SvD > Kultur

Wednesday, 08 April, 21:40

SvD - 14 okt 11 kl. 14:54

Mira går genom rummen - Text, regi: Martina Montelius.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Montelius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mira, gårgenom , rummen, Text, regi, Martina, Montelius
YLE - 04 dec 14 kl. 04:36

Vasa stad tar över Mira-huset

Vasa stad ska ta över verksamheten vid Mira-huset. Något som Kultursällskapet Mira starkt motsätter sig. Men Vasa stads kulturchef Sanna Bondas böjer sig inte.

YLE - 05 jun 16 kl. 14:03

Fullt upp med att piffa upp Hangöpensionaten för sommargästerna

Sommar i Hangö betyder att pensionatsäsongen sätter igång. För att kunna konkurrera med andra logialternativ gäller det att erbjuda precis rätt balans av modernt och traditionellt, säger Mira Haahti som driver pensionaten Tellina och Thalatta. Hon och hennes man Christian Haahti är de fjärde i generationsledet att ta över de gamla villorna.

HBL - 11 jun 12 kl. 06:40

Tuff jakt på studentboende i huvudstadsregionen

Efterfrågan på studentbostäder bara ökar, i synnerhet i huvudstadsregionen. Många är beredda på flexibla lösningar och också korta kontrakt, visar en färsk undersökning. Men de höga hyrorna är ett problem.

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 09:14

Praktiken spelar roll

Foto: Linda Axelsson
Sydsvenskan följer tre studenter mot deras drömmars mål: att bli konstnär, skådespelare eller musiklärare.
Det är torsdag kväll, klockan är halv sju. På Helsingborgs stadsteater värmer Ronja Svedmark upp på scenen.

Sydsvenskan - 15 maj 11 kl. 06:30

En briljant akt av anklagelse

Avdelning 14, Teatr Weimar, Malmö 13.5 Av: Elfriede Jelinek. Översättning: Magnus Lindman.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

YLE - 16 dec 13 kl. 11:31

Finlandspris till Ellips förlag

Finlandsprisen 2013 går till Ellips förlag, Jari Haanperä och Suomesta Galleria, Juha Jokela, Jyrki Karttunen, Pekka Lehto, gruppen PMMP samt Salla Silmukka. Kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki delade ut Finladsprisen på 26 000 euro på måndagen i Helsingfors. Finlandspriset utdelas som erkänsla för en betydande konstnärlig karriär, anmärkningsvärd konstnärlig prestation eller för ett lovande genombrott.

YLE - 20 okt 15 kl. 14:00

Ringbanans ingång till flygplatsen rejält försenad

Passagerarna på Ringbanan får vänta ända till årsskiftet innan de kommer direkt till flygplatsterminalen från tågstationen vid Helsingfors-Vanda flygplats. Hissarna öppnas i slutet av december och rulltrapporna först i januari. Vi hoppas kunna öppna under det här året.

YLE - 27 jul 17 kl. 18:18

Potkonen siktar på EU-titel efter höghöjdsläger

Mira Potkonen är Finlands största medaljhopp då EU-mästerskapen för amatörboxare avgörs i Cascia, Italien. Mästerskapet pågår mellan den 5 och 12 augusti och ett höghöjdsläger har ingått i OS-meriterade Potkonens uppladdning. – Vi kom från franska Nancy i onsdags efter ett tio dagars läger och nu blir det effektiva dagar inför avfärden nästa torsdag.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.