Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 30 March, 21:11

Västerbottens Folkblad - 14 okt 11 kl. 18:04

Vill bygga vindsnurror i NordmalingNORDMALING Nu kan det bli mer vindkraft i Nordmalings kommun.Fretaget Kraft Vindkraft ansker hos lnsstyrelsen om att f bygga hgst 38 vindkraftverk.NORDMALING Nu kan det bli mer vindkraft i Nordmalings kommun.Fretaget Kraft Vindkraft ansker hos lnsstyrelsen om att f bygga? Continuereading?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill bygga, vindsnurrori , Nordmaling
Västerbottens Folkblad - 12 jul 13 kl. 14:55

Företag vill bygga vindkraft i Nordmaling

Ava Vindkraft har ansökt om att få bygga högt 19 vindkraftverk i Ava utanför Nordmaling. I början av juli ansökte Ava Vindkraft Ab om att [...].

Västerbottens Folkblad - 26 okt 11 kl. 10:09

Bro mellan Nordmaling och Rundvik

NORDMALING En gång- och cykelbro ska knyta ihop Nordmaling och Rundvik. Svevia ska på uppdrag av Trafikverket bygga en 110 meter lång gång- och cykelbro som är en stål- och betongbro som kommer att få tre brostöd. I uppdraget ingår ?

ÖstersundsPosten - 14 dec 15 kl. 21:23

Tillstånd att bygga 57 kraftverk på Åndberget

Ansökan från vindkraftsbolaget Rabbalshede kraft AB, som lämnades in för fem år sedan, gällde 100 kraftverk. Miljöprövningsdelegationen har nu gett tillstånd att bygga 57 vindsnurror som är max 180 meter höga. Tillståndet gäller även för anläggningar, vägar och förstärkning av vägar som behövs för att driva vindkraftverken fram till 2050..

Länstidningen i Jämtland - 15 dec 15 kl. 09:45

Tillstånd att bygga 57 kraftverk på Åndberget

Ansökan från vindkraftsbolaget Rabbalshede kraft AB, som lämnades in för fem år sedan, gällde 100 kraftverk. Miljöprövningsdelegationen har nu gett tillstånd att bygga 57 vindsnurror som är max 180 meter höga. Tillståndet gäller även för anläggningar, vägar och förstärkning av vägar som behövs för att driva vindkraftverken fram till 2050..

Västerbottens Folkblad - 08 jan 12 kl. 13:08

Singelolycka i Nordmaling

NORDMALING En singelolycka med lyckligt slut ägde rum i Nordmaling på söndagsförmiddagen.NORDMALING En singelolycka med lyckligt slut ägde rum i Nordmaling på söndagsförmiddagen. En bilist körde av Rödviksvägen i Nordmaling strax innan klockan 12.

BT - 15 minuter sedan

Planen: Här vill Husarvid bygga över 100 nya bostäder

I Viaredsområdet, nära Biltema, vill Husarvid bygga mellan 125 och 140 nya bostäder. – Vi tror att Borås kommer att växa mycket åt det hållet, säger Anders Arvidsson, vd. .

Västerbottens Folkblad - 08 feb 11 kl. 00:43

Industrin planerar 50 vindsnurror vid Sävar

UMEÅ Flera svenska industriföretag vill bygga ett 50-tal vindkraftverk norr om byn Ivarsboda. En miljardinvestering som ska trygga elförsörjningen i framtiden. SNURROR.

Hela Gotland - 02 mar 11 kl. 04:00

Planerar 23 vindsnurror väster om Boge kyrka

Boge Vindbruk AB har långt framskridna planer på att bygga en vindkraftpark väster om Boge kyrka. 23 verk kan byggas om planerna går i lås..

BT - 04 okt 11 kl. 07:45

Vindsnurror slopas på grund av autismboende

Borås Energi och Miljö bantar nu den planerade vindkraftsparken i Rångedala, från sex till fyra verk, och tar bort de två vindkraftverk som ligger närmast autismboendet Lilla Äspered Ekhaga. Anledningen är att man inte lyckats komma överens med verksamhetens föreståndare Elisabeth Råberg. BT har tidigare berättat om Borås Energi och Miljös planer på att bygga en vindkraftspark i Rångedala bestående av sex vindkraftverk, samt ytterligare ett i privat regi.

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 13 kl. 08:15

Planer på uppåt 80 vindsnurror

Det rör på sig vad gäller vindkraft i Degerfors kommun. Nordisk vindkraft låter sig inte nedslås av Försvarsmaktens första preliminära besked att motsätta sig vindkraftsetablering i Laxåskogen, eller Trysslinge. Samtidigt drar GreenExtreme AB tillbaka sin ansökan gällande det överklagade vindkraftverket i Vårbo för att få bygga verk med större vingar på Eka och Grannäs..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.