Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 01 April, 17:06

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 22:15

Uppåt på Wall StreetNew York-börserna avslutade handelsveckan uppåt, stärkta av detaljhandelssiffror och Google. Försäljningen i USA:s detaljhandel steg mer än väntat i september jämfört med augusti. Google presenterade en stark delårsrapport efter börsernas stängning i torsdags. Dow Jones industriindex steg 1,5 procent till 11 644,5. Nasdaqs kompositindex steg 1,8 procent till 2 667,9..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Wall Street, York, Google, USA, Jones

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt på Wall, Street
Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Wall Street tror på Obama men hoppas på Romney

USA:s finanselit satsar mest pengar på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Men trots en svag ekonomi har Wall Street klarat sig bra med Barack Obama i Vita huset.Kanske är det delvis personligt.

Sydsvenskan - 07 okt 11 kl. 06:30

De vill ockupera Wall Street

Runt 5?000 demonstranter samlades på onsdagen i New Yorks finanskvarter för att protestera mot ekonomiska orättvisor och finansmarknadens makt.
NEW YORK.

Sydsvenskan - 10 jan 14 kl. 06:30

Wall Street som en amoralisk cirkus

Om du har problem med svordomar är det här en film att undvika. Med 506 stycken ”fuck” i dialogen slår ”The Wolf of Wall Street” nytt spelfilmsrekord. Det fula språket bleknar ändå jämfört med bilderna: tre timmar av kokainstinna nakenorgier från nittiotalets Wall Street som får Sodom och Gomorra att framstå som pryda platser.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 21:09

Wall Street Journal: Fiasko hotar Iphone 8

Problemen hopar sig för Apple inför nästa veckas stora släpp, avslöjar källor. Lanseringen av Apples nya iPhone närmar sig men det kan bli problem att få tag i den nya telefonen direkt vid försäljningsstarten som väntas bli den 22 september. Teknikjätten ska ha haft flera problem med produktionen under sommaren, enligt källor till Wall Street Journal.

Cornucopia - 16 apr 17 kl. 14:28

Orädda flickan på Wall Street - en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag

Flickan på Wall Street, som orädd står mitt emot marknadens rasande tjur, är en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag. Som sådan är den extremt lyckad, men Greg Fallis påtalar att dess fortsatta existens inte är svart vit.
Den rasande tjuren (eng raging bull) på Wall Street är faktiskt sk gerillakonst, som ägs av konstnären och efter att ursprungligen avlägsnats numera på nåder tillåts plats på Wall Street.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 17:12

Wall Street-protester i Malmö

De Wall Street-kritiska demonstrationer som pågått en tid i USA har spritt sig även till Sverige. I dag demonstrerar "Occupy Together", som rörelsen kallas både i Stockholm, Göteborg och Malmö.
STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 15 okt 11 kl. 18:46

Upplopp under Wall Street-demonstrationer i Rom


I dag hölls "Occupy Wall Street"-demonstrationer över hela världen. I Rom urartade dock demonstrationerna och flera bilar sattes i brand och skyltfönster krossades. I dag var det Occupy Wall Street-rörelsens officiella demonstrationsdag.

Nyheter 24 - 15 nov 11 kl. 12:22

Polisen stoppar Occupy Wall Street


Tidigt på tisdagsmorgonen intog hundratals poliser Zuccotti Park när polisen i New York inledde en operation för att köra bort demonstranterna i Occupy Wall Street-rörelsen. Demonstranterna i Occypy Wall Street-rörelsen, som sedan i september tagit över och tältat i Zuccotti Park i New York, överraskades tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid av en stormande polisinsats för att rensa parken. Enligt polisen vill man ta bort den två månader gamlacampingen och återställa parken till sitt ursprungliga skick.

Nyheter 24 - 02 mar 12 kl. 15:31

En av tio är psykopat på Wall Street


En undersökning visar att flera börsmäklare har liknande egenskaper som psykopater har. Jounalisten Sherree DeCovny har sammanställt psykologers studier och allt visar på att den ekonomiska marknaden är en bra plattform för psykopater. DeCovnys teori är att en av tio anställda på Wall Street är psykopater.

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 04:23

180 Occupy-demonstranter greps på Wall Street

Över 180 demonstranter greps på måndagen när proteströrelsen Occupy Wall Street markerade sin ettårsdag genom att försöka blockera ingången till New York-börsen. Ett tusental demonstranter hade samlats vid Zuccotti Park i Manhattans finanskvarter vid Wall Street för att visa att proteströrelsens missnöje över finansmarknaden kvarstår.Zuccotti Park blev symbol för Occupy Wall Street-rörelsen, en rörelse som snabbt spred sig till flera storstäder i fjol..

Dagens PS - 17 feb 17 kl. 08:46

Svensk i rasande attack mot Wall Street Journal

Som DagensPS.se har skrivit om i veckan har svenske Youtube-fenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg varit i rejält blåsväder efter videor innehållande antisemitiska skämt som uppmärksammats av den tunga affärstidningen Wall Street Journal. En skandal som kostat den framgångsrike svensken både samarbetet med jätten Disney samt ”miljontals dollar” i uteblivna intäkter från Youtube.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Två bilar krockade på Christinelundsvägen

En av bilarna fick bärgas från platsen..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Båstad bantar även kommunstyrelsen

Det är inte bara i kommunfullmäktige som ledamöterna blir färre i coronatider..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Från matbrist till matbrits när företagare bjöd vårdpersonalen på 300 pizzor

Fyra pizzerior engagerades när Eyup Suvakci fixade lunchen..

Helsingborgs Dagblad - 2 minuter sedan

Coronautbrottet stoppar även Wimbledon

Det blir ingen Wimbledonturnering i år. Coronautbrottet stoppar även gräsklassikern i London, skriver arrangören på sin hemsida. Beskedet var oundvikligt.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

DBU: Damernas fotbolls-EM skjuts upp till 2022

Fotbolls-EM för damer, som skulle ha arrangerats i England 2021, skjuts upp ett år. Detta bekräftar det danska fotbollsförbundet, DBU, på sin hemsida. Ända sedan det stod klart att fotbolls-EM för herrar flyttas fram ett år på grund av coronakrisen har.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Stockholm satsar mer mot coronasmittan

I den senaste sammanställningen från Region Stockholm har 149 som varit smittade av covid-19 avlidit i länet. Region Stockholm sätter nu in fler åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset och vårda de som drabbas. Hälso- och sjukvårdsdirektör.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Alex Schulman börjar blogga igen

Författaren och podcastprofilen Alex Schulman börjar blogga igen, för första gången sedan 2010. Bloggen "Alex Schulman dag för dag" har fått ett första inlägg och finns på Expressen, där Schulman är krönikör. 2007 var bloggen "Att vara Alex Schulman" Sv.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tyskland: Strikta virusrestriktioner förlängs

Reglerna i Tyskland för att hålla avstånd, så kallad social distansering, förlängs till att gälla fram till den 19 april, meddelar förbundskansler Angela Merkel. Tisdagen efter påsk, det vill säga den 14 april, kommer läget att utvärderas. Beskedet komm.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Regeringen tidigarelägger statligt kulturstöd

Skansen och andra kulturinstitutioner ges ett andrum när utbetalningar av statligt kulturstöd flyttas fram. – Det här kommer att bli en lättnad i en akut situation, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) till TT. Skansen, Nordiska museet och.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Spotify till slut överens med stort skivbolag

Sedan de gick ut 2019 har Spotify stått utan avtal med de två skivbolagsjättarna Warner Music och Universal Music. Nu har det svenska bolaget slutit ett avtal med Warner, enligt ett pressmeddelande. "Spotify och Warner är nöjda över att kunna tillkännag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.