UNT > Utrikes

Monday, 30 March, 19:01

UNT - 14 okt 11 kl. 16:01

Berlusconi sitter kvarItaliens premirminister Silvio Berlusconi klarade den frtroendeomrstning som genomfrdes i parlamentets underhus i dag..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Berlusconisitter , kvar
Sydsvenskan - 03 aug 13 kl. 06:30

Slutet på epoken Berlusconi

I torsdags kväll dömdes Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi till ett års fängelse för skattebrott av Högsta Domstolen.Vad innebär domen för Silvio Berlusconi rent praktiskt?Eftersom Berlusconi är över 70 år (han fyller 77 i september) har han rätt att välja mellan hemarrest eller samhällstjänst.

Nerikes Allehanda - 03 maj 15 kl. 05:15

Berlusconi säljer smoothie i Örebro

Jag köpte två flaskor smoothie här i Örebro för några dagar sedan. Etiketten på flaskan upplyser om att den här drycken till och med ger mer immunitet än vad Berlusconi har. Det är anspelning på att den förre italienske premiärministern lyckades kryssa sig igenom rättssystemet.

BT - 08 nov 11 kl. 20:18

Berlusconi avgår - snart

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi avgår. Men först efter det att de nya reformer som krävts av EU har godkänts av parlamentet. Den senaste turen i den ekonomiska krisens Italien tog en ny vändning sent på tisdagen då Berlusconi träffade Italiens president Giorgio Napolitano.

Sydsvenskan - 13 nov 11 kl. 06:30

Efter Berlusconi är behovet av reformer i Italien enormt

Intensivt maktspel. En hagelskur av politiska utspel och manövrar. Och, till sist, det som marknaden?

BT - 12 nov 11 kl. 21:57

Berlusconi har avgått

Räddningspaketet med ekonomiska reformer har passerat parlamentet och Silvio Berlusconi har avgått.
Men det behövs mer för att rädda Italien kvar i eurozonen, anser den kände ekonomen Nouriel Roubini.
Debatten i parlamentets underhus inleddes på lördagsförmiddagen och sent på eftermiddagen röstades åtstramningspaketet igenom.

Nyhetskanalen - 27 okt 12 kl. 15:18

Silvio Berlusconi stannar i politiken

Räkna aldrig ut Italiens Silvio Berlusconi. Efter fredagens skattebrottsdom säger han att resultatet blir att han stannar kvar inom politiken. Den förre premiärministern säger till italiensk tv att han känner sig "tvungen att stanna kvar" för att reformera rättssystemet och skydda andra italienare från det han kallar rättslig orätt.

Eurosport - 30 nov 13 kl. 13:53

Fotboll - Serie A - Ny vändning i Milan-såpan - Berlusconi: "Galliani blir kvar"

I går annonserade Adriano Galliani sin exit från Milan - efter 27 år. I dag kommer andra besked. President Silvio Berlusconi fastslår att Milanbossen stannar.

BT - 03 aug 11 kl. 14:44

Inget besked från Berlusconi

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi beslöt i dag att skjuta fram det tal han skulle ha hållit i parlamentet på eftermiddagen. Talet har flyttats för att hållas först efter det att de nervösa finansmarknaderna har stängt sin handel.
Det är tänkbart att Berlusconi, som enligt Reuters varit mer eller mindre tystlåten de senaste veckorna kring den förvärrade ekonomiska situationen i landet, använder talet för att annonsera nya besparingsplaner eller lansera andra verktyg för att minska den stora italienska statsskulden.

Nyheter 24 - 17 apr 12 kl. 10:34

Berlusconi betalade strippor utklädda till nunnor


I rättegången mot Italiens förre president Silvio Berlusconi avslöjar flera vittnen den skrupelfrie statsmannens inblandning i sexskandalen runt honom. MILANO. Skandalerna kring Italiens förre president Silvio Berlusconi fortsätter växa.

BT - 14 apr 11 kl. 11:48

Berlusconi kan lämna 2013

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi vill sitta kvar mandatperioden ut, men är inte säker på att han tänker kandidera igen i nästa val 2013. Och han tänker heller inte försöka bli vald till president, berättade han vid en journalistmiddag i tisdags.
Uttalanden var egentligen tänkta i förtroende, men har ändå publicerats och skapat rubriker.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 13:52

Berlusconi utmanar i Italien


Med bara en månad kvar till valet i Italien hoppas Silvio Berlusconi på ännu en politisk återkomst. Hans parti Frihetens folk har gjort upp om att skapa en högerallians med populistseparatistiska Lega Nord, som kan komma att bli vågmästare i överhuset.Och även om Berlusconi själv inte tänker ta över regeringsmakten så har han stora planer: - Jag skulle kunna bli finansminister, förklarade han i italiensk radio i förra veckan.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Kan bli lättnader i Danmark efter påsk

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att landets åtgärder mot coronapandemin har haft effekter och att det kan bli aktuellt med lättnader redan efter påskhelgen..

UNT - 1 timme sedan

All makt åt Orbán under krisen

Nödvändigt och begränsat, tycker Ungerns regering om att nu kunna styra med dekret under obegränsad tid för att bekämpa coronasmittan..

UNT - 2 timmar sedan

Prins Charles ute ur sin karantän

Den brittiske tronarvingen prins Charles, 71, som har testat positivt för coronaviruset, kan efter sju dagars självisolering lämna sin karantän..

UNT - 2 timmar sedan

Jätteköer till avspärrat Helsingfors

Bilköer har ringlat kilometervis runt Helsingfors efter att den finländska regeringen beslutat att spärra av huvudstadsområdet..

UNT - 3 timmar sedan

EU-miljarder till coronakamp i öst

Nästan två miljarder svenska kronor ges i omedelbart EU-stöd till tolv länder på västra Balkan och i forna Sovjetunionen för att bekämpa coronavirusets spridning och effekter..

UNT - 3 timmar sedan

Bröt karantän tre gånger – får rekordböter

Efter att ha hunnit bryta mot Norges karantänsregler tre gånger på bara några dagar får en man i Oslo 40 000 norska kronor i böter – troligen den högsta coronavirusboten hittills i Norge..

UNT - 3 timmar sedan

EU: Underlätta för gränspendlare

Trots coronaviruset måste gränspendlare och säsongsarbetare lättare kunna ta sig över EU-ländernas nynedstängda inre gränser..

UNT - 3 timmar sedan

Netanyahu i karantän – medarbetare sjuk

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sätter sig i karantän självmant, sedan det framkommit att en av hans medarbetare testat positivt för coronaviruset..

UNT - 3 timmar sedan

Norges hetaste bröllopskyrka – i Danmark

Den populäraste kyrkan för norrmän att gifta sig i ligger i huvudstaden, men inte den norska..

UNT - 3 timmar sedan

Ja till starkare makt i Ungern

På väg mot diktatur, anser kritikerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.