Nyheter 24 > Utrikes

Thursday, 09 April, 14:42

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 16:08

Occupy Wall Street-rörelsen slipper avhysning
Så sent som på torsdagen hade ägarna till Zuccotti Park planerat vad de kallade "skräprensning" av parken. Demonstranterna säger att detta är ett försök att avhysa de människor som ockuperat parken. Under torsdagen bestämde sig ägarna för att skjuta upp rensningen av Zuccotti Park, vilket var en lättnad för demonstranterna. Man befarade att demonstranterna då skulle drabba samman med polis och ägare till parken.Sedan flera veckor tillbaka har hundratals människor campat i parken för att visa sitt missnöje med Wall Street-bolagens girighet.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Wall Street, Zuccotti Park, New York, Brookfield, BBC, Bloomberg, New Yorks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Occupy, Wall, Street-rörelsen, slipper, avhysning
Västerbottens Folkblad - 13 aug 12 kl. 15:44

Occupy Wall Street blir teater

Ungefär ett år efter att Occupy Wall Street-rörelsen bildades blir det teater om protesterna på Manhattan. Det New York-baserade teaterkompaniet The Civilians sätter ihop en [...].

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 04:23

180 Occupy-demonstranter greps på Wall Street

Över 180 demonstranter greps på måndagen när proteströrelsen Occupy Wall Street markerade sin ettårsdag genom att försöka blockera ingången till New York-börsen. Ett tusental demonstranter hade samlats vid Zuccotti Park i Manhattans finanskvarter vid Wall Street för att visa att proteströrelsens missnöje över finansmarknaden kvarstår.Zuccotti Park blev symbol för Occupy Wall Street-rörelsen, en rörelse som snabbt spred sig till flera storstäder i fjol..

Sydsvenskan - 14 jun 13 kl. 11:51

Wall Street-rörelsen har tystnat

Det tystnade tvärt. Efter att polisen i New York rev Occupy Wall Streets läger tog det inte lång tid innan rörelsen som strider för ett mer rättvist samhälle slutade höras..

Kristianstadsbladet - 17 sep 12 kl. 17:15

Wall Street-demonstranter gripna


Ett 70-tal Occupy Wall Street-anhängare har gripits av polisen i New York uppger AFP som hänvisar till aktivistorganisationer på plats.Några av demonstranterna greps när de började röra sig från Zuccotti Park, som länge var hemvist för rörelsen i New York, mot Wall Street.AFP:s reporter berättar att beridna poliser blockerade sidogatorna i området.

Expressen - 17 sep 12 kl. 20:36

Tusentals samlas mot Wall Street i New York

NEW YORK. Proteströrelsen Occupy Wall Street markerar sitt fortsatta raseri mot finansvärlden med demonstrationer i New York. Men uppslutningen var betydligt mindre än när rörelsen bildades för ett år sedan..

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Wall Street tror på Obama men hoppas på Romney

USA:s finanselit satsar mest pengar på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Men trots en svag ekonomi har Wall Street klarat sig bra med Barack Obama i Vita huset.Kanske är det delvis personligt.

VA - 11 maj 18 kl. 10:32

Ny studie: Wall Street kommer lindrigt undan i #metoo-upproret

Medan #metoo-rörelsen har svept in över Hollywood och Silicon Valley har det gått betydligt långsammare på Wall Street. I en ny rapport framkommer det att sexuella trakasserier inte är en viktig fråga när investerare väljer sina rådgivare och fondförvaltare. .

VA - 11 maj 18 kl. 10:32

Ny studie: Wall Street kommer lindrigt undan i #metoo-uppropet

Medan #metoo-rörelsen har svept in över Hollywood och Silicon Valley har det gått betydligt långsammare på Wall Street. I en ny rapport framkommer det att sexuella trakasserier inte är en viktig fråga när investerare väljer sina rådgivare och fondförvaltare. .

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 07:38

Good news fick fart på Wall Street

Wall Street lyfte på måndagen efter uppgifter om att amerikanska och mexikanska tjänstemän har nått en del-uppgörelse i ett nytt handelsavtal. Under eftermiddagen twittrade även den amerikanske presidenten Donald Trump i positiva ordalag om uppgörelsen. Exportexponerade bolag som Caterpillar och Boeing steg med 2,8 respektive 1,3 procent.

DI - 14 feb 19 kl. 22:01

Wall Street återhämtade sig under handelns gång

Wall Street återhämtade sig från torsdagens lägstanivåer och huvudindexen stängde i närheten av nollstrecket. Under kvällen meddelade Vita huset att Donald Trump kommer skriva under kongressuppgörelsen om gränssäkerhet, vilket krävdes för att undvika ännu en nedstängning av den amerikanska statsapparaten. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.