Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 05 April, 02:49

Affärsvärlden - 14 okt 11 kl. 15:15

Fördel Apple i patentstriden
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Apple

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fördel, Applei , patentstriden
Mobil - 12 jun 18 kl. 09:04

Samsung kräver att patenträttegången mot Apple i maj tas om

Samsung krävde att få en ny chans i patentstriden mot Apple och satte sig i rättssalen i San Jose i slutet av maj. Domen föll återigen till Apples fördel, men Samsung ger sig inte. Nu kräver man att rättegången ska tas om..

Mobil - 15 maj 18 kl. 15:40

Patentstriden är inte över – Samsung och Apple är tillbaka i rättssalen

Patentstriden mellan Samsung och Apple har nu sju år på nacken, och hur länge till den kommer att pågå är det nog ingen som vet. Nu är de båda ärkerivalerna tillbaka i rättssalen. Den här gången handlar det om storleken på Samsungs skadestånd..

Sydsvenskan - 31 mar 11 kl. 06:30

Nokia godtar inte att Apple fick rätt

Patentstriden mellan Nokia och Apple rasar vidare. Nokia har nu lämnat in ännu ett klagomål till den internationella handelskammaren, där telekomjätten hävdar att Apple begått patentbrott i nästan samtliga sina produkter.
Klagomålet från finländs­ka Nokia kommer bara några dagar efter att en domstol i förra veckan slagit fast att Apple inte använt sig av Nokias patent i någon av sina produkter.

Nyteknik - 24 aug 11 kl. 10:31

TV: Samsung: Kubrick var före Apple

I patentstriden med Apple tar Samsung ett oväntat grepp. De hänvisar till Stanley Kubricks film "2001: Ett rymdäventyr" som exempel på att Apple inte var först med Ipad-designen..

Affärsvärlden - 24 aug 11 kl. 12:46

TV: "Kubrick var före Apple"

I patentstriden med Apple tar Samsung ett oväntat grepp. De hänvisar till Stanley Kubricks film "2001: Ett rymdäventyr" som exempel på att Apple inte var först med Ipad-designen..

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 07:49

Samsung till motangrepp på Apple

Patentstriden mellan sydkoreanska Samsung och amerikanska Apple eskalerar. Samsung försöker nu stoppa försäljningen av Apples Iphone 4S i Australien och Japan. Och i både Frankrike och Italien har Samsung hävdat att den nya Iphonemodellen gör intrång på bolagets patent.

BT - 21 nov 13 kl. 22:14

Tvingas betala Apple 1,9 miljarder

Samsung måste betala 290 miljoner dollar (motsvarande 1,9 miljarder kronor) till Apple för patentintrång. Utslaget föll i en domstol i San José i Kalifornien på torsdagen. Patentstriden har tidigare avgjorts till Apples förmån, men domstolar har bedömt storleken på skadeståndet olika.

DI - 17 mar 15 kl. 11:21

Striden hårdnar mellan Apple och Ericsson

Patentstriden mellan Ericsson och Apple trappas nu upp. Apple har uppmanat en amerikansk handelsdomstol att avslå Ericssons försök att hålla Iphone utanför USA-marknaden..

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 16 kl. 18:06

Nokia stämmer Apple i elva länder

Nokia utökar patentstriden mot Apple – det finländska telekombolaget har nu lämnat in stämningsansökningar mot den amerikanska IT-jätten i sammanlagt elva länder, bland dem Sverige. Sammantaget hävdar Nokia att Apple inkräktat på 40 av bolagets patent..

Blekinge Läns tidning - 22 dec 16 kl. 18:06

Nokia stämmer Apple i elva länder

Nokia utökar patentstriden mot Apple - det finländska telekombolaget har nu lämnat in stämningsansökningar mot den amerikanska IT-jätten i sammanlagt elva länder, bland dem Sverige. Sammantaget hävdar Nokia att Apple inkräktat på 40 av bolagets patent.(TT).

SmålandsPosten - 22 dec 16 kl. 18:06

Nokia stämmer Apple i elva länder

Nokia utökar patentstriden mot Apple - det finländska telekombolaget har nu lämnat in stämningsansökningar mot den amerikanska IT-jätten i sammanlagt elva länder, bland dem Sverige. Sammantaget hävdar Nokia att Apple inkräktat på 40 av bolagets patent.(TT).

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:24

SAS drar ner inrikesflyget ytterligare

SAS kommer från och med måndagen den 6 april endast trafikera fyra destinationer i Sverige, med bara ett flygplan..

Affärsvärlden - Igår: 15:22

Nedåtrekyl väntas på Wall Street

USA-börserna väntas gå ned i fredagens öppningshandel i en rekyl efter torsdagens oljedrivna kursuppgång. En svagare amerikansk jobbrapport än befarat för mars överskuggade ett fortsatt oljeprisrally..

Affärsvärlden - Igår: 15:20

Analytiker spår starkt första kvartal för Avanza

Flera analytiker är optimistiska kring att den höga aktiviteten på den turbulenta börsen i coronaviruskrisens spår ska ha gynnat nätmäklaren Avanza som kommer med kvartalsrapport den 21 april..

Affärsvärlden - Igår: 14:34

Amerikansk sysselsättning mycket lägre än väntat

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA minskade med 701.000 personer i mars..

Affärsvärlden - Igår: 13:23

SEB: Rikbanken behåller nollräntan

Det var intressant att notera att riksbankschefen Stefan Ingves inte tog upp reporäntan eller inflationen i sitt anförande på fredagen, och på en direkt fråga om reporäntan var Ingves mycket tydlig med att en räntesänkning inte är en lämplig åtgärd i rådande situation. Det skriver SEB-ekonomerna Lina Fransson och Olle Holmgren..

Affärsvärlden - Igår: 10:38

H&M lyfter efter rapporten

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag på en något lägre nivå i linje med omvärlden..

Affärsvärlden - Igår: 10:25

Ingves: Riksbanken redo att göra mer

De senaste veckorna har varit några av de mest dramatiska Sverige har upplevt i modern tid. Riksbanken har, tillsammans med andra myndigheter gjort kraftfulla insatser för att se till att kreditförsörjningen fungerar, och är redo att göra mer "om det behövs, när det behövs". Det sade riksbankschefen Stefan Ingves på fredagen, enligt ett förskrivet anförande..

Affärsvärlden - Igår: 09:13

Sparekonomen: Detta imponerar i H&M:s rapport

Trots att H&M rapporterar ett försäljningsras för mars så imponerade bolaget ändå i första kvartalet och klädjätten kommer ta sig igenom det tuffa läget. Det säger Nordnets sparekonom Frida Bratt..

Affärsvärlden - Igår: 08:52

Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans sista handelsdag på en något lägre nivå..

Affärsvärlden - Igår: 08:25

Nordea ser köpläge i flera fastighetsbolag

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.