Nyteknik > Teknik

Tuesday, 07 April, 15:43

Nyteknik - 14 okt 11 kl. 15:06

Förbjudet sötningsmedel räddar risskördenRisodlingar som förstördes av saltvatten vid tsunamin i Japan kan räddas tack vare ett sötningsmedel som är förbjudet i Sverige..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Japan, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbjudet, sötningsmedel, räddar, risskörden

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Här styrs luckorna automatiskt med el

Elektrifieringen har gjort sitt intåg i vattenkraftens dammluckor. Kungsfors vattenkraftverk har försetts med eldrivna luckor. ”Otroligt arbetsbesparande”, tycker Vattenfall..

Nyteknik - 1 timme sedan

Polestar Precept får ”självmordsdörrar”

Den digitala lanseringen skedde redan i februari. Nu släpper Polestar lite fler detaljer kring bilen som förmodligen aldrig kommer att byggas..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Snart krävs körkort för att flyga drönare inom EU

En förmodad ökning av antalet drönare har fått EU att besluta om nya regler för hela unionen. Nu krävs bland annat körkort med 18-årsgräns för den ansvariga operatören, och man måste vara 16 år för att få flyga farkosterna..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Skyddsutrustning utan CE-märkning ska snabbgodkännas

Regeringen ändrar reglerna för vilken typ av skyddsutrustning som får användas till exempel i vården, rapporterar SVT Nyheter. Även utrustning utan CE-märkning kan godkännas, om den ger tillräckligt bra skydd..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nytt smart skyddsvisir åt vården vinnare i Hack the crisis

Innovationstävling Hack the crisis lockade rekordmånga deltagare. Bland hackatonets sex vinnarna finns ett nytt, billigt och snabbproducerat skyddsvisir till vården..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Minskade koldioxidutsläpp i svensk industri

Koldioxidutsläppen från Sveriges industrier minskade med knappt sex procent förra året, skriver Sveriges Natur. SSAB släppte precis som i förfjol ut klart mest..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vässad hydraulpump ska tas fram i svenskt projekt

En effektivare hydraulpump skulle kunna ge eldrivna arbetsmaskiner 5–10 procents längre räckvidd. Ett svenskt projekt med tunga aktörer ska nu försöka finna en lösning på hur..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nya plattformen ska göra det billigare att bygga elbil

Det kan kosta upp till en miljard dollar att utveckla en egen plattform för elbilar. Nu erbjuder Karma tillverkare att i stället köpa deras, billigare, lösning. E-Flex sägs ge stöd för 22 olika konfigurationer av drivlinor och batterier..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Zoom pudlar efter skandalen: ”Vi har gjort snedsteg”

Efter flera uppmärksammade säkerhetsbrister ska videochattappen Zoom förbjudas i New Yorks skolor. Nu utlovar vd:n Eric S. Yuan bättring – men frågan är om det räcker..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Ukraina: Uppgifter om radioaktivitet vid skogsbrand felaktiga

Uppgifter om ökade radioaktivitetsnivåer till följd av en skogsbrand i Tjernobyls avspärrade zon, som spridits på Facebook av en myndighetschef, är felaktiga meddelar ukrainska myndigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.