Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 07 April, 18:25

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

FRA vill avlyssna appar
Försvarets radioanstalt, FRA, har hittills fått 130 miljoner kronor i extra anslag. Nu föreslår regeringen i höstens budgetproposition att myndigheten ska få ytterligare 200 miljoner kronor, skriver tidningen NyTeknik. Pengarna ska gå till nyanställningar och ny utrustning. Källor uppger till NyTeknik att FRA vill kunna avlyssna bland annat appar till smarta telefoner.- Tidigare kunde vi ha samma utrustning i flera decennier, men nu måste vi följa med i den senaste utvecklingen och snabbare byta vår utrustning, säger Mats Nordqvist, teknikchef på FRA, till NyTeknik..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
FRA, NyTeknik, Mats Nordqvist

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FRAvill , avlyssna, appar
GöteborgsPosten - 14 okt 11 kl. 14:11

FRA vill avlyssna dina appar

FRA kan få ytterligare 200 miljoner kronor i anslag de kommande tre åren. Myndigheten uppges vilja avlyssna dina mobilappar..

Cornucopia - 06 sep 13 kl. 11:34

Dagens icke-nyhet: FRA och NSA samarbetar

Dagens icke-nyhet i media är att svenska FRA och amerikanska NSA samarbetar. Detta visste vi alla redan och det framhävdes rent av i den sk FRA-debatten att FRA måste få avlyssna Internet för att ha information som bytesvara med USA/NSA, så man får tillgång till NSA:s avlyssning. Vad som möjligen är nytt är att Snowdens läckor nu bekräftar att i princip alla (amerikanska) kommersiella programvaror för kryptering har bakdörrar som underlättar för NSA.

BT - 27 nov 13 kl. 16:23

Danska Telenor vill slippa FRA

Danska Telenor överväger att koppla om sitt nät för teletrafiken inte ska gå via Sverige. Orsaken är förra årets FRA-lag som ger svenska myndigheter rätt att avlyssna trafik som passerar gränsen.- Då vi byggde infrastrukturen såg vi Sverige som ett vänligt sinnat land och därför har vi kopplat de två danska landsdelarna i öst och väst samman genom redudanta (parallella) förbindelser: en över Stora Bält och en över Sverige.

Sydsvenskan - 16 dec 11 kl. 06:30

Säpo får ta hjälp av FRA

Säpo och Rikskriminalen får rätt att beställa signalspaning av FRA i jakten på terrorister och andra?
Säpo och Rikskriminalen får rätt att beställa signalspaning av FRA i jakten på terrorister och andra grova brottslingar.Det står klart sedan regeringen gjort upp med Socialdemokraterna.

Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

FRA är inte NSA

I dag är det svårt att föreställa sig den hysteri som präglade debatten om Försvarets Radioanstalt sommaren 2007. Det talades om massavlyssning, när den civila myndigheten sysslar med signalspaning. FRA-shopen skulle stängas, hette det, som om var och varannan kunde köpa integritetskränkande uppgifter för pengar.

Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

FRA är inte NSA

I dag är det svårt att föreställa sig den hysteri som präglade debatten om Försvarets Radioanstalt sommaren 2007. Det talades om massavlyssning, när den civila myndigheten sysslar med signalspaning. FRA-shopen skulle stängas, hette det, som om var och varannan kunde köpa integritetskränkande uppgifter för pengar.

DN - 28 jan 14 kl. 13:37

FRA: Appar läcker mer än du tror

Av senaste Snowden-avslöjandet framgår att signalspaningsmyndigheter inhämtar personuppgifter via appar. Att appar skickar mer information är användaren har klart för sig är ett problem för konsumenter och kan utnyttjas av underrättelseorganisationer, enligt FRA..

Sydsvenskan - 29 okt 13 kl. 06:30

Sverige ligger lågt ? FRA gör ju samma sak som NSA

Tysklands Angela Merkel rasar. Frankrikes François Hollande är arg. Den spanska regeringen protesterar.

SR - 27 nov 13 kl. 09:31

Danska Telenor försöker slippa FRA

Teleoperatören Telenor i Danmark kopplar om sitt nät för att slippa gå via Sverige. Orsaken är uppmärksamheten kring Svenska FRA, som har möjlighet att avlyssna all teletrafik så fort den rör sig inom landets gränser..

UNT - 27 nov 13 kl. 16:21

Danska Telenor vill slippa FRA

Danska Telenor överväger att koppla om sitt nät för teletrafiken inte ska gå via Sverige.Orsaken är förra årets FRA-lag som ger svenska myndigheter rätt att avlyssna trafik som passerar gränsen..

DN - 12 okt 11 kl. 14:41

FRA börjar spana på mobilappar

Appar för mobiltelefoner och pekdatorer har komplicerat FRA:s signalspaning. Signalspaningsmyndigheten föreslås få mer än 200 miljoner kronor i ökade anslag de närmaste tre åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.