Nyhetskanalen > Nyheter

Saturday, 04 April, 16:48

Nyhetskanalen - 14 okt 11 kl. 17:03

Eldstrider i TripoliEldstrider mellan regeringstrupper och bevpnade Khadaffianhngare utbrt i Libyens huvudstad Tripoli p fredagen..
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldstrideri , Tripoli
Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 00:12

Två döda i oroligheter i Tripoli


Två personer dödades och ytterligare 18 skadades i nya oroligheter i Tripoli i norra Libanon på torsdagen, enligt en säkerhetskälla. Eldstrider och gatuslagsmål rapporterades på flera håll i staden.En av de skadade var en soldat och källan uppger att soldater deltagit i eldstrider.

BT - 21 aug 11 kl. 23:20

Rebellerna uppges kontrollera Tripoli

Rebellernas toppdiplomat i Storbritannien, Mahmud Nacua, bedyrar att det inte kommer att uppstå något maktvakuum i landet, och säger att Nationella övergångsrådet "snart" kommer att flytta från Benghazi till Tripoli. Nacua säger att rebellerna nu kontrollerar 95 procent av Tripoli, efter den dramatiska framryckningen. ?

TA - 21 aug 11 kl. 23:21

Glädjestorm i Tripoli

Tusentals rebeller strömmade in i Tripoli där befolkningen tagit till vapen mot Gaddafi. I stället för regimstyrkor möttes de av firande Tripolibor, men regimen vägrar ge sig.
Under dagen smattrade maskingevär och dova explosioner mullrade genom Tripolis gator när Gaddafitrogna försökte slå tillbaka oppositionella som inne i staden tagit till vapen.

Nyhetskanalen - 24 feb 11 kl. 15:24

Hårda strider utanför Tripoli

Hårda eldstrider pågår mellan anhängare till den libyske diktatorn Muammar Gaddafi hans motståndare i al-Zawiya, fem mil väster om Tripoli, enligt vittnesuppgifter. Enligt vittnen sprang människor med vapen i händerna ute på gatorna och tung eldgivning kunde höras.
.

NT - 14 okt 11 kl. 16:59

Sammandrabbningar i Tripoli

Eldstrider mellan regeringstrupper och beväpnade Gaddafianhängare utbröt i Libyens huvudstad Tripoli på fredagen. Mellan 20 och 50 personer som är lojala med den avsatte libyske ledaren Muammar Gaddafi ropade slagord, vilket utmynnade i sammandrabbningar med trupper som tillhör Nationella övergångsrådet (NTC)..

SR - 06 apr 19 kl. 16:53

Våldsamma eldstrider söder om Tripoli

I Libyen har våldsamma strider utspelats söder om Tripoli i dag efter att en krigsherre låtit sina styrkor avancera mot huvudstaden och de regeringstrogna. De inblandade sidorna ska också ha använt flygvapen mot varandra..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 19 kl. 23:28

Upptrappning utanför Tripoli – fler flyr

Striderna utanför Libyens huvudstad Tripoli har trappats upp under fredagen, trots omvärldens uppmaning att sluta. Eldstrider har ägt rum kring en övergiven flygplats ungefär en mil söder om stadens centrum och östlibyska Libyens nationella armé (LNA) h.

BT - 21 aug 11 kl. 16:03

Nato bombar i Tripoli

Fyra kraftiga explosioner hördes i hjärtat av Tripoli tidigt på morgonen när Natos krigsflygplan flög över staden.
Nato bombade på eftermiddagen nära Gaddafis högkvarter Bab al-Aziziya i Tripoli enligt tv-kanalen al-Jazira som uppger att tre områden i Tripoli kontrolleras av rebeller.
Uppgifterna om vad som händer i och utanför Tripoli går dock isär.

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 21:00

Tripoli och Benghazi utbyter civila

Foto: Shora Esmailian
Passagerare och rebeller visade varandra segertecknet när 300 civila idag seglade in i Benghazis hamn.
300 civila seglade in i Benghazis hamn på fredagsförmiddagen från den av Kaddafitrupperna kontrollerade huvudstaden Tripoli. Ytterligare 110 civila kommer inom kort att åka från Benghazi till Tripoli och ännu en vända med passagerare kommer att komma till Benghazi.

BT - 02 sep 11 kl. 11:40

Rebellerna: Tripoli är befriat

Rebellerna manar nu stridande från andra delar av landet att lämna huvudstaden och åka hem.
- Tripoli är fritt och alla bör lämna den här staden och återvända till sina egna städer, sade Ahmed Darrad, tillfällig inrikesminister.
En rebelltrogen beväpnad styrka har satts upp i Tripoli.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.