar 20 kl. 00:05

Vårt ökade behov av en köttfri framtid

Peak meat – det första året då köttkonsumtionen minskade – inföll 2016, och efter det har alltfler valt att bli vegetarianer eller veganer. Samtidigt växer kritiken mot djurindustrin, som forskaren Tobias Linné menar kan vara ett av de största brotten i mänsklighetens historia. Leder den här utvecklingen till en helt köttfri framtid?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.