DI > Ekonomi

Thursday, 02 April, 06:02

DI - 14 okt 11 kl. 15:03

Svenskt Näringsliv förlitar sig på LODet finns oroande signaler om att ett antal LO-förbund inte ställer upp på att den internationellt konkurrensutsatta sektorn som ska vara lönenormerande. Svenskt Näringsliv utgår dock ifrån att LO även fortsättningsvis kommer att hålla ihop om att följa nuvarande principer för normering..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Näringsliv, LO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, Näringsliv, förlitarsig på LO
Ekonomistas - 30 aug 18 kl. 11:44

Kostar familjeveckan 5,4 eller 32,9 miljarder?

Den politiska debatten utvecklas ibland till sifferdueller där förledande exakta uppgifter kastas fram och tillbaka. Det är ofta inte särskilt enkelt att hänga med och själv bilda sig en kvalificerad uppfattning. I en artikel i Kvartal argumenterar jag för att den jämförelsevis höga befolkningstillväxten de senaste och de kommande åren lätt skapar förvirring.

Cornucopia - 08 nov 13 kl. 12:59

Fredagsmys: Svaveldirektivet höjer bränslepriserna med upp till 300% för sjöfarten

2015 börjar det sk svaveldirektivet gälla, vilket innebär att 2 200 fartyg som regelbundet trafikerar Sverige inte längre får tanka svavelhaltig bunkerolja. I Trafikanalys nedtonade rapport (PDF) om konsekvenserna av detta talas det om 75% ökade bränslepriser för sjöfarten, inklusive anpassningar i form av teknik, ändrad trafikfördelning och alternativa bränslen, och järnvägen står som den stora vinnaren. Andra instituts prognoser pratar om upp till 300% högre bränslepris.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Oklara regler skapar huvudbry för 18.000 pendlare över Öresund

När Danmark och Sverige väljer olika strategier kring corona har det uppstått frågetecken för dem som bor i ett land och arbetar i ett….

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: 15 nya miljarder i coronastöd

Kommuner och regioner kommer att få ytterligare cirka 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen, erfar Sveriges Radio Ekot..

DI - 1 timme sedan

Hoppas vi lärt oss läxan när nästa pandemi är här

I Tyskland upptäcktes 1967 ett nytt virus. ”Marburg-viruset” tros härstamma från fladdermöss och spreds från apor som användes för….

DI - 1 timme sedan

Brett nedåt på Asienbörserna

I Tokyo föll såväl Nikkei 225-index som det bredare Topixindex med 1 procent i den tidiga handeln..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 2 april

STÄMMOR - Bublar, Cloetta, Elisa, Episurf Medical, Essity, Fabege, Goldblue, Husqvarna (stämman inställd), ISS, Logistri, Mangold (stämman….

DI - 7 timmar sedan

Smittspridningen tar fart i Latinamerika

Coronaviruset tycks spridas på allt bredare front i Latinamerika. AFP har sammanställt siffror från ländernas vårdmyndigheter och från….

DI - 7 timmar sedan

Klimatmötet i Glasgow ställs in

FN:s stora klimattoppmöte COP26 som var planerat att äga rum i Glasgow 9–19 november i år ställs in på grund av coronavirusets framfart,.

DI - 7 timmar sedan

SEB-chefen: ”Lavinartad ökning av låneförfrågningar från företagen”

SEB har under mars månad sett en lavinartad ökning av låneförfrågningar från företag som söker likviditet för att övervintra coronakrisen,.

DI - 8 timmar sedan

Professorn: Värt en fjärdedel av BNP att stoppa smittan

Det kan vara värt upp till en dryg fjärdedel av BNP att stoppa spridningen av coronaviruset..

DI - 7 timmar sedan

Chefsekonomen: BNP-ras på 17 procent hotar Europa

Europeisk BNP lär falla 5 procent i år jämfört med fjolåret, varnar DWS – Deutsche Banks avknoppade kapitalförvaltningsarm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.