BT > Utrikes

Thursday, 02 April, 20:06

BT - 14 okt 11 kl. 22:45

Mattelärare tände eld på sig självFramför ögonen på skräckslagna elever hällde den franska matematikläraren bensin över sig själv och tände på.
Dramat utspelade sig på en stor grundskola i Beziers i Sydfrankrike i torsdags.
Svårt brännskadad fördes läraren till sjukhus, men enligt en sjukhuskälla gick hennes liv inte att rädda.
Elever och föräldrar säger till AFP att läraren hade problem med vissa elever i sin matematikklass. Kvinnans kollegor höll på fredagen en solidaritetsmanifestation för henne.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Beziers, Sydfrankrike, AFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mattelärare, tände, eldpå sig själv
Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 20:53

Mattelärare mördade i USA


En 14-årig elev har gripits i USA, misstänkt för mord på en ung matematiklärare. Den 24-åriga läraren hittades på onsdagen mördad nära sin arbetsplats i Danvers norr om Boston. 14-åringen kan i delstaten Massachusetts komma att dömas som en vuxen.

BT - 23 okt 13 kl. 20:55

Mattelärare mördade i USA

En 14-årig elev har gripits i USA, misstänkt för mord på en ung matematiklärare. Den 24-åriga läraren hittades på onsdagen mördad nära sin arbetsplats i Danvers norr om Boston. 14-åringen kan i delstaten Massachusetts komma att dömas som en vuxen.

Kristianstadsbladet - 24 okt 13 kl. 21:44

Vapenmättad skolvecka i USA

Flera dödsoffer - både skolelever och lärare - och en 11-åring inför rätta. Veckan har kantats av våld i USA:s skolor.
I Danvers norr om Boston är en 14-årig elev misstänkt för mord på en mattelärare.

BT - 24 okt 13 kl. 21:46

Vapenmättad skolvecka i USA

Flera dödsoffer - både skolelever och lärare - och en 11-åring inför rätta. Veckan har kantats av våld i USA:s skolor. I Danvers norr om Boston är en 14-årig elev misstänkt för mord på en mattelärare.

Sydsvenskan - 25 okt 13 kl. 06:30

13-årig pojke sköts ihjäl av polis i USA

En 13-årig pojke sköts till döds av polis i Kalifornien sedan polisen trott att han var beväpnad, uppger amerikanska medier.Pojken bar på ett vapenliknande föremål när polis beordrade honom att släppa vapnet. Kort därpå öppnade de eld mot 13-åringen.

Sydsvenskan - 19 jun 13 kl. 06:30

Bröd och skådespel räcker inte för de unga

Att leva i Brasilien är att lära sig att inte klaga. Det kvittar om bussen inte kommer på morgonen, om det inte finns någon läkare på sjukhuset eller om det saknas el i skolan. Du klagar inte för du vet att det inte hjälper.

BT - 08 mar 14 kl. 07:17

Hon vill ge Sverige en chans till

För Monika Kromiszewka blev hemlängtan för stor och hon återvände till Polen. Men nu ger hon Sverige en andra chans. När Monika flyttade till Sverige med sina barn hade hennes man Robert redan bott och arbetat här i två år.

Skånskan - 12 mar 20 kl. 20:30

Pi-dagen firar man med pizza

Lärarlärare. – Jag saknar undervisningen med barn hela tiden. Men jag tänker att genom att utbilda lärare – om vi lyckas bra med det – så når jag ju trots allt fler barn.

Alliansfritt Sverige - 24 mar 14 kl. 12:52

Grattis Anders Borg, du har fått en inbjudan att hålla i en mattelektion

Finansminister Anders Borg spiller ingen tid såhär i valår, utan har gett sig in i det gedigna arbetet med skolpolitik. Tidigare har Borg fått lärare och rektorer att gå i taket efter hans påhopp. Nu är det Lärarförbundet som stämmer in i kritiken med lärarna.

Sydsvenskan - 18 aug 14 kl. 05:30

Hårt jobb och fokus på förståelse ger en bättre skola

Att förbättra den svenska skolan kan bli lätt, om både lärare och elever anstränger sig.Först och främst bör utbildningen vara fokuserad på elevernas intuition och förståelse för koncept, istället för fakta. Datum, namn och terminologi glöms lätt bort av eleverna dagen efter provet, men djupare insikter består, och låter eleverna tillämpa begrepp de lärt sig i sin vardag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Busschauffören struntade i att stanna – alla förstod varför

En Tweet med det här smset som en av passagerarna skickade har delats flitigt. LÄS MER: Busschauffören har en dålig dag – lackar totaltFick detta precis av min pojkvän. Bästa busschauffören pic.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.