SVT > Videos

Tuesday, 31 March, 15:29

SVT - 14 okt 11 kl. 14:46

Rikedom under markenGamla ledningar och kablar som lmnats kvar i marken kan nu bli en resurs fr industrier. Det visar en kartlggning som forskare vid Linkpings universitet har gjort. Medverkande: Johanna Johansson reporter Joakim Krook lektor Linkpings universitet R Karlsson Melo/E Bckstrm fotografer.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rikedomunder , marken
DI - 1 timme sedan

Mer än 90 procent av alla brittiska plan är ställda på marken

Mer än 90 procent av alla passagerarflygplan i Storbritannien har nu ställts på marken..

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 00:05

Rättigheter ger rikedom

Världen blir bättre, men inte för alla. Att utrota extrem fattigdom är inte möjligt utan att stärka flickors och kvinnors ställning.
Nyheten är god.

Affärsvärlden - 02 mar 12 kl. 13:39

Ranelid utmanar finanseliten: Pratar om girighet och rikedom

På Avanzas årliga tillställning på Globen ska Björn Ranelid prata om girighet och rikedom. Han får trängas på scenen med näringsministern Annie Lööf och Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin. Ett antal finanskändisar kommer även delta..

Dalarnas tidningar - 07 apr 14 kl. 22:35

Tre "vittnesmål" om kulturell rikedom

Nu får invånare i och besökare av Gagnef ytterligare bevis på bygdens kulturella rikedom. – Det är intressant att tre konstnärer som präglats av samma bygd speglar det på så vitt skilda sätt, konstaterade Ulla Lindblad-Ossendorf Under hängningen av verk av Ottilia Adelborg, Torsten Dahl och Per-Hilding Perjons..

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

En rikedom att få hjälpa andra

I kväll är det internationella kvällen på Bogesundsskolan. Inför detta fick elever på Bogesundsskolan en uppdatering om hur barnen i Voi har det samt en påminnelse om hur viktigt det kan vara att hjälpa andra. När 3B och 3C kom in i musiksalen på Bogesundsskolan möttes de av Suss Franzén.

YLE - 15 maj 14 kl. 13:17

Folktinget: Många språk en rikedom, inte ett hot

I dag tar riksdagen upp medborgarinitiativet om att göra svenskan till valfritt läroämne på alla utbildningsstadier. Över 62 000 finländare har undertecknat medborgarinitiativet. Remissdebatten börjar kl 17.

DN - 06 aug 14 kl. 10:52

Rikedom kan göra dig till ett rövhål

Rikedom kan göra dig snål, fåfäng och nonchalant i trafiken. Det fastslår en amerikansk forskare som kallar fenomenet rövhålseffekten..

Ekonomistas - 03 feb 15 kl. 12:13

Är nettoförmögenhet rikedom?

På DNs ledarsida i förra veckan påminner Erik Helmerson i en kommentar till Oxfams omdiskuterade rapport om vikten av att kunna hålla mer än ett begrepp i huvudet när man pratar om ”rikedom”. Hans poäng är (tror jag) att personer med arbete, utbildning och fast inkomst mycket väl kan hamna i en situation där deras nettoförmögenhet är negativ utan att det betyder att de är ”fattiga”. Dock är det svårt att förstå hur han kommer fram till att Oxfam använder ett ”orättvist” förmögenhetsbegrepp.

Nya Wermlands Tidningen - 08 dec 15 kl. 13:26

Avskaffa extrem rikedom

Inför det stora klimattoppmötet i Paris kom det två internationella rapporter som satte fokus på sambandet mellan rikedom och klimatpåverkan..

Västerbottens Folkblad - 16 feb 16 kl. 20:00

Har rika förtjänat sin rikedom?

Vi måste våga diskutera kring rimligheten i rikas förmögenheter. Särskilt när vi ser att ett toppskikt belönas in absurdum, skriver Rolf Christerson. Har rika personer verkligen förtjänat sin rikedom?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.