Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 01 April, 22:32

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 11 kl. 03:40

Orkesterpengar till JapanWienerfilharmonikerna sknker motsvarande drygt nio miljoner kronor till offren fr jordbvningen som i mars orsakade den japanska krnkraftkatastrofen. Den sterrikiska orkestern tillknnagav donationen p fredagen under ett besk i Japan. I maj fick japanska Rda korset 1,2 miljoner kronor av Wienerfilharmonikerna..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orkesterpengartill , Japan
SVT - 6 timmar sedan

Planen för OS-elden i Japan: ”Antar att den förs till Tokyo”

Den japanska OS-arrangören och IOK försökte i det längsta att genomföra de olympiska spelen till sommaren men fick förra veckan skjuta på evenemanget i ett år till slutet av juli 2021. Dock har den olympiska elden redan landat i Japan och nu planeras det för att hålla lågan brinnande i 15 månader..

YLE - 25 mar 16 kl. 08:00

De väljer Japan och ekologi

Jannica Österholm från Korsholm och Charlotte Nyman från Vasa blev intresserade av Japan redan under högstadietiden. De har besökt landet flera gånger tidigare, och om några dagar åker de tillbaka för att volontärarbeta på en ekologisk gård ända fram till jul. - Jag såg filmen Spirited Away på originalspråket och tyckte det var ett häftigt/spännande språk.

BT - 11 mar 11 kl. 12:45

Tusentals svenskar i skalvets Japan

Tusentals svenskar tros befinna sig i Japan. Men svenska UD har inga rapporter om skadade svenskar efter den kraftiga jordbävningen och tsunamin ännu.
- Det här är den den värsta jordbävningen jag varit med om.

Sydsvenskan - 11 mar 11 kl. 18:32

Tusentals svenskar i Japan

Foto: Wally Santana/AP
Tusentals svenskar tros befinna sig i Japan. Men svenska UD har inga rapporter om skadade svenskar efter den kraftiga jordbävningen och tsunamin ännu.
?

YLE - 08 maj 14 kl. 10:55

Drömmen blir sann i Japan

Silja Koivisto från Malax är på väg till Japan för att jobba som språklärare i ett år i staden Nagoya i sydöstra Japan. Koivisto har varit intresserad av Japan sen början av tonåren. Hon berättar att hon kan japanska så att hon förstår och talar språket själv, men att skriva och läsa japanska är svårare.

BT - 12 mar 11 kl. 12:19

Svenskar uppmanas att lämna Japan

Telekomjätten Telenor uppmanar anställda i Japan att lämna landet.
Den svenska ambassaden fortsätter att leta efter svenskar i de värst skalvdrabbade områdena.
Ola Olsson arbetar för telekomjätten Telenor i Japan.

Supermiljöbloggen - 16 nov 13 kl. 12:36

Japan kritiseras för nytt klimatmål

Under pågående klimatförhandlingar meddelade Japan, världens femte största utsläppare av koldioxid, att landet tänker höja sina utsläpp till år 2020. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Japan under 2009 lovade att minska sina utsläpp med 25 procent till år 2020. Men som en konsekvens av kärnkraftsolyckan i Fukushima i mars 2011, som ledde till att i princip samtliga av landets kärnkraftsreaktorer tvingades stängas ner av säkerhetsskäl vilket i sin tur har resulterat i att Japan börjat använda mer kol och gas, så har regeringen i landet beslutat att se över klimatmålet.

VA - 14 mar 11 kl. 15:08

"En katastrof som lamslår Japan"

14 mars Japan är en av våra viktigaste handelspartner i Asien. Idag finns 120 svenska dotterbolag i Japan, varav ett flertal med produktion i landet. Därtill kommer cirka 1500 svenska företag som är representerade via agent eller distributör.

Dagen - 17 mar 11 kl. 16:59

Svenska missionärer tänker inte resa hem från Japan

Medan kärnkraftverket fortsätter att pyra ut rök planerar Fredrik Reinfeldt för en evakuering av alla svenskar som befinner sig i Japan. Men EFK-missionärerna Edenfors och Kullberg tänker inte flytta på sig.

- Det är väl här en missionär ska vara tänker jag.

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 13:37

En enda svensk på planet från Japan

En enda svensk valde att följa med det SAS-plan som lämnade Tokyo i dag. Enligt Kaj Reinius, ambassadråd på svenska ambassaden, kan en orsak till det svala intresset vara att avgången annonserades ut med ganska kort varsel.
STOCKHOLM.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Första Harry Potter släpps som gratis ljudbok

Den brittiska författaren J K Rowling vill muntra upp barn som blir rastlösa av allt hemmasittande i och med coronaepidemin. Därför släpps nu den första boken i Harry Potter-serien, "Harry Potter och de vises sten" som gratis e-bok och ljudbok. Gratisve.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Smittspridningen tar fart i Latinamerika

Coronaviruset tycks spridas på allt bredare front i Latinamerika. AFP har sammanställt siffror från ländernas vårdmyndigheter och från Världshälsoorganisationen (WHO). Exakt hur många som smittats i regionen är oklart, men viruset har upptäckts hos åtmi.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Klimatmötet i Glasgow ställs in

FN:s stora klimattoppmöte var planerat att äga rum i Glasgow 9–19 november i år..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tegnell: ”Rättelse om träningsmatcher”

Folkhälsomyndigheten gick ut med en avrådan från att spela träningsmatcher, tävlingar och cuper. Nu kommer nya besked från Anders Tegnell. – Vi kommer ut med en liten rättelse som öppnar för mindre träningsmatcher och sådant, säger statsepidemiologen ti.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Virusångest slog till på Wall Street

Efter att ha räknat in en av de värsta nedgångarna i historien under årets första kvartal fortsatte USA-börserna nedåt på onsdagen – och fallet var mycket kraftigt. Bedömare tror att oron för coronavirusets härjningar nu slagit till ordentligt hos inves.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svenskar i masstämning efter Ischgl-smitta

Sjutton svenskar finns bland de 2 723 personer som har anmält sig till en gruppstämning mot myndigheterna i regionen Tyrolen i Österrike Den österrikiska konsumentskyddsorganisationen VSV anser att Tyrolen bidrog till smittspridningen bland annat genom.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Regeringen lovar mer hjälp till kommuner

Regeringen kommer i närtid att presentera en rad åtgärder för att stötta landets kommuner under den rådande coronakrisen. På flera håll i Sverige råder det akut brist på skyddsutrustning och vårdpersonal, enligt landets länsstyrelser. – Det kommer att h.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flygexpert: ”Regeringens stödpaket slag i luften”

Flygbolagen har dragit ned sin trafik kraftigt och nu väljer flygbolaget BRA att pausa helt. Flygexperten Jan Ohlsson tror att många bolag får det svårt att komma tillbaka efter coronakrisen. Och han är kritisk till regeringens stödpaket.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ökad oro för pandemier redan före corona

Det fanns en utbredd oro för pandemier redan före corona, enligt den årliga Som-undersökningen. Var femte svensk var i höstas mycket orolig för ett globalt sjukdomsutbrott. – Det är en fördubbling på kort tid, säger forskaren Felicia Robertson.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hareide lämnar Danmark efter Uefas besked

Åge Hareide har gjort sin sista match som förbundskapten för det danska fotbollslandslaget. Detta står klart sedan det europeiska fotbollsförbundet Uefa meddelat att samtliga inplanerade landskamper i juni kommer att skjutas upp på grund av coronaviruse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.