NT > Nyheter

Sunday, 05 April, 18:30

NT - 14 okt 11 kl. 16:59

Sammandrabbningar i TripoliEldstrider mellan regeringstrupper och bevpnade Gaddafianhngare utbrt i Libyens huvudstad Tripoli p fredagen. Mellan 20 och 50 personer som r lojala med den avsatte libyske ledaren Muammar Gaddafi ropade slagord, vilket utmynnade i sammandrabbningar med trupper som tillhr Nationella vergngsrdet (NTC)..
Läs mer på NT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sammandrabbningari , Tripoli
NT - 20 feb 11 kl. 23:09

Sammandrabbningar i Tripoli

Vittnen rapporterar om sammandrabbningar mellan tusentals demonstranter och Gaddafi-trogna i huvudstaden Tripoli till den arabiska tv-kanalen al-Jazira på söndagskvällen..

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 00:12

Två döda i oroligheter i Tripoli


Två personer dödades och ytterligare 18 skadades i nya oroligheter i Tripoli i norra Libanon på torsdagen, enligt en säkerhetskälla. Eldstrider och gatuslagsmål rapporterades på flera håll i staden.En av de skadade var en soldat och källan uppger att soldater deltagit i eldstrider.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 02:46

Elva döda i nya strider i Tripoli


Elva människor dödades på fredagen i Tripoli i norra Libanon i strider mellan anhängare och motståndare till regimen i Syrien. Oroligheterna ledde även till sammandrabbningar med libanesiska arméstyrkor, enligt säkerhets- och sjukhuskällor.Spänningarna har ökat i hamnstaden, där den sunnimuslimska majoriteten stöder de syriska rebellerna medan alawiterna stöttar den alawitiska regimen i Syrien.

BT - 22 mar 14 kl. 02:46

Elva döda i nya strider i Tripoli

Elva människor dödades på fredagen i Tripoli i norra Libanon i strider mellan anhängare och motståndare till regimen i Syrien. Oroligheterna ledde även till sammandrabbningar med libanesiska arméstyrkor, enligt säkerhets- och sjukhuskällor. Spänningarna har ökat i hamnstaden, där den sunnimuslimska majoriteten stöder de syriska rebellerna medan alawiterna stöttar den alawitiska regimen i Syrien.

SR - 08 apr 19 kl. 12:13

Striderna runt Tripoli trappas upp

I Libyen har striderna runt landets huvudstad Tripoli trappats upp. Minst 21 stridande har dödats i sammandrabbningar mellan krigsherren Khalifa Haftars styrkor och milis trogen regeringen i Tripoli. Samtidigt har oljepriserna på världsmarknaden nått sin hittills högsta nivå i år, mycket på grund av striderna i det oljerika Libyen.

DI - 25 feb 11 kl. 19:32

Blodiga sammandrabbningar i Tripoli

Tripoli skälver av demonstrationerna som nu har nått Gaddafis tröskel. Sammanstötningarna har varit blodiga, och när Gaddafi än en gång talade till folket var det för att mana till kamp för hans sak..

Sydsvenskan - 05 mar 11 kl. 22:18

Rebellerna närmare Tripoli

Foto: Flemming Weiss Andersen
Striderna i västra Libyen trappades upp ytterligare under lördagen. Minst 30 människor uppges ha dött.
Strider mellan Kaddafianhängare och regimkritiker i den strategiskt viktiga kuststaden al-Zawiya började redan vid sextiden på lördagsmorgonen.

SvD - 21 aug 11 kl. 22:18

BILDSPEL: Rebellerna närmar sig Tripoli

Rök stiger mot himlen och tung skottlossning hörs överallt i Tripoli. Sammandrabbningar och protester rasade på gatorna i huvudstaden på söndag. Tidvattnet på 6-månader gamla inbördeskrig tycktes vända snabbt mot ledaren sedan mer än fyra decennier..

Kristianstadsbladet - 17 nov 13 kl. 03:49

Undantagstillstånd i Tripoli


Två dagars undantagstillstånd har utfärdats i Libyens huvudstad Tripoli, efter de sammandrabbningar som krävt över 40 människoliv, rapporterar al-Jazira.På lördagen dödades ytterligare en person, när strider bröt ut vid en vägspärr som satts upp för att förhindra milismän från Misrata att ta sig in till huvudstaden.Oroligheterna började i fredags kväll, när milismän öppnade eld mot en folkmassa som samlats för att protestera mot milisernas närvaro..

UNT - 17 nov 13 kl. 03:49

Undantagstillstånd i Tripoli

Undantagstillstånd har utfärdats i Libyens huvudstad Tripoli, efter sammandrabbningar som krävt över 40 människoliv. Oroligheterna började i fredags, när milismän öppnade eld mot en folkmassa som protesterade mot milisen.(TT).

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Motståndet finns kvar: "Det ändrar ingenting"

Protesterna mot att bygga logistikcentrum i Klinga har inte tystnat..

NT - 30 minuter sedan

Lyckopiller i coronatider

Gulla med killingar, vandra på Östgötaleden, fika med nybakt bröd, köpa ost..

NT - 1 timme sedan

Därför kan hockeylägret hållas under coronakrisen

I Finspång planeras ett hockeyläger för ungdomar att hållas..

NT - 1 timme sedan

Flera coronapatienter fick åka hem under helgen

Färre patienter vårdas på sjukhus för covid-19 men samtidigt varnar smittskyddsläkare för att antalet kommer att öka..

NT - 1 timme sedan

Här möts rivalerna – på ett annorlunda sätt

Vad göra när man inte kan mötas på riktigt?.

NT - 2 timmar sedan

Folkparkens roll växer i Coronatider

Färre semesterresor och inställda ungdomsläger öppnar för fler besökare i Folkparken i sommar, tror KFUM Norrköping, som laddar för en rekordsommar för föreningens verksamhet..

NT - 3 timmar sedan

QUIZ: Testa ditt ordförråd

Vad betyder egentligen täck?.

NT - 3 timmar sedan

Därför ville hon bli ny kyrkoherde

"Utbytet av de innersta känslorna i samtalen fascinerar mig"..

NT - 4 timmar sedan

Här är första nyförvärvet inför allsvenskan

Utökad ledarstab och ett nyförvärv klart..

NT - 4 timmar sedan

Gräsbrand av okontrollerad eldning

Räddningstjänsten larmades om en eldning som blivit okontrollerad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.