SVT > Videos

Monday, 06 April, 21:35

SVT - 14 okt 11 kl. 17:19

Länsarkitektens stuga fick nejNär stadsbyggnadsnämnden i Jönköping igår sa nej till en ansökan om bygglov för tillbyggnad av en fritidsstuga vid Vättern var det som vilket ärende som helst - bortsett från att den som gjort ansökan är länsarkitekt, med uppgift att övervaka att byggnadsnämnderna i länets alla kommuner sköter sig som de ska, bland annat när det gäller strandskydd. Medverkande: Peder Losten, reporter Peter Lundvall (MP), ledamot tadsbyggnadsnämnden Barbro Berg, fritidsboende Johannes Tolf, fotograf/redigerare.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jönköping, Vättern, Losten, Lundvall, Berg, Tolf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsarkitektens, stugafick , nej
Dalarnas tidningar - 3 timmar sedan

LISTA: Stuga i herrgårdsområde för under 500 000 och villa med sjöutsikt – här är länets populäraste objekt på Hemnet

En stuga i Garpenbergs hergårdsområde, en villa med utsikt över Dammsjön i Ludvika och en gård....

DalaDemokraten - 3 timmar sedan

LISTA: Stuga i herrgårdsområde för under 500 000 och villa med sjöutsikt – här är länets populäraste objekt på Hemnet

En stuga i Garpenbergs hergårdsområde, en villa med utsikt över Dammsjön i Ludvika och en gård....

YLE - 25 jun 17 kl. 08:18

Stuga i Åboland fortfarande en bra investering - men inte lika bra som för 30 år sedan

Svenska Yle har kartlagt stugfastigheternas köpesummor i Svenskfinland. I Åboland ser Kimitoön ut att toppa statistiken, medan stugor i Åbo verkar vara rejält billigare än dito i skärgården. Ser man bakom statistiken är skillnaderna mellan kommunerna inte så stor som det verkar vid första anblick.

SmålandsPosten - 15 jan 15 kl. 07:20

En stuga för nästa svenska spelsuccé

Drömmer du om att skapa nästa Minecraft? Då är det till ett hus i den svenska obygden du ska dra. I sommar är det nämligen premiär för Stugan, projektet där etablerade svenska utvecklare hjälper nya talanger att komma i?

YLE - 30 mar 17 kl. 15:31

Ska kvinnor och män dela stuga i armén?

Försvarsmakten överväger inkvartering i gemensamma stugor oberoende av kön. Vad tror ni, skulle det fungera? Tidningen Ruotuväki rapporterar om att Försvarsmakten överväger att börja inkvartera alla beväringar i samma stugor, oberoende av kön.

BT - 05 nov 14 kl. 07:05

Säg nej till särtaxa i sommaridyllen

VA-sanering har påbörjats i fritidsområdet Viareds sommarstad. Beslut att påbörja arbetet och att ta ut särtaxa har fattats i styrelsen för Borås energi och miljö, som i sin tur överlämnar ärendet till kommande beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Normaltaxa för VA anslutning är cirka 140 000, men med särtaxa blir det cirka 200 000 kronor per stuga.

SVT - 14 timmar sedan

Myndigheter säger nej till skyddsmaterial – håller inte högsta säkerhetsklassen

Svenska myndigheter säger nej till att köpa flera miljoner skyddsmasker, plastförkläden, visir, handskar med mera från Kina, trots att materialet är packat och klart för leverans nästa vecka. Skälet är att skyddsmaskerna inte håller högsta säkerhetsklassen. Personal inom sjukvården i Stockholm menar att detta är ett helt felaktigt beslut..

Aftonbladet - 5 timmar sedan

M hotar rösta nej till utökad makt för regeringen

▸ Moderaterna är redo att rösta nej till regeringens förslag om utökad makt om regeringen, skriver SVD..

YLE - 26 jun 17 kl. 05:17

"Man får inte ut barnen till en stuga utan el"

Österbottningarna vill ha el i sin sommarstuga och den ska stå på en strandtomt. Och nu börjar priserna stiga en aning. Det säger mäklare Lars-Johan Backman i Vasa.

YLE - 15 aug 13 kl. 09:22

Slottsknektens stuga fyller 120 år

För 120 år sedan hade Raseborgs slott restaurerats färdigt och i samma veva öppnade också Slottsknektens stuga sina dörrar för första gången. Då hette den Turisthyddan och var en av de första turistanläggningar i Finland. Raseborgs slott restaurerades mellan åren 1890 och 1893 och i samband med den lät Billnäs brukspatron Fridolf Hisinger uppföra en byggnad där turister kunde äta och också övernatta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.