Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 08 April, 11:11

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 22:45

Mattelärare tände eld på sig självFramför ögonen på skräckslagna elever hällde den franska matematikläraren bensin över sig själv och tände på. Dramat utspelade sig på en stor grundskola i Beziers i Sydfrankrike i torsdags. Svårt brännskadad fördes läraren till sjukhus, men enligt en sjukhuskälla gick hennes liv inte att rädda. Elever och föräldrar säger till AFP att läraren hade problem med vissa elever i sin matematikklass..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Beziers, Sydfrankrike, AFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mattelärare, tände, eldpå sig själv
Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 20:53

Mattelärare mördade i USA


En 14-årig elev har gripits i USA, misstänkt för mord på en ung matematiklärare. Den 24-åriga läraren hittades på onsdagen mördad nära sin arbetsplats i Danvers norr om Boston. 14-åringen kan i delstaten Massachusetts komma att dömas som en vuxen.

BT - 23 okt 13 kl. 20:55

Mattelärare mördade i USA

En 14-årig elev har gripits i USA, misstänkt för mord på en ung matematiklärare. Den 24-åriga läraren hittades på onsdagen mördad nära sin arbetsplats i Danvers norr om Boston. 14-åringen kan i delstaten Massachusetts komma att dömas som en vuxen.

Kristianstadsbladet - 24 okt 13 kl. 21:44

Vapenmättad skolvecka i USA

Flera dödsoffer - både skolelever och lärare - och en 11-åring inför rätta. Veckan har kantats av våld i USA:s skolor.
I Danvers norr om Boston är en 14-årig elev misstänkt för mord på en mattelärare.

BT - 24 okt 13 kl. 21:46

Vapenmättad skolvecka i USA

Flera dödsoffer - både skolelever och lärare - och en 11-åring inför rätta. Veckan har kantats av våld i USA:s skolor. I Danvers norr om Boston är en 14-årig elev misstänkt för mord på en mattelärare.

Sydsvenskan - 25 okt 13 kl. 06:30

13-årig pojke sköts ihjäl av polis i USA

En 13-årig pojke sköts till döds av polis i Kalifornien sedan polisen trott att han var beväpnad, uppger amerikanska medier.Pojken bar på ett vapenliknande föremål när polis beordrade honom att släppa vapnet. Kort därpå öppnade de eld mot 13-åringen.

Sydsvenskan - 19 jun 13 kl. 06:30

Bröd och skådespel räcker inte för de unga

Att leva i Brasilien är att lära sig att inte klaga. Det kvittar om bussen inte kommer på morgonen, om det inte finns någon läkare på sjukhuset eller om det saknas el i skolan. Du klagar inte för du vet att det inte hjälper.

BT - 08 mar 14 kl. 07:17

Hon vill ge Sverige en chans till

För Monika Kromiszewka blev hemlängtan för stor och hon återvände till Polen. Men nu ger hon Sverige en andra chans. När Monika flyttade till Sverige med sina barn hade hennes man Robert redan bott och arbetat här i två år.

Skånskan - 12 mar 20 kl. 20:30

Pi-dagen firar man med pizza

Lärarlärare. – Jag saknar undervisningen med barn hela tiden. Men jag tänker att genom att utbilda lärare – om vi lyckas bra med det – så når jag ju trots allt fler barn.

Alliansfritt Sverige - 24 mar 14 kl. 12:52

Grattis Anders Borg, du har fått en inbjudan att hålla i en mattelektion

Finansminister Anders Borg spiller ingen tid såhär i valår, utan har gett sig in i det gedigna arbetet med skolpolitik. Tidigare har Borg fått lärare och rektorer att gå i taket efter hans påhopp. Nu är det Lärarförbundet som stämmer in i kritiken med lärarna.

Sydsvenskan - 18 aug 14 kl. 05:30

Hårt jobb och fokus på förståelse ger en bättre skola

Att förbättra den svenska skolan kan bli lätt, om både lärare och elever anstränger sig.Först och främst bör utbildningen vara fokuserad på elevernas intuition och förståelse för koncept, istället för fakta. Datum, namn och terminologi glöms lätt bort av eleverna dagen efter provet, men djupare insikter består, och låter eleverna tillämpa begrepp de lärt sig i sin vardag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Busschauffören struntade i att stanna – alla förstod varför

En Tweet med det här smset som en av passagerarna skickade har delats flitigt. LÄS MER: Busschauffören har en dålig dag – lackar totaltFick detta precis av min pojkvän. Bästa busschauffören pic.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Astra Zeneca bygger brittisk testanläggning

Det kommer på några veckor att byggas upp ett nytt laboratorium i Storbritannien med kapacitet att klara av 30 000 coronatester per dag, enligt läkemedelskoncernen Astra Zenecas koncernchef Pascal Soriot. Anläggningen byggs upp i samarbete med konkurren.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mass-sms och gratisprov på knark – 20-årig helsingborgare åtalas

Övervakningsfilm och kontantkort ledde polisen till krypterad telefontjänst..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Adam Svanell om ett sjukt arbetsliv

34 år gammal blir kulturjournalisten Adam Svanell så utbränd att han tvingas omvärdera hela sitt liv. Många delar hans öde – men okunskapen om sjukdomen är stor. I "Anonyma prestationister" synar Svanell hur arbetslivet började göra oss sjuka.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fyra åtalas i härva med batteriavfall

Fyra män åtalas nu misstänkta för grovt miljöbrott i en stor härva med batteriavfall, rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro. Det var i december som det avslöjades att ett företag som anlitats av återvinningsföretaget Urecycle dumpat batteriavfall i natur.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

BMW börjar tillverka skyddsmasker

Den tyska biltillverkaren BMW förlänger produktionsstoppet på sina fabriker i två veckor. Samtidigt meddelar BMW att man kommer börja med egen tillverkning av skyddsmasker för att kunna skydda sin egen personal och andra från spridningen av coronaviruse.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Modebransch i kris vädjar om hjälp

Coronakrisen har försatt modebranschens aktörer i en mycket svår situation. Nu vädjar affärsnätverket Trade Partners Sweden om hjälp i ett upprop för agenter, distributörer, leverantörer och varumärken. Krisen drabbar i alla led.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Iran kräver besked från IMF om nödlån

Irans president Hassan Rohani uppmanar Internationella valutafonden (IMF) att godkänna landets begäran om ett coronakrislån. Ett avslag vore diskriminerande, enligt presidenten. – Jag ber de internationella organisationerna att uppfylla sina plikter, sä.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Norsk ekonomi tvärnitar

Aktiviteten i den norska fastlandsekonomin rasade med 14 procent i mars, visar preliminära beräkningar gjorda av den norska statistikbyrån SSB. I beräkningen ingår inte olja och shipping. Den tvära ekonomiska inbromsningen följer på det att landets rege.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fri tillgång till 400 år av nyheter

För den som har tröttnat på dagsaktuella nyheter finns nu ett annat alternativ. På grund av ett tillfälligt avtal mellan Kungliga biblioteket och upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access kan vem som helst få tillgång till tjänsten Svenska dagst.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

SVT visar Sveriges VM-matcher från 1994

Bekymrad över en påskledighet utan sport i tv? SVT hoppas stilla abstinensen hos fotbollsälskare genom att sända alla Sveriges matcher från VM i USA 1994. – I dessa tider behöver vi verkligen något roligt och spännande att samlas kring, säger Thomas Rav.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.