Opinionen.se > Opinion

Monday, 06 April, 14:21

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Utredningen mot Juholt läggs ned
Förundersökningen mot Håkan Juholt läggs ned. Det beskedet gav överåklagare Björn Ericsson på riksenheten för polismål på fredagseftermiddagen.Orsaken är riksdagens regler för privat hyrda lägenheter är oklara."För att ett straffrättsligt ansvar ska kunna utkrävas förutsätts att upplysningsskyldigheten tydligt framgår av regelverket eller att det finns en fast och utvecklad praxis som de enskilda ledamöterna informerats om", skriver Ericson på Åklagarmyndighetens hemsida.- Beslutet är helt följdriktigt sett till hur regelverket ser ut, säger Hans Strandberg, Håkan Juholts advokat, till Aftonbladet..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Juholt, Håkan Juholt, Björn Ericsson, Ericson, Åklagarmyndighetens, Hans Strandberg, Juholts, Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningenmot , Juholt, läggs, ned
Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 23:16

Utredningen om falkarna läggs ned

Brottsutredningen kring de fyra pilgrimsfalkarna som hittades döda i Kristianstad i somras läggs ned i brist på bevis.
En analys gjord i USA visade att pilgrimsfalkarna hade förgiftats och brottsrubriceringen gällde grovt jaktbrott eftersom det handlade om en plågsam död och ett sällsynt vilt. Kammaråklagaren Lars Magnusson har dock beslutat att lägga ned utredningen.

BT - 22 nov 13 kl. 12:00

Utredning om nallebjörnar läggs ned

Förundersökningen om misstänkt brott efter att en reklambyrå släppt nallebjörnar från ett flygplan i Vitryssland läggs ned, beslutar åklagaren Lars Hedvall. Utredningen har handlat om brott mot utlänningslagen och brott mot luftfartsförordningen. Reklambyrån hävdade i juli 2012 att de flugit från Litauen in över Vitryssland och släppt ned 800 nallebjörnar med budskap om mänskliga rättigheter.

BT - 12 dec 14 kl. 16:14

Lundsbergutredning läggs ned

Utredningen om misstänkt våldtäkt på skandalomsusade internatskolan Lundsberg i Värmland läggs ned. - Jag kan inte bevisa om brott skett. Ord står mot ord och jag har inte tillräckligt med stödbevisning.

BT - 12 dec 14 kl. 16:42

Lundsbergutredning läggs ned

Utredningen om misstänkt våldtäkt på skandalomsusade internatskolan Lundsberg i Värmland läggs ned. – Jag kan inte bevisa om brott skett. Ord står mot ord och jag har inte tillräckligt med stödbevisning.

NSD - 06 mar 13 kl. 17:10

Utredning om spädbarnsdöd läggs ned

Socialstyrelsen lägger ner utredningen om vad som föregick ett nyfött barns död på Astrid Lindgrens barnsjukhus 2008. En narkosläkare åtalades 2010 för dråp, men friades. Läkaren anmälde senare tre kolleger och begärde också besked om varför så många haft tillgång till barnets journal.

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 17:10

Utredning om spädbarnsdöd läggs ned


Socialstyrelsen lägger ner utredningen om vad som föregick ett nyfött barns död på Astrid Lindgrens barnsjukhus 2008. En narkosläkare åtalades 2010 för dråp, men friades. Läkaren anmälde senare tre kolleger och begärde också besked om varför så många haft tillgång till barnets journal.

Expressen - 09 dec 14 kl. 10:47

Israel bordade fartyg – utredningen läggs ned

Brottsutredningen om Israels bordning av fartyg som skulle till Gaza läggs ned. Utredningen gällde den israeliska militärens bordning 2010 och 2012 av fartyg som ingick i kampanjen Ship to Gaza. Fartygen beslagtogs..

BT - 15 dec 14 kl. 16:30

Våldtäktsfall i Hagfors läggs ned

Förundersökningarna kring de uppmärksammade fallen av våldtäkt och försök till våldtäkt i Hagfors i höstas läggs ned. Enligt åklagarna finns inte tillräckligt med bevis för att fortsätta utredningen. En 22-årig man satt under en vecka i oktober häktad som misstänkt för kvinnoöverfallen.

SR - 26 maj 15 kl. 13:30

Utredningen av mordet på Pasolini läggs ned

Utredningen av det 40 år gamla mordet på den italienske filmaren Pier Paolo Pasolini läggs ned..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 20:32

Pasolini-utredningen läggs ned

Utredningen av mordet på Pier Paolo Pasolini läggs ned. Guiseppe Pelosi, som är dömd för mordet på den italienska regissören, har sedan en tid tillbaka ändrat sitt vittnesmål och uppgett att två andra män misshandlade Pasolini till döds. Tidigare har hävdat att han agerade på egen hand.

UNT - 26 maj 15 kl. 20:31

Pasolini-utredningen läggs ned

Utredningen av mordet på Pier Paolo Pasolini läggs ned..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.