Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 01 April, 18:41

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Politiker mot bidragslag
Lagen om bidragsbrott omfattar i dagsläget inte riksdagsledamöternas ersättningar. Och så ska det förbli om politikerna själva får välja. En majoritet av gruppledarna är mot en lagändring, visar en enkät som tidningen Riksdag & Departement har gjort. Bara Vänsterpartiet är för en ändring. Socialdemokraterna tycker att det vore "olyckligt" att låta bidragsbrottslagen omfatta riksdagsledamöter.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Riksdag, Vänsterpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikermot , bidragslag
Politologerna - 06 apr 14 kl. 08:30

Lyssnar politiker när vi ber dem att lyssna?

I årets valrörelse har partierna deklarerat att de kommer att försöka skapa personliga kontakter mellan väljare och partirepresentanter. I ett tidigare inlägg här på Politologerna skriver Maria Solevid om hur ofta väljare uppger att de blir kontaktade av politiker i valrörelser. Det här inlägget handlar om när kommunikationen går den andra vägen, det vill säga när politiska samtal sker på medborgarnas initiativ.

Politologerna - 22 dec 15 kl. 07:30

Politiker med karriärambitioner

Politiker med karriärambitioner är både önskvärda och kontroversiella i den representativa demokratin. Å ena sidan vill vi att politiker på ledande positioner tjänar våra intressen snarare än sina egna. Å andra sidan är det svårt att utöva inflytande på en politiker som inte bryr sig om sin egen framtid.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 04:00

Mäktiga politiker utan makt över polisen

Att vara politiker är att utöva makt. Men det finns områden dit lokala och regionala politikers makt inte når. Polisverksamheten är ett sådant.

Politologerna - 17 sep 16 kl. 08:30

Politiker underskattar hur många löften deras eget parti faktiskt ger

Det finns en okunskap bland politiker om hur mycket deras partier faktiskt lovar inför val. I artikeln Do they really know? On party representatives’ knowledge of the extent to which their parties make election pledges jämför jag hur många vallöften som partierna gav inför valet 2010 med hur många vallöften som politiker tror att partierna gav.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hanna Wagenius – Sveriges näst sexigaste politiker Sveriges sexigaste politiker

Sedan sommaren 2011 är det Hanna Wagenius som sitter som förbundsordförande i CUF. Det är inte första gången hon är med på Nyheter24:s lista över Sveriges 10 sexigaste politiker. För tre år sedan kammade hon hem en tredjeplats och förra året blev det en nionde plats.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gudrun Schyman – Sveriges sjätte sexigaste politiker

Förra året utsågs hon av Nyheter24 till Sveriges sexigaste politiker. Men att Gudrun Schyman skulle vara med även på årets lista var givet, dock några platser längre ner.Efter att ha satt rosa glasögon på en hel valrörelse var Feministiskt initiativ hyfsat nära att komma in i Riksdagen, och när Stefan Löfven utlyste nyval var Schyman en av de första som var framme och visade beslutsamhet inför en ny valrörelse.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är Sveriges femte sexigaste politiker

Han är ung, han är driven, han är överallt. Grön Ungdoms språkrör Lorentz Tovatt lyckas alltid hitta nya sätt att nå ut med sitt och sitt förbunds budskap, om det så är att att trycka in 185 studenter i en enrummare, eller att aprilskämta om att cigarett borde heta cigafel. LÄS MER: Nyheter24 utser Sveriges sexigaste politiker Tovatt är den nya tidens politiker, som anser att möjligheterna är fler än problemen, men som samtidigt kan ryta ifrån och visa stark karaktär när det gäller, som till exempel att kritisera partiledningen.

BT - 27 sep 12 kl. 00:30

När politiker öppnar famnen

I Tranemo ska ungdomarna kunna luncha med politiker i skolmatsalen. Stadsdel Väster planerar att fyra gånger per år bjuda in invånarna till fika med politikerna. Och i morgon, när höstmarknaden i Borås börjar, står det politiker i ett av stånden på Stora torget, redo att möta medborgares synpunkter och frågor.

Trelleborgs Allehanda - 31 dec 12 kl. 08:15

Trelleborgs politiker är äldre, gifta - och många

Foto: Tomas Nyberg
Trelleborgs kommunpolitiker är äldre, har lägre utbildning, är mindre ofta småbarnsföräldrar och är oftare anställda i privata företag än genomsnittet av politiker i Skåne. Dessutom är de ovanligt giftaslystna.
Informationen är resultaten av en genomgång av de svenska kommunpolitikerna som Sveriges kommuner och landsting (SKL) gjort.

Kristianstadsbladet - 29 mar 14 kl. 07:30

Flera politiker har utsatts för hot

Arkivfoto: Tommy Svensson
Har det politiska klimatet hårdnat i Bromölla? Flera av politikerna i Bromölla vittnar om att de utsatts av allt från trakasserier till mordhot. Ett hot mot demokratin anser några politiker.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Roza Güclü Hedin – Sveriges fjärde sexigaste politikerSveriges sexigaste politiker

Roza Güclü Hedin är socialdemokratisk riksdagsledamot och representerar Dalarnas län. Hon har suttit i riksdagen sedan 2010, och för första gången tar hon plats på Nyheter24:s lista över Sveriges tio sexigaste politiker. Hon för en antirasistisk kamp, brinner för mänskliga-, sociala- och kulturella rättigheter, samt för barn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.