SVT > Videos

Saturday, 04 April, 16:09

SVT - 14 okt 11 kl. 20:58

Hjälplinje för idrottande barnFöräldrar som är oroliga för att deras barn råkar illa ut inom idrotten ska nu få stöd. Rädda Barnen och Riksidrottsförbundet startar en hjälplinje..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Barnen, Riksidrottsförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälplinjeför , idrottande, barn
Regeringen - 13 jun 13 kl. 09:46

Tre miljoner till lässatsning för idrottande barn och ungdomar

I dag har regeringen beslutat att Statens kulturråd får i uppdrag att genomföra en läsfrämjandesatsning för att få idrottsföreningar att samverka med bibliotek. Syftet är att göra litteraturen tillgänglig för idrottande pojkar och flickor. Pressmeddelande: Tre miljoner till lässatsning för idrottande barn och ungdomar Debattartikel: Idrottande barn ska läsa mer Tre frågor till kultur- och idrottsministern om uppdraget Kulturdepartementet, 13 juni 2013.

SR - 13 jun 13 kl. 10:42

Läspengar till idrottande barn

Regeringen satsar tre miljoner kronor extra för att få idrottande pojkar och flickor att läsa mer. Pengarna som kommer från utbildningsdepartementet går till Statens kulturråd som får i uppdrag att göra en läsfrämjandesatsning inriktad på idrottsföreningar. Tillsammans med biblioteken ska föreningarna samarbeta för att få idrottande pojkar och flickor att läsa mer..

Sydsvenskan - 26 jan 14 kl. 05:30

Många idrottande barn blir kränkta

Kränkningar av barn inom idrotten är vanligt. Vart fjärde barn upplever sig ha blivit kränkt av lagkamrater. Mest utsatta är pojkar inom lagidrotter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skylten alla föräldrar till idrottande barn borde läsa

Man ska inte glömma att skilja på professionell idrott och ungdomsidrott.  LÄS MER: Helena ligger bakom succéskylten: "De som uttrycker sig negativt behöver läsa den" När barn och ungdomar idrottar handlar det i första hand inte om resultat. Det handlar om att lära sig rätta värderingar.

P3 - 20 jan 14 kl. 15:40

Vanligt med kränkningar bland idrottande barn

Mobbning, utfrysning och fysiska kränkningar. Det har var fjärde barn mellan 9 och 15 år upplevt när de idrottat, enligt en undersökning från Sifo..

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 15 kl. 09:54

115000 kronor till idrottande barn i Branäs

Branäs Fritidscenter ger 115 000 kronor i form av stipendier till barn- och ungdomsverksamhet..

UNT - 08 maj 19 kl. 11:30

Idrottande barn ska vara på planen

Någonting går förlorat när idrotten väljer bort barn..

YLE - 29 feb 20 kl. 07:39

Ribban för att berätta har sänkts - idrottande barn och föräldrar rapporterar allt oftare om osakligheter

Allt fler föräldrar - och barn själva - vill berätta om oetisk verksamhet i samband med junioridrott, uppger Befolkningsförbundet och Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI..

Nyan - 20 aug 16 kl. 10:02

Mångsidig kost viktig för idrottande unga

Vad är bra mat för idrottande barn och ungdomar? Är färdiga sportdrycker och energibars bra för barn?
Ungmarthas Anna-Karin Mellblom, kock och kostrådgivare, har varit på Åland för att föreläsa om bra mat för Ålands unga simmare och medlemmar i friidrottsföreningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är skylten som alltid borde finns på platser barn idrottar

När barn idrottar ska det vara för att det är roligt, det har Umeå fotbollsfestival verkligen tagit fasta på. På området där cupen arrangeras har skyltar med ett tydligt budskap ställts ut.
Bildkälla: Peter Hugosson Wallgren– De finns för att föräldrarna ska vara bra förebilder och för att visa att det inte är blodigt allvar, säger cupgeneralen Peter Hugosson Wallgren till Nyheter24.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.