Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 09 April, 18:15

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 06:30

Kvaliteten på kommunens mat ska höjas? Jag tror att vi kan göra mycket inom nuvarande ramar för att förändra. Personligen anser jag att vi måste vara tydliga från kommunens sida och från politiskt håll med att sätta ett kvalitetsmål.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
El-Alawi, Pierre Månsson, Sverige, Nina Schack, Kristianstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvaliteten, kommunens, matska , höjas
SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 00:30

God idé att lagstifta om äldres mat

Livsmedelsverket föreslår lagstiftning för att förbättra maten inom äldreomsorgen. Det är ett av verktygen som måste till för att förändra dagens situation. En översyn som Livsmedelsverket tillsammans med Socialstyrelsen gjort på förra regeringens uppdrag visar att den flora av mindre projekt, stimulanspengar och studier som genomfördes från och med att alliansregeringen tog över, har förbättrat kunskaperna om hur viktig äldres kostföring är, men att nivån på maten inom äldreomsorgen håller generellt fortfarande för låg nivå.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:00

Lunchpriserna kan höjas för äldre

Sjöbo Luncherna på kommunens restauranger vid äldreboendena föreslås att höjs med fem kronor på söndagar och helgdagar nästa år.
Anledningen till det är att de har blivit så välbesökta.På söndagar och helgdagar det är inte bara Sjöbobor som besöker komunen restauranger vid Kärnan, Solkullen, Ängsgården, Björkbacken och Rosenlund, utan även många från andra kommuner.

Trelleborgs Allehanda - 25 okt 13 kl. 06:35

Avgift för mat till äldre höjs med 30 procent

Foto: TT
Matlådor för dem i eget boende ska kosta 55 kronor. Det menar socialnämnden som nu föreslår kommunfullmäktige att höja avgiften för maten kraftigt.
Sedan Gröningen i Anderslöv började laga mat åt dem som får matdistribution genom kommunens försorg ökade kostnaden för en portion från 42 kronor till 100 kronor.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 13 kl. 06:30

Kraftigt ökad kostnad för mat till äldre i eget boende

Foto: TT
När maten fabrikstillverkades i Sala kostade en portion 42 kronor. När maten i stället lagas på Gröningen i Anderslöv kostar den 100 kronor per portion. Nu kan avgiften för maten till dem i eget boende komma att chockhöjas.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 18:34

Hur svagt är svenska flygvapnet egentligen? Endast 10 - 32 JAS operativt?

Det svenska flygvapnets flaskhals är och har alltid varit organisationen på marken, basbataljonerna. Dessa är numera inte längre 22 stycken, utan 2 stycken medan antalet JAS-plan i krigsorganisationen har halverats från ca 150 till ca 72. I praktiken kanske Sverige endast har basförmåga att ha 10 - 30 stycken JAS-plan och resterande flygplan är pengar i sjön och snygga siffror att visa upp för väljarkåren, men avser egentligen skenmål för fientlig bekämpning.

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 12:32

”Slavlöner” avslöjas på heta svenska techbolag

Breakit.se granskar de glödheta bolagen Foodora och Uber Eats som via smarta appar låter kunder beställa hem mat från kända restauranger med ett tryck i mobilen. Men däremellan finns cykelbuden som blivit en vanlig syn på bland annat Stockholms gator och vars arbetsförhållanden och ”slavlöner” nyligen uppmärksammats i media.

Cornucopia - 29 apr 15 kl. 11:31

SvD gör fel om antalet JAS-plan

Schibsted/SvD brer på stort om att en tredjedel av alla JAS 39 Gripen är tagna ur drift. I sak är det korrekt, men det handlar om flygplan som inte ingår i den svenska bantade krigsorganisationen. Däremot är det förstås ett tecken på pengar i sjön, då avskrivningar och malpåsekostnader belastar försvarsbudgeten, vilket sänker svensk försvarsförmåga.

GöteborgsPosten - 14 apr 15 kl. 05:00

Börja med att höja kvaliteten här

Kvaliteten på lärarutbildningarna måste höjas radikalt. Det görs bäst om de prioriteras i statens budget, skriver Isak Skogstad, Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening..

GöteborgsPosten - 06 nov 17 kl. 15:56

Höj kvaliteten så minskar avhoppen på lärarhögskolan

Att lärarstudenter redan en kort bit in på sin första termin hoppar av utbildningen är illavarslande. Den svajiga kvaliteten på den del av utbildningen som är förlagd ute i skolorna måste höjas så att fler väljer att slutföra sina studier, skriver Matilda Gustafsson och Oskar Hellström, Lärarförbundet Student..

GöteborgsPosten - 06 nov 17 kl. 15:56

Höj kvaliteten så minskar avhoppen från lärarutbildningen

Att lärarstudenter redan en kort bit in på sin första termin hoppar av utbildningen är illavarslande. Den svajiga kvaliteten på den del av utbildningen som är förlagd ute i skolorna måste höjas så att fler väljer att slutföra sina studier, skriver Matilda Gustafsson och Oskar Hellström, Lärarförbundet Student..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Ny mätning – kraftig uppgång för S

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ytterligare ökat tryck på Försäkringskassan

Efter bland annat slopad karensdag och nya regler kring sjuklöner har Försäkringskassan de senaste månaderna haft ett ansträngt läge. Nu vill riksdagen att smittbärarpenningen utökas vilket kommer innebära ytterligare arbetsbelastning..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Utryckning: Larm om brand på balkong

Räddningstjänsten fick rycka ut till en balkongbrand på skärtorsdagen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Han tar över efter Klinsmann

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"Tuffare tider" väntar ute i landet

Sjukvården och äldrevården måste förbereda sig på tuffare tider på flera platser i landet, enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger att det inte är "läge att resa"..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polis riskerar avsked – åtalad för dataintrång

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Belgien skjuter på ligabeslut

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Frias från våldtäkt mot barn – handlade om en lek

En ung man frias från åtal om våldtäkt mot barn mot en anhörig. Likaså den medåtalade som misstänktes för medhjälp samt grovt barnpornografibrott. De inblandade menar att det rörde sig om en lek..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Priset sänks mellan Vinslöv-Hässleholm

Protesterna gjorde nytta. Skånetrafiken föreslår nu att priserna mellan Vinslöv och Hässleholm ska sänkas. Ett månadskort för vuxen kommer att kosta 690 i stället för 850 kronor..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Löfven öppen för att stänga restauranger

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.