Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 09 April, 01:49

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 16:19

Odlare satsar på tvättad potatisGlimmingegruppen har hittat sin kundgrupp och sitt sätt att överleva i färskpotatisens centrum, Bjärehalvön. De förser en stor del av Stockholms invånare och restauranger med färskpotatis Och den är till största delen tvättad och klar när den kommer till konsumenten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Stockholms, Och

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odlare, satsar, tvättad, potatis
Helsingborgs Dagblad - 21 jun 12 kl. 16:53

Odlare fruktar prispress på potatis

Potatisodlarna på Bjäre står inför årets högtid. Men de kämpar i uppförsbacke. Många oroas nu över att ICA:s kampanjer ska skjuta priset i sank.

DI - 30 jul 15 kl. 22:34

Kina satsar allt på potatis

Medan resten av världen förförs av nudlar och annan asiatisk mat måste Kina satsa på potatis. Det är budskapet på den nionde Världspotatiskongressen, som hållits i Yanqing utanför Peking i veckan..

NSD - 23 mar 11 kl. 08:55

Odlare oense om genmodifierad potatis

Genmodifierade produkter är onödigt för odlingar i Norrbotten, det anser Peter Einarsson, Ekologiska lantbrukarnas expert på jordbruksfrågor. - Det är inte intressant här uppe, säger han..

Dalarnas tidningar - 02 jun 15 kl. 13:07

Vill att Leksand satsar på ekologisk potatis

Leksands kommun har tolv punkter och 21 livsmedel på den prioriteringslista för ekologiska produkter som finns i kostpolicyn som tagits fram..

DalaDemokraten - 02 jun 15 kl. 13:07

Vill att Leksand satsar på ekologisk potatis

Leksands kommun har tolv punkter och 21 livsmedel på den prioriteringslista för ekologiska produkter som finns i kostpolicyn som tagits fram..

YLE - 03 jun 15 kl. 14:59

Osäkert med österbottnisk potatis till midsommaren

Det är inte uteslutet att det kan bli österbottnisk nypotatis på matbordet till midsommar trots det ruggiga och kalla vädret. Några större mängder kommer odlarna i Österbotten ändå inte att få fram. Den österbottniska nypotatis som fås till midsommar har odlats under fiberduk.

Skånskan - 01 okt 16 kl. 19:07

Pantofellmarknaden mer än bara potatis

SKIVARP Skivarps pantoffelmarknad lockar allt fler besökare.
– I år kom uppskattningsvis 2 000 och så många har vi aldrig haft tidigare, sa Cecilia Svensson, marknadsgeneral.35 försäljare, föreningar, hantverkare och odlare deltog på årets Pantoffelmarknad.

YLE - 23 okt 14 kl. 15:36

Odlare efterlyser konsumenters åsikter

41 potatissorter och 9 tomatsorter. Det fick allmänheten smaka på vid Vasa yrkesinstitut på torsdagen. Jeppo potatis och Närpes grönsakers tanke var att få konsumenternas synpunkter på produkterna.

Dalarnas tidningar - 08 feb 11 kl. 16:59

Dalarna har världens bästa potatis men den får inte eleverna smaka

[DALARNA] - Vi har världens bästa potatis i Dalarna. När odlare på kontinenten behöver förnya sina knölar hämtar de dem i Nås och Dala-Järna. Vi har mycket lämpliga jordar för potatis men eleverna i kommunerna får inte äta av vår potatis eftersom kommunerna styrt upphandlingarna till grossister.

YLE - 21 aug 14 kl. 04:39

Potatisodlarna satsar på den inhemska marknaden

Exportstoppet av livsmedel till Ryssland har inneburit att potatisodlarna i Finland fått skära ner på odlingsarealerna. Förra årets överproduktion lyckades odlarna sälja till övriga Europa, men i år har de i stället satsat på att i huvudsak producera för den inhemska marknaden. - Vi kan inte bygga upp att odla potatis för systematisk export.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Danska respiratorer till Italien

Danmark skickar respiratorer, ett obemannat fältsjukhus samt motsvarande runt 11 miljoner svenska kronor till Italien. Hjälpsändningen kommer sedan Italien vänt sig till danska UD med ett officiellt önskemål. Respiratorerna tillhör det danska försvaret.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fyra till sjukhus efter drunkningslarm

Fyra personer fördes till sjukhus under onsdagskvällen efter ett drunkningslarm i Helsingborg, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Polis och räddningstjänst skickads till Oceanhamnen i Helsingborg efter ett larm om en tom båt vid 20.40.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Broadwayteatrar fortsätter hålla stängt

Teatrarna kring Broadway i New York City förlänger perioden av nedstängning till den 7 juni. Alla Broadways teaterlokaler upphörde med sin publika verksamhet den 12 mars, till att börja med i en månad. Men coronaviruset har ökat i spridning på såväl Man.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

134 kvadratmeter stort hus i Svenstorp, Hjärnarp sålt för 2 600 000 kronor

2 600 000 kronor fick de nya ägarna ge för huset på adressen….

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Wiens hästdroskor kör ut mat till äldre

”Även om affärerna avstannat måste hästarna röra på sig.”.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Fotbollen vill ta itu med psykisk ohälsa

För att ta itu med psykisk ohälsa inom fotbollen har intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) skrivit ett avtal med Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska institutet, rapporterar Radiosporten. Karolinska ska nu ta fram ett antal frågor att.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Stort slagsmål vid vandrarhem i Stockholm

Exakt vad som hänt på platsen är oklart..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Myndigheter försvårar för bolag som vill bidra

Företag och organisationers bidrag till bekämpandet av coronaviruset försvåras av myndigheternas agerande, rapporterar Dagens Nyheter. För drygt två veckor sedan sammanställde Svenskt Näringsliv en lista på nästan 50 företag som vill hjälpa till, och sk.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Universum tycks expandera olika åt olika håll

Universum tycks expandera olika snabbt i olika riktningar, enligt en ny studie. Rönen kan ställa en av astronomins grundpremisser på ända. I studierna av universum har astronomer under lång tid utgått från hypotesen att det expanderar lika snabbt i alla.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Uppåt på Wall Street

De ledande indexen på de amerikanska börserna steg rejält under onsdagens handel. Investerarna har förhoppningar om att toppen snart kan vara nådd på coronautbrottet i USA. Hälsosektorn fick ett extra lyft när beskedet kom om att senatorn Bernie Sanders.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.