Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Wednesday, 08 April, 11:23

Nya Wermlands Tidningen - 14 okt 11 kl. 15:59

"Arbetsgivarna har ansvar för sina sommarjobbare"Arbetsmiljöverket har för sjätte året i följd inspekterat arbetsmiljön för unga som sommarjobbar. 40 procent av de besökta arbetsplatserna, det handlar sammanlagt om 700 inspektioner inom en rad branscher, fick krav att åtgärda brister i arbetsmiljön..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsgivarnahar , ansvarför sina , sommarjobbare
YLE - 27 aug 14 kl. 04:02

Nollarbetsavtalen ett växande problem bland sommarjobbare

Under de fyra senaste månaderna har fackförbunden FFC:s, STTK:s och Akavas gemensamma telefontjänst för sommarjobbare fått ta emot över 500 samtal. Enligt Jonny Smeds på FFC har frågorna handlat om allt från hur ett arbetsavtal ska se ut till hur man vet att man fått rätt lön. Ett växande problem verkar ändå vara de så kallade nollarbetsavtalen.

YLE - 20 jul 15 kl. 10:31

Lön och arbetstid vanligaste problemen för sommarjobbare

Har man som sommarjobbare rätt till söndagstillägg? Och vad gör man om arbetsgivaren avbokar arbetsturer för att det regnar? Det är frågor som hjälplinjen för sommararbetare kan svara på.

YLE - 11 sep 17 kl. 05:53

Förslag: Sommarjobbare håller ungdomsgården öppen i Tenala

Håll ungdomsgårdarna öppna med hjälp av sommarjobbare, föreslår Maria Berg. Det är inte möjligt, personalen måste vara utbildad, svarar stadens fritidschef Reino Kärkkäinen. I början av september skickade Maria Berg ett brev till Raseborgs stad där hon ger förslag på vad som kunde göras i Tenala.

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 08:00

Sommarjobbare fick information om rättigheter

Foto: Lasse Ottosson
Två veckors kampanjarbete för sommarjobbarnas rättigheter avslutades i Åhus under torsdagen. LO:s informatörer träffade ungdomar på stranden, glasskiosker och på parkeringen.? Jag tycker det är bra med information, säger 16-årige Hugo Lindell.

Nya Wermlands Tidningen - 28 jun 14 kl. 06:00

LO-facken hälsade på hos sommarjobbare

LO-fackens årliga kampanj Facken på sommarjobbet är i full gång och på fredagen fanns representanter i både Karlskoga och Degerfors. – Vi har träffat 50-60 sommarjobbare i Karlskoga-Degerfors och det är de orter som varit bäst i länet när det gäller att kollen på avtalen. Både när det gäller sommarjobbarna och arbetsgivarna, säger Cecilia Rose som är ansvarig för kampanjen..

YLE - 12 jul 17 kl. 14:12

Sommarjobbare trygga på jobbet i Finland

Säkerheten för sommarjobbare i Finland är på en god nivå. Den bedömningen gör Säkerhets- och kemikalieverket Tukes. Jobb som är krävande ur säkerhetssynpunkt är till exempel elarbeten samt service och reparation på produktionsanläggningar.

YLE - 06 feb 18 kl. 13:46

Pigga, ivriga sommarjobbare med bra attityd - det finns på önskelistan hos arbetsgivare i Östnyland

Det är hög tid att söka sommarjobb. Arbetsgivarna i Östnyland har redan fått in många ansökningar och hoppas på pigga och initiativrika sommarjobbare..

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 06:44

16-årig sommarjobbare skötte ensam butik för minimal lön

Utan rast och fullt ansvar för kassahantering. För drygt 30 kronor i timmen skötte en 16-årig sommarjobbare ensam en Växjöbutik. Arbets­förhållanden som enligt LO inte hör till ovanlig­heterna.

Dagens PS - 01 dec 16 kl. 08:35

PS krönikör: Ta ansvar för ditt liv

Att leva är kanske vårt allra största ansvar och ändå lever många av oss inte på allvar. En del av oss lever inte ens för vår egen skull utan lever ett liv som vi tror att andra tycker att vi ska leva. Välj ditt liv och ta ansvar för det hela vägen från start till mål.

YLE - 31 maj 15 kl. 10:51

Arbetsminister Lindström: Arbetsgivarna måste skärpa sig

Den nya arbetsministern, sannfinländaren Jari Lindström, tycker i söndagens Iltalehti att arbetsgivarsidan ska skärpa sig och aktivt inleda en diskussion med facket om hur man kunde få till stånd ett så kallat samhällsfördrag. - Diskussionen kring samhällsfördraget har varit snedvriden, anser Lindström. Det har getts en bild av att arbetsgivarna bara kan sitta still och vänta på att Sipiläs regering sköter om att företagens konkurrenskraft förbättras, anser Lindström.

YLE - 31 maj 15 kl. 10:51

Lindström: Arbetsgivarna måste skärpa sig

Den nya arbetsministern, sannfinländaren Jari Lindström, tycker att arbetsgivarsidan ska skärpa sig och aktivt inleda en diskussion med facket om hur man kunde få till stånd ett så kallat samhällsfördrag. - Diskussionen kring samhällsfördraget har varit snedvriden, säger Lindström. Det har getts en bild av att arbetsgivarna bara kan sitta still och vänta på att Sipiläs regering sköter om att företagens konkurrenskraft förbättras, anser Lindström.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Insändare: Ohållbar situation för sjuka grundskoleelever

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Här är aktiviteten som INTE stoppas av coronaviruset

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Boende fick oönskat besök i garaget

Nya Wermlands Tidningen - 17 timmar sedan

Arvikaborna sluter upp bakom Rackstadmuseet

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Allt färre unga läser böcker

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Tvåårskontrakt för BIK:s bäste back

Nya Wermlands Tidningen - 9 timmar sedan

Två greps med misstänkt stöldgods efter förföljande

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

SD-kritik: Dålig insyn i kommunens ärenden

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.