Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 30 March, 12:10

Trelleborgs Allehanda - 14 okt 11 kl. 22:30

Sopranerna visade kvinnors rollerDet sade Ann-Marie Backlund i inledningen till operashowen Sopraner som visades i Trelleborg p fredagskvllen.
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sopranerna, visade, kvinnors, roller
Hela Gotland - 10 okt 11 kl. 04:00

Teater om kvinnors och mäns roller

Med utropet "Jamen, den mössan kan han väl inte ha på sig!" kastar sig Fanny Danielsson och Biggan Hjelt in i diskussionen om mäns och kvinnors roller..

Cornucopia - 23 aug 13 kl. 09:46

Slöjupproret skadar kvinnors folkhälsa

Det så kallade slöjupproret inte bara förringar kvinnors kamp för sin egen kropp och sin egen klädsel världen över, och legitimerar kvinnoförtryck, utan är också direkt skadligt för kvinnors folkhälsa. Heltäckande klädsel året om är dokumenterat skadligt och medföljande D-vitaminbrist orsakar allvarliga  folkhälsoproblem, redan i länder med betydligt mer sol än det mörka Norden. Det går att protestera mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och rasistiskt våld utan att bära slöja.

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 14 kl. 17:38

Distriktet vill stärka kvinnors ledarskap

Nu vill Dalslands FF satsa på utveckling av kvinnors ledarskap i deras roller som ledare och tränare. Inspiration hämtas från Värmlands FF:s satsning FFC - Female Football Coach.

Skånskan - 20 jan 16 kl. 20:43

Elever gör musikal om kvinnors rätt

lund The Great War heter gymnasieskolan Spykens musikal som spelas i veckan.
Eleverna tar sig an allvarliga ämnen som kvinnors rätt och frigörelse.
Det bjuds även på kärlek, sång, dans och humor.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 17:23

Dubbla roller blev lyckokast

Kultur och Nöje På fredag är det premiär för dramakomedin En underbar jävla jul som Helena Bergström inte bara regisserat utan även gör en av rollerna i. – Det är inget jag kommer att sätta i system, men det visade sig vara ett lyckokast, säger hon om sina dubbla roller. Egentligen satt Helena Bergström och slet med ett eget manus när manusförfattarna Edward af Sillén och Daniel Réhn berättade om sin filmidé, om gayparet Oscar och Simon som bjudit in sina föräldrar och syskon att fira julafton med dem, i deras nyinköpta renoveringsobjekt.

Regeringen - 13 mar 17 kl. 08:27

"She Decides" visade stark uppslutning bakom kvinnors och flickors rättigheter

Representanter för ett 50-tal nationer samlades i Bryssel 2 mars för att bygga ett globalt finansiellt och politiskt partnerskap för kvinnors och flickors sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter, SRHR. Konferensen She Decides gav eko över hela världen och kunde vid dagens slut summera 181 miljoner euro i stöd till organisationer som arbetar med SRHR..

Expressen - 17 feb 18 kl. 08:03

Studie: Rengöringsmedel kan skada kvinnors lungor

Att regelbundet använda rengöringsmedel kan på sikt påverka lungorna lika mycket som rökning, visar en norsk studie enligt SVT.Studien visade däremot stora skillnader mellan män och kvinnor.– Men tidigare studier tyder också på att kvinnors lungor är mer sårbara för kemikalier, säger forskaren Öistein Svanes till SVT..

BT - 12 nov 11 kl. 10:33

Rullskridskor och tacklingar? följ med BT på roller derby

Mad Fish, Combat Cupcake, Julie Jet och Final Cunt Down. Udda smeknamn är vanligt i sporten som väntar på bekräftelse. Svett, smärta och hårda tag.

Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 10:13

"Det är en fin balansgång att arbeta med jämställdhet och kvinnors rättigheter"Svar påOm Sida

 att det trots kunskap om kvinnors rättigheter inom biståndsvärlden inte görs någonting. Det är både underligt och tråkigt att Qaraee tycker att det saknas engagemang i frågan – när Afghanistan är det samarbetsland där Sveriges bistånd kanske har allra starkast fokus på kvinnors och flickors rättigheter.
Det finns ingen möjlighet till långvarig eller fredlig utveckling i Afghanistan om inte både kvinnor och män blir delaktiga i samhällsutvecklingen.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 10:48

Sagolika rum hoppas på nya roller

Krama ett spöke, klä ut dig till prinsessa eller lek med ett mumintroll. Allt är möjligt i sagornas värld och nu har alla barn chansen att ta del av den på riktigt. På söndag öppnar ?

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Brott: Tre pallar med sportartiklar stals från lastbil

Under natten mellan lördag och söndag bröt sig någon in i ett lastbilssläp och stal tre pallar med kläder och sportartiklar..

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Fler varslade om uppsägning än någonsin tidigare

Drygt 18 400 personer varslades om uppsägning förra veckan. Under hela mars har 36 800 personer varslats. ”Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad”, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Trelleborg: Tumult på restaurang - en biten och en slagen

Ett tumult på en restaurang på lördagskvällen ledde till två anmälningar om misshandel. En person ska bland annat ha bitit en annan i fingret..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Efterlängtad busslinje kan snart återupptas

Busslinje 144 är ett steg närmare att återigen köra hela vägen till Malmö. Planen är att den nygamla sträckan börjar trafikeras i december i år..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Många protester mot tiovåningshus vid Stortorget

Protesterna är många mot de planerade höghusen vid Stortorget, där restaurang Casablanca tidigare låg. Husen är för höga och förstör miljön kring parken, tycker kritikerna. Men det råder också positiva tongångar..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Orosanmälningar gällande barn blev liggande

Tre orosanmälningar gällande tre olika barn blev liggande över en helg i Vellinge kommun..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 18:00

Trelleborgaren ser fram emot skadefri säsong

Den skadetyngda perioden är lagd i det förflutna. Nu siktar Daniel Persson på att åter bli en kontinuerligt tongivande spelare i Höllvikens IBF. ”Sugen på att spela mycket igen”, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Länsstyrelsen skeptisk till parkering på Smygehuk

Länsstyrelsen godkänner inte Trelleborgs kommuns strandskyddsdispens för parkering norr om Köpmansmagasinet. Länsstyrelsen har bestämt sig för att överpröva kommunens beslut..

Trelleborgs Allehanda - 21 timmar sedan

Viruskrisen får dansband att sända via nätet – når ny publik

Coronaviruset har slagit hårt mot musikbranschen. I kristider väljer dansbandet Likes att ta ett nytt grepp, och livestreamar sin musik direkt från studion varje tisdagskväll. ”Vi har nått en del publik som kanske aldrig har hört talas om oss tidigare”, säger Ulf Sjöstedt, bandets trumslagare..

Trelleborgs Allehanda - 23 timmar sedan

Coronaläget: Två nya dödsfall i Skåne

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.