DI > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 18:53

DI - 14 okt 11 kl. 18:08

USA-börser: Hopp om skuldlösning lyfter börsernaDe ledande amerikanska börsindexen lyfte under fredagseftermiddagen, stärkt av data över detaljhandeln och ett positivt sentiment i Europa. Vid 18-tiden var Dow Jones upp 0,6 procent, S&P 500 lyfte 0,7 procent och Nasdaq Composite var upp lika mycket..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Europa, Dow Jones, Nasdaq Composite

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Hoppom , skuldlösning, lyfter, börserna
DI - 14 okt 13 kl. 20:14

USA-börser: Hopp om budgetlösning lyfter

Efter måndagens inledande nedgångar vände de ledande amerikanska indexen upp, sedan uttalanden från president Barack Obama och senatsledaren Harry Reid stärkt förhoppningarna kring en snar lösning på skuldtaksfrågan..

DI - 30 jun 15 kl. 19:57

USA-börser: Hopp om Grekland håller kurserna uppe

Kurserna på Wall Street hade vid lunchtid sjunkit något sedan öppning, men handlas fortfarande i positivt territorium. Hopp om att en sista minuten lösning kring Greklands skuldsituation ska nås efter nytt förslag från Grekland ger visst stöd åt aktiemarknaden..

DI - 26 jun 17 kl. 17:03

USA-börser: Buffetts storköp lyfter fastighetsaktien

USA-börserna öppnade veckans handel med stigande kurser med stöd av ljusa tyska konjunkturtoner och att en lösning kommit på plats för några problemdrabbade italienska banker..

DI - 19 jul 17 kl. 18:27

USA-börser: Hälsovård lyfter på Wall Street

Amerikanska börser handlades till högre nivåer på onsdagen, där hälsovård lyfte..

DI - 30 maj 13 kl. 18:12

USA-börser: Bank of America lyfter

USA-börserna steg på torsdagen, efter att svag statistik ökat investerarnas förhoppningar om att Fed kommer att fortsätta med tillgångsköpen..

DI - 09 maj 14 kl. 16:44

USA-börser: Klädjätte lyfter

USA-börserna handlades svagt lägre under fredagens inledningshandel. Marknadens blickar riktades mot några kvartalsrapporter som inkom före öppning och ett potentiellt musikrelaterat förvärv från Apple. På statistikagendan stod bland annat detaljhandelsförsäljning..

DI - 21 okt 14 kl. 16:41

USA-börser: Cook och Draghi lyfter

USA-börserna steg för fjärde dagen i rad på tisdagen, bland annat efter att Apples rapport överraskat positivt. Stöd kom även från europeiskt håll i form av förhoppningar om ytterligare lättnader..

DI - 16 okt 13 kl. 17:11

USA-börser: Hopp om lösning

De amerikanska börsindexen steg i den inledande handeln på onsdagen, efter indikationer om att de amerikanska politikerna närmar sig en överenskommelse om en höjning av skuldtaket. På bolagsnivå var samtidigt en rad kvartalsrapporter i blickfånget..

DI - 19 jul 11 kl. 20:33

USA-börser: Nytt hopp om avtal lyfter kurserna

De amerikanska börserna steg på tisdagen..

DI - 21 jul 11 kl. 16:40

USA-börser: Nytt hopp om Grekland lyfter kurserna

New York-börserna inledde handeln uppåt på torsdagen, med en relativt hög handelsvolym..

DI - 26 nov 18 kl. 15:12

USA-börser: Amazon lyfter på Black Friday-rusch

Stigande kurser ligger i korten inför att börshandeln i USA startar på måndagen efter halvdag i fredags och helgstängt på torsdagen och med ett dystert börsklimat den gångna veckan. Uppgångar i oljepriset, vars fall i förra veckan tyngde handeln, kan ge stöd, liksom hopp om att den italienska regeringen blidkar sig i dispyten med EU angående budgeten för 2019..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svenskt Näringsliv kräver utvidgad permittering – ”helt avgörande”

Moderaternas krispaket på hundra miljarder kronor i månaden får näringslivets största intresseorganisation Svenskt Näringsliv att jubla.  ”.

DI - 15 minuter sedan

Empir drar tillbaka utdelningsförslaget

Styrelsen i it-bolaget Empir drar som en försiktighetsåtgärd tillbaka utdelningsförslaget om 0,65 kronor per aktie och ser samtidigt över….

DI - 15 minuter sedan

Börsbolagen som tiger om coronans effekter

Merparten av de stora börsbolagen har sett sig tvungna att agera utifrån den snabba spridningen av coronaviruset, och meddelat marknaden om….

DI - 45 minuter sedan

Xavitech sänker utdelningsförslaget

NGM-listade Xavitechs styrelse har beslutat om att föreslå en utdelning om 0:12 kronor per aktie..

DI - 45 minuter sedan

Utrikesministern: Boris Johnsons tillstånd är stabilt

Boris Johnsons tillstånd är fortfarande stabilt, meddelar utrikesminister Dominic Raab vid en presskonferens..

DI - 45 minuter sedan

Swedish Match öppnar igen i Dominikanska Republiken

Tobaksbolaget Swedish Match har i dag återupptagit cigarrtillverkningen i Dominikanska Republiken, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Europabörserna: Resesektorn gick starkt

Europeiska börser steg under tisdagen. Antalet som dött till följd av coronaviruset har åter stigit i Spanien efter fyra dagar med….

DI - 45 minuter sedan

Joachim Berner: Horribelt stoppa alla utdelningar

Joachim Berner efterlyser ett regelverk för bolagens utdelningar. Att stoppa dem helt kan knäcka företag och pengarna riskerar att ta andra….

DI - 1 timme sedan

Danska kursraketen rusade i Köpenhamn

De nordiska börserna fortsatte att stiga på tisdagen efter måndagens uppgångar. Tecken på minskade infekterade och dödstal gällande covid-.

DI - 1 timme sedan

Embracer planerar riktad nyemission

Gamingbolaget Embracer avser att genomföra en riktad nyemission. Syftet är att kunna genomföra fler förvärv, enligt bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.