SvD > Nyheter

Monday, 06 April, 08:04

SvD - 15 okt 11 kl. 02:00

Bostadsrätt ingen kravfri boendeformPia Andersson: ?Många som köper förstår inte vilket ansvar som följer?..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsrättingen , kravfri, boendeform
Cornucopia - 27 dec 17 kl. 17:21

Ny boendeform - köp ditt förstahandskontrakt för 10000:- SEK per m2

Fastighetsvärlden rapporterar om en bostadsutvecklare som skapat en sorts ny boendeform. Man köper i praktiken sitt förstahandskontrakt för 10 000:- SEK per m2. Det hela handlar om att vända belåningen i bostadsrättsföreningen.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 10:15

Endast 18% av svenskarna bor i bostadsrätt

Tvärt emot vad bilden kan vara hos deltagarna i bostadsbubblan bor endast 18% av svenskarna i bostadsrätt. Majoriteten, eller drygt 50% bor i en ägd villa, vilket innebär att en riktad punktering av bostadsbubblan, som främst existerar inom bostadsrätter, kan innebära begränsade skador för samhället. Det finns ett antal riktade åtgärder man kan ta till mot bostadsrätters ekonomi.

YA - 02 sep 13 kl. 06:30

Ystads bostadsrätter har blivit 24 procent dyrare

Ystad pekas ut som en av vinnarna i Skåne när det gäller prisutveckling för bostadsrätter, men när det kommer till villor är siffrorna inte riktigt lika imponerande.
Statistiken baseras på en jämförelse gällande kvadratmeterpris för sålda objekt under perioden januari till juni 2008 jämfört med samma period i år. I Ystads kommun har priserna ökat med 24 procent för bostadsrätter, jämfört med 9 procent i Skåne.

SVT - 09 okt 13 kl. 04:33

Ny boendeform ifrågasätts

Snart finns det en ny boendeform utöver hyresätt, bostadsrätt och andelslägenhet..

Corren - 15 feb 16 kl. 16:00

Ny boendeform i Linköping

Det är varken hyresrätter eller bostadsrätter – utan någonting mittemellan..

GöteborgsPosten - 11 apr 17 kl. 16:39

Ändra boendeform och minska segregationen

Att möjliggöra för hyresgäster att omvandla till bostadsrätter minskar segregationen i Göteborg, skriver Ann Catrine Fogelgren (L), Axel Josefson (L) och David Lega (KD)..

Expressen - 05 jul 18 kl. 08:52

Ny boendeform för den som har svårt att få lån

Har du svårt att få lån på banken? En ny typ av bostadsrätt, som lanseras av fastighetsbolaget Well, ger dig möjlighet att köpa bostad genom ett upplägg där föreningen i stället tar lånet.Men månadsavgiften blir mycket hög.

UNT - 24 jul 18 kl. 19:00

Till dig med bostadsrätt

Hur mycket tänker vi på vilken boendeform vi har?.

BT - 22 aug 13 kl. 10:52

Vinnare och förlorare på bomarknaden

Stabila eller svagt stigande priser är i dagsläget trenden på bostadsmarknaden i Sverige. Och de senaste fem åren har bostadsrätter stigit med i snitt 36 procent i landet och villor med 12 procent. Mäklarkedjan Fastighetsbyrån har jämfört kvadratmeterpriset på bostadsrätter och villor första halvåret 2008 med samma period i år i olika regioner i landet.

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 15:01

SSM gör om tre projekt och 510 lägenheter till hyresrätter

Den så kallade bostadsutvecklaren SSM gör om tre projekt i Rotebro, Akalla och Spånga till hyresrätter framgår av ett e-postutskick för att "möta vår målgrupps önskemål och förutsättninger". Tydligen tror man inte att man kan få sålt lägenheterna ens till inflyttning om tre till fyra år.
Byggnadsställningar.

BT - 16 okt 12 kl. 14:03

Låt andra faktorer avgöra hyran

För en mer välfungerande hyresmarknad är det viktigt att hyresgästernas värderingar och önskemål får större genomslag på hyressättningen. Hittills har bruksvärdesfaktorer som standard, läge och förvaltningskvalitet tillmätts ett oproportionerligt litet värde när hyran bestämts. Hyresrätten spelar en viktig roll för att tillgodose behovet av bostäder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.