Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 10 April, 04:41

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 15:04

Kakarkitekter bjuds att tävla"På med förklädet och fram med kaveln!" uppmanar Perstorps bibliotek. Anledningen är den tävling i pepparkakshusbygge som de just utlyst. Inlämningen av bakverken sker den 3 december, så alla hobbyarkitekter har god tid på sig att ta fram ett vinnande koncept.Vem som vinner avgör allmänheten, alla bidrag ställs ut i biblioteket mellan den 3 och 10 december och den byggnad som får flest röster segrar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Perstorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kakarkitekter, bjudsatt , tävla
YA - 30 okt 18 kl. 11:15

Fjärdeklassare kan tävla om schysstaste julkortet

Nu bjuder kommunen in alla fjärdeklassare att tävla om att skapa det ”schysstaste” julkortet. Vinnarklassen bjuds på smoothie och får en rejäl summa till klasskassan..

SR - 24 jun 14 kl. 15:54

Powell bjuds in till Paris

Jamaicas sprinter Asafa Powell kommer att tävla i Diamond League-galan i Paris den 5 juli. Det är bara några dagar innan Powells förhör i Idrottens internationella skiljedomstol (CAS) angående jamaicanens dopingavstängning..

Dalarnas tidningar - 28 okt 19 kl. 09:45

Hockeypuls podcast #22: "Vad är det för jävla dumheter?"

Hockeyallsvenskan och SHL pulserar vidare. I månadens analyspodd bjuds Pelle Hägglund och Markus....

YLE - 30 nov 16 kl. 13:10

Stadsforskare: Det som Vasa bygger i dag ska stå sig väl i framtiden

Det händer mycket vad det gäller planeringen av Vasa. Fiskstranden ska få en ny restaurang och planerna för Brändö sund går också framåt. Stadsforskare Peter Ehrström hoppas staden sätter värde på den kultur man har.

Uppsalanyheter.se - 22 mar 19 kl. 13:17

Punkteater till Katalin - Sanningen om KSMB i teaterform

På torsdag kommer punklegenderna KSMB till Uppsala och uppträder på Katalin vid Östra Station. Men det är inte på något sätt en vanlig konsert som publiken bjuds på. Under namnet "En slemmig torsk", taget från gruppens kanske mest kända låt, berättar de historien om deras storhetstid i skiftet mellan 70- och 80-tal i form av en musikalisk teaterföreställning, och vad som hände efteråt.

Magazin24 - 07 jun 12 kl. 19:30

Unik tävling och 100 år

I tisdags började Strömsholmstävlingarna vid Strömsholms Slott. En unik tävling där elitryttare inom dressyr, hoppning och fälttävlan kommer att göra upp. Strömsholmstävlingarna lockar varje år flera elitryttare och besökare.

HBL - 02 jul 13 kl. 13:28

Borgåregissör gör Batmanfilm med nollbudget

BORGÅ. Under våren återvände Borgåbon Pekka Paalanen till gamla hemstaden för att spela in Batmanfilmen Crime Alley, och för en stund blev Borgå Gotham City.Den lilla Pekka blickade ofta drömskt mot raderna av läckra serietidningar, men nådde inte upp för att ta en att bläddra i.

GT - 13 okt 13 kl. 15:04

Konstverk måste inte stå just på Avenyn

Pål Svensson och Peter Hjörne har var för sig föreslagit att svenska och internationella skulptörer bjuds in för att tävla om att få skapa flera konstverk att ställas ut permanent på Avenyn..

Skånskan - 14 okt 13 kl. 15:35

Tre tävlar om att rita nya Skissernas

Det är nu klart vilka tre arkitektkontor som bjuds in för att tävla om utbyggnaden av Skissernas museum..

Kristianstadsbladet - 24 dec 13 kl. 10:00

Klappar från Bladetsporten

Foto: Tommy Svensson
I eftermiddag är det skinka på borden och Kalle Anka på tv. Och julklappar till alla som varit snälla. Bladetsporten har som tradition att dela ut en del klappar.

UT - 18 jan 14 kl. 08:59

Stan full av vattenjubileumsåret 2014

För 100 år sedan blev Ulricehamn med vatten – och avlopp. Bra anledning att fira, tycker Ulricehamns energi som bjuder på arrangemang nio månader i sträck. I juni 1914 fick Ulricehamn eget vatten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Tre män döms – hade ett ton stulen metall

Tre män som greps i Östhammars kommun i Uppland efter en kort polisjakt i mars döms för stöld. I deras bil fanns 275 kilo metall i baksätet, och senare hittades ytterligare 800 kilo metall, skriver Upsala Nya Tidning. Männen döms för att ha stulit metal.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Oljepriset faller i väntan på avtal

Trots att Opecländerna och flera andra oljeländer sade sig ha kommit överens om minskad oljeproduktion har ett slutgiltigt avtal ännu inte rotts i land. Beskedet får det låga världsmarknadspriset på råolja att falla ytterligare. Sent på torsdagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Edmonton ber för Cave: ”Vi behöver ett mirakel”

Mitt i coronakrisen kämpar NHL-laget Edmontons Colby Cave för sitt liv. Centern ligger fortsatt i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan. – Det är fruktansvärt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Alkoholstoppet kan ha stoppat brott

Allvarliga våldsbrott har minskat drastiskt i Sydafrika sedan landet införde hårda virusrestriktioner, tillsammans med ett förbud mot försäljning av alkohol. Under de första nio dagarna dödades endast 94 personer, jämfört med 326 mord samma period förra.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Millitär utrustning till sjukhus

Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå har levererat material till sjukhus i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten. Det rör sig bland annat om 3 000 så kallade C-vätskeskydd, en skyddsdräkt som är tänkt att användas mot kemiska stridsmedel, liksom sky.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

FN-chefen: Enas kring pandemin

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar FN:s säkerhetsråd att visa enighet i kampen mot coronaviruset. – Att från rådets sida skicka en signal om enighet och beslutsamhet skulle betyda mycket i denna oroliga tid, sade Guterres när de 15 medlem.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Dödstalet fortsätter öka i New York

De dagliga dödsfallen i covid-19 stiger i den amerikanska delstaten New York. Det senaste dygnet har 799 personer registrerats, meddelar guvernör Andrew Cuomo. Det är ännu en gång den högsta dödssiffran hittills som rapporteras.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Person misstänkt skjuten i Norrköping

En person har förts till sjukhus med misstänkta skottskador i Norrköping, uppger flera medier. Skottlossning har hörts vid Ingelstaområdet, där en stor polisinsats pågår. Norrköpings Tidningar rapporterar att en personbil med krossade rutor står innanfö.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

En man gripen för grov misshandel på svartklubb

Slog jämnårig med kvast..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Vita huset virustestar alla journalister

Inför president Donald Trumps dagliga pressträff om kampen mot viruspandemin har Vita huset infört en nyordning. Alla i pressrummet måste ta ett snabbtest för coronaviruset. Resultatet väntas bli klart innan pressträffen inleds, rapporterar BBC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.