DI > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 16:21

DI - 14 okt 11 kl. 15:04

Svenskt Näringsliv: Facken måste blicka framåtDen stora frågan i avtalsrörelsen nu är på vilken nivå industrin kommer att sluta sina avtal och för att hamna på rimliga nivåer gäller det att fackförbunden kan blicka framåt mot 2012 och inte fastna i hur 2011 har varit..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Näringsliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, Näringsliv, Fackenmåste , blicka, framåt
Affärsvärlden - 14 dec 17 kl. 16:20

Svenskt Näringsliv sågar pensionsuppgörelse

Rätten att få jobba kvar till 69 riskerar att göra pensionsuppgörelsen kontraproduktiv – arbetsgivarna kommer att bli försiktigare med att anställa äldre, enligt Svenskt Näringsliv. Facken är desto nöjdare..

BT - 22 nov 12 kl. 07:22

Svenskt näringsliv: "Inget som kommer sättas i system"

De försämrade villkoren för de anställda på SAS och Kasthall får många att oroas: kommer lönesänkningar att sättas i system av arbetsgivarna i framtiden?
Det finns ingen risk för det, enligt Svenskt Näringsliv. Svallvågorna har gått höga efter att SAS och facken i början av veckan kom överens om räddningspaketet för SAS.

DN - 04 apr 16 kl. 10:04

LO och Svenskt Näringsliv i ohelig allians mot facken

LO-ledningen kör gemensamt med Svenskt Näringsliv över de höga lönekraven från Byggnads, Målarna och de övriga stridbara LO-facken. Tillsammans med Svenskt Näringslivs ledning uppmanar LO-basen nu Byggnads med fler att respektera ”märket”..

Expressen - 04 apr 16 kl. 11:03

Svenskt Näringsliv och LO i allians

LO och Svenskt Näringsliv i en ovanlig allians? Ja, på en presskonferens har Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne och LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson meddelat att de gör en gemensam sak över lönekraven från Målarna, Byggnads och de stridbara facken. – Vi gör det för konkurrenskraftens skull och för kvinnolönernas, säger LO:s ordförande Karl Petter Thorwaldsson, enligt DN..

DI - 20 jan 16 kl. 14:13

Svenskt Näringsliv vill ha lag om lärlingar

Arbetsgivarna har gett upp. Facken har slagit igen dörren för lägre eller frysta ingångslöner. Därför föreslår Svenskt Näringsliv att regeringen lagstiftar om en allmän lärlingsanställning till lägre anställningskostnader för företagen..

SR - 23 feb 16 kl. 13:39

Svenskt Näringsliv: LO har fel

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv kritiserar nu LO:s färska rapport om sambandet mellan löneökningar och sysselsättning. LO hävdar i sin rapport att det inte stämmer att företagen anställer fler personer när lönerna hålls nere i de centrala förhandlingarna med facken..

DN - 22 apr 16 kl. 16:12

Flexpensionen splittrar Svenskt Näringsliv

Almegas privata tjänstearbetsgivare vägrar att avtala om flexpension med facken. Men här finns en spricka i det annars så samordnade Svenskt Näringsliv: Almegas arbetsgivarkollegor Industriarbetsgivarna tycker att den kollektivavtalade flexpensionen är bättre än Almegas individuella lösningar..

Supermiljöbloggen - 31 okt 14 kl. 12:01

Svenskt Näringsliv kritiseras av svenskt näringsliv

”Om ni vill driva sådana ståndpunkter talar ni säkert för vissa företagares räkning, men långt ifrån för majoriteten av företagarna”, heter det i ett brev. I dag har Annika Lundius och Maria Sunér Fleming, vice vd respektive klimat- och energiansvarig på Svenskt Näringsliv, en debattartikel i Svenska Dagbladet. Här ifrågasätter de regeringspartiernas överenskommelse på energiområdet, som går ut på att ingången i kommande blocköverskridande samtal ”ska vara att kärnkraften ska ersättas med förnybar energi och energieffektivisering”.

UT - 16 jan 15 kl. 14:05

Arbetslöshet och svårt att hitta rätt personal oroar Svenskt Näringsliv

Svårigheter vid rekrytering pekas ut som ett hot när Svenskt Näringsliv presenterar sin rapport Framtidsanalys av Västra Götalands län. Det, lågt bostadsbyggande och att länets största kommun, Göteborg, drivs framåt av kranskommunerna. En svaghet i länet är de relativt höga siffrorna för arbetslösheten, 7,2 procent, och ungdomsarbetslösheten på 24,2 procent, skriver Svenskt Näringsliv i sin rapport.

E24 - 17 dec 16 kl. 17:34

LO: Mejl visar lögner från Svenskt Näringsliv

LO släpper nu en mejlkonversation mellan förbundet och Svenskt Näringsliv som LO menar visar att arbetsgivarorganisationen ljuger. Den drastiska reaktionen kommer efter att Svenskt Näringsliv hävdat att LO stängt dörren för samtal om jobb för nyanlända. Svenskt Näringsliv tillbakavisar kritiken.

Supermiljöbloggen - 19 sep 18 kl. 19:12

Svenskt Näringsliv motarbetar EU:s klimatarbete

Den mäktiga lobbygruppen BusinessEurope, där Svenskt Näringsliv ingår, försöker stoppa alla förslag på höjda klimatambitioner inom EU. Det visar ett läckt dokument. BusinessEurope lägger årligen ungefär 40 miljoner kronor på att försöka påverka våra beslutsfattare.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Urstarkt börslyft tar proffsen på sängen – ”inget sundhetstecken”

Stockholmsbörsen går mot ännu en stark börsdag efter att ha stigit med över 4 procent på måndagen..

DI - 15 minuter sedan

First North-bolaget genomför permitteringar

First North-bolaget Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, vidtar åtgärder för att möta den ökade osäkerhet som coronaviruset….

DI - 15 minuter sedan

Hårdblankade och kollapsade kaffekedjan handelsstoppas

Den kinesiska kaffekedjan Luckin Coffee har handelsstoppats. Anledningen till stoppet uppges vara ”på grund av kommande nyheter”..

DI - 30 minuter sedan

Donald Trump tittar på områden som kan öppnas upp igen

USA:s president Donald Trump tittar på områden i landet där ekonomin kan öppnas upp igen..

DI - 30 minuter sedan

Merizole minskar i TF Bank

Merizole Holding har sålt cirka 1 miljoner aktier i nischbanken TF Bank varefter innehavet uppgår till drygt 0,5 miljoner aktier,.

DI - 30 minuter sedan

16.00: Stefan Löfven håller presskonferens

Statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin och socialminister Lena Hallengren håller presskonferens klockan 16..

DI - 45 minuter sedan

Tusentals miljarder i EU:s coronakamp

Spänningarna är många när EU-ländernas finansministrar ska enas om hur coronakrisens ekonomiska effekter ska bekämpas. – Det största och….

DI - 1 timme sedan

Norwegian flyttar fram kvartalsrapport

Norwegian flyttar fram presentationen för första kvartalet från den 30 april till den 27 maj..

DI - 1 timme sedan

Nya kraftiga uppgångar att vänta på Wall Street

Terminerna för USA-börserna pekade på tisdagseftermiddagen mot ännu en dag med stigande kurser på Wall Street, i alla fall i handelns….

DI - 1 timme sedan

Norsk arbetslöshet fortsätter öka

Coronakrisen och Norges åtgärder för att hindra smittspridning slår stenhårt mot norsk arbetsmarknad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.